Valokeilassa: Ilari von Suuronen – ristiretkellä Saksassa

Ruokorannan paroni Ilari von Suuronen on salibandyn ristiretkellä Saksassa.
Ruokorannan paroni Ilari von Suuronen on salibandyn ristiretkellä Saksassa.

Katosi keväällä kuin Nela Utkina konsanaan? Ei sentään, sillä mies ilmestyi Jukolan viestiin – paikallislehden mukaan ”lennätettiin paikalle” – alkukesästä. Katosi jälleen. Missä hän on – Flanels.org sen kertoo: Ruokorannan paroni Ilari von Suuronen – salibandyn ristiretkellä Saksassa!

Ilari, onko Saksa paska maa?

Ei ole ollenkaan paska maa. Ihmiset on ystävällisiä ja urheilu-, sekä ravintolakulttuuri miellyttää. Suosittelen!

Kerro meille, mitä teet Saksassa?

Kesä meni kieltä oppiessa. Tuli myös reissattua aika paljon, kaikki on niin lähellä. Tapasin myös paljon kansainvälisiä ihmisiä ympäri maailmaa. Siinäkin aina oppii yhtä jos toista. Pitäis ensi kuussa (lokakuu) aloittaa insinöörihommat, toivottavasti kaikki menee putkeen. Suunnistus ja hiihto täällä jää vähemmälle, mutta salibandya voi pelata!

Minkalaisia vaikutteita saksalainen salibandy saa joutsalaisesta salibandystä? Entä päinvastoin?

Jalkapallomaassa vaihtojen pituus meinaa hieman venyä. Kolmekin minuuttia rupee jo nopeasti painamaan pohkeissa. Siihen pyrin vaikuttamaan niin paljon kuin yksi joutsalainen voi. Saksalaisesta tapakulttuurista taasen ottaisin mukaani nuo kaikki kättelyt ja läpsyt kaikkine variaatioineen. Ja laulut!

Saksalainen katsomo- ja urheilukulttuuri ovat aivan ilmeisesti aivan eri tasolla kuin täällä Suomessa. Kuvaile, millainen voisi olla Flanels vs. BB -ottelu, jos se pelattaisiinkin paikalliskamppailuna siellä?

Maakuntarajat ylittävässä paikallispelissä varmaan laulettaisiin miehekkäästi kotiseutulauluja. Ensimmäinen kotipeli on vasta tulossa (11.10., VP), joten en oikein tiedä, miten fanaattinen sähly-yleisö täällä on.

Nimeä joku, ketä kannattaa seurata omassa seurassasi – entä Flanelsissa?

Maalivahteja kannattaa aina seurata. Täällä, sekä siellä on sikäli samanlainen tilanne, kun maalivahdit on sarjan parhaita, niin ei tarvitse puolustaa niin kovasti, eikä helpoimmista paikoista tarvi tehdä maaleja. Itse seuraan myös mielenkiinnolla Tatu Kiisken pelivirettä, kun  ylimääräiset valmennushuolet on vihdoin ohi. Terveisiä.

Vapaat terveiset: Tulkaahan käymään. Ja kannattaa harrastaa urheilua, saa helposti kavereita ihan mistä tahansa.

Nopeat

Maila: Exel X-play nano.
Kätisyys: Right.
Pelipaikka: Hyökkääjä. Rooli vaihtelee.
Asuinpaikka: Düsseldorf, Saksa, EU.
Seura: Tiijotkaa eli DJK Holzbüttgen, 2. Bundesliga, @Unihockeytown.
Paljon maksaa tuoppi: Vaihtelee, jotain 3-5 €.