Miehillä väkevä aloitus jatkosarjassa

Kauan siinä aikaa ehti vierähtää, kun Flanelsin miesedustus edellisen kerran Saarijärvellä on pelannut. 2014 mentiin bussilla, pelattiin tikkiä ja napattiin historian ensimmäinen suora sarjanousu. Lisää turnauksesta linkin takaa: https://flanels.org/flanels-miehet-ylajatkosarjassa-osa-55-lohkovoitto-ja-suora-sarjanousu/

Moni oli mukana jo tuolloin ja seuraava sukupolvi oli tulossa. Seuraavalla nelosdivarikaudella debyytin edustusjoukkueeseen tekivät nykyiset runkopelaajat Herman Enke, Jiro Heino ja Topi Jussila.

Saarijärvellä kääntyi myös uusi sivu Flanelsin juniorityön historissa, kun edellisen vierailun aikaan 6-vuotias Ilmari Laitinen nousi ikäluokkansa ensimmäisenä miesten peleihin. Ilmarin debyytin voi nähdä myös seuralle historiallisena. Aikanaan ikäluokan 1986 joukkue siirtyi Tammijärven Tammesta Flanelsin riveihin B-junioreihin ja siitä pikku hiljaa miehiin. Eli jo 20 vuotta on pelaajia noussut juniorityön kautta edustusjoukkueeseen!

Sitten itse turnaukseen. Kyseessä oli siis ensimmäinen ylemmän jatkosarjan turnaus. Kahden Keski-Suomen lohkon kolme parasta muodostavat kuuden joukkueen sarjan. Uusia vastustajia ovat LA Kings Laukaasta, Pudis Pihtiputaalta ja NB Saarijärveltä. Vanhoja tuttuja ovat jyväskyläläiset Köntys ja FCN. Myös joutsalaistaustaisten pelaajien määrä pysyy samana. Köntyksen maalilla loistaa yhä Ilkka Sukanen ja FCN:n tähtisentterinä Lari Nikkanen. Jälkimmäinen kohdattiinkin heti.

Huikea 14 kenttäpelaajan kokoonpano mahdollisti aktiivisen tempopelin. Alku oli kuitenkin katastrofaalinen ja FCN oli kahden maalin johdossa jo alle kahden minuutin. 12 minuutin kohdalla pertunmaalaislähtöinen Teemu Ollikainen nousi pakin paikalta kaventamaan pelin 1-2:een. Toisessa erässä pelin hallinta siirtyi vankemmin oranssinutuille eikä pienemmällä kokoonpanolla operoinut vastustaja päässyt kuin hetkittäin horjuttamaan Flanels-puolustusta. Helpohkon oloinen voitto vaati kuitenkin Samuli Virlanderilta useammankin hyvän torjunnan, jopa läpiajoista. Mainittakoon vielä, että tilastojen mukaan maalia kohti Flanels ampui 29 vetoa, maalin ohi muutaman lisää. Näistä ainakin 25 lähti Vesa Hurrin lavasta. Loppulukemat 7-3.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303337/yhteenveto

Herman Enke (pallolla) ja Teemu Ollikainen. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Toisessa ottelussa Keski-Suomen toiselta äärilaidalta vastaan asteli oman alkusarjansa vakuuttavasti voittanut Pudis. Näyttävillä peliasuilla pelaava vastustaja puolusti tiukasti, oli pallolla hyvä ja liikkui myös hyvin. Eli samat vahvuudet molemmilla joukkueilla! Tämä johti tarkkaan ja vähämaaliseen otteluun. Jälleen joutui Flanels kahden maalin takaa-ajoasemasta nousemaan ja tasoitusmaalia haettiin vielä lopussa ilman maalivahtiakin siinä kuitenkaan onnistumatta. Vahva suoritus kuitenkin Joukkueelta. Loppulukemat 2-4.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303339/yhteenveto

Edessä Samuli Röksä. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Debytantti Laitinen pelasi ensimmäisen pelin 5. puolustajana. Toiseen peliin loukkaantumisten vuoksi näyttöpaikka irtosi ykköskentästä legenda-Hurrin ja junnutähti-Karppisen rinnalta. Koko päivän vahvaa ja kypsää pelaamista. Lupaa hyvää.

Ilmari Laitinen (#97) debytoi edarissa. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Seuraavat pelit jo kahden viikon päästä Buugi-areenalla.

Sarjan tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/34/9870/10934/2022-2023/otteluohjelma

Kokoonpanot:

Hyökkäyskentät:
Hurri (C) – Karppinen – Nurminen (1. peli)/Laitinen (2. peli)
Kuurne – Suuronen – Heino J-M
Röksä – Pesonen – Tapper

Puolustajat:
Kiiski – Ollikainen
Heino J – Enke
Laitinen (1. peli)

Maalissa Virlander