Flanels-miehet yläjatkosarjassa – osa 5/5 – lohkovoitto ja suora sarjanousu!

Flanels-miehet palasivat lauantaina useamman vuoden tauon jälkeen Saarijärven salibandymaisemiin. Edellisellä käynnillä taisteltiin putoamista vastaan, mikä lopulta varmistui Saarijärvellä. Tällä kertaa panoksena oli suora sarjanousu, mikä lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen toteutuikin.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui jo legendaariseksi taistelupariksi muodostunut KonnU, jonka kanssa on aina ollut tiukkoja vääntöjä luvassa. Niin tälläkin kertaa. Ottelun asetelma oli se, että voitolla Flanels varmistaisi sarjanousun, mutta muilla lukemilla jouduttaisiin jännittämään toisten otteluiden tuloksia. Tämä näkyikin aivan ensimmäisissä vaihdoissa pienenä hermostumisena. Kun alkujännitys oli saatu pois, Flanels hallitsi ottelun ensimmäistä erää selvästi voittaen sen lukemin 3-0. Toinenkin erä alkoi Flanels-komennossa, mutta kun selvistä paikoista ei ottelua saatu ratkaistua, hiipi KonnU mukaan otteluun ja pääsikin parhaimmillaan maalin päähän. Kesken kiivaimman takaa ajon hyökkäyskaksikko Kuurne – Åkman murtautuivat ylivoimahyökkäykseen ja taistelivat tärkeän 4-2 maalin vain vajaa pari minuuttia ennen ottelun loppua. Nämä lukemat kestivät loppuun asti ja Flanels pääsi juhlimaan sarjanousun varmistumista.

Flanels – KonnU 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)

Kentälliset:

Kuurne – Vainiomäki – Heinonen

Hurri – Soilu

 

Huikko – Gyldén – Åkman

Kiiski – Keihäsniemi

kiertävä laituri: Suuronen

maalissa: Hahtala

varalla: Kuitunen

 

Toisessa ottelussa vastaan asettui edellisessä ottelussa Flanelsin kukistanut SC Luppo. Sarjanousun varmistuttua edellisessä ottelussa, oli panosta jäänyt jälkimmäiseenkin otteluun sarjavoiton muodossa. Sarjavoittoon tarvittiin tasapeli, mikä lopulta saatiin napattua lukemin 4-4.

Ottelun alku näytti huolestuttavalta, kun Luppo meni ensimmäisen erän loppupuolella parin huolimattomasti pelatun tilanteen jälkeen 2-0 johtoon. Tämä kuitenkin kuitattiin nopealla tahdilla toisen erän alkuun, kun Flanels käänsi tappion 2-3 johdoksi. Tämän jälkeen maaleja tehtiin tasatahtiin päätyen lopulta tasaisaan pistejakoon.

Flanelsin peli näytti ottelun edetessä koko aika rennommalta ja alun käynnistymisvaikeuksia selittänee varmasti melko lailla ylösalaisin käännetyt ketjukokoonpanot. Osa pelasi ensimmäistä kertaa urallaan uudella pelipaikalla, mutta kaikki hoitivat hommansa lopulta erinomaisella asenteella.

SC Luppo – Flanels 4-4 (2-0, 2-4, 0-0)

Kentälliset:

Huikko – Kiiski – Keihäsniemi

Suuronen – Åkman

 

Hurri – Gyldén – Soilu

Kuurne – Vainiomäki

kiertävä laituri: Heinonen

maalissa: Kuitunen

varalla: Hahtala

 

Turnauksen tehomiehet:

Hurri Vesa 4+1

Kuurne Kari 1+1

Keihäsniemi Riku 1+1

Heinonen Niko 1+0

Vainiomäki Arto 1+0

Gyldén Riku 0+1

Åkman Santeri 0+1

Soilu Pekka 0+1, 2min

Huikko Pekka 0+0

Kiiski Tatu 0+0

Suuronen Ilari 0+0, 2min

Kuitunen Juho mv

Hahtala Pekka mv

 

Huomion arvoista tässä sarjanousussa on se, että Flanels-miehet eivät olleet ennen tätä koskaan nousseet suoraan sarjatasoa ylemmäksi ilman jatkokarsintoja tai kabinettipäätöksiä, eli historiaa tehtiin silläkin tavalla.

Suuret kiitokset kauden aikana mukana taistelleille Flanels-pelaajille!

Kiitokset Petu, Ridge, Posti, Puikko, Jontsi, Riksa, Niso, Ilpo, Jeltsin, Pikku-Kopelo, Rantanen, Jagr, Köpä, Kuitunen, Onni ja Hahtala!