Ylempi jatkosarja käyntiin yhdellä pisteellä

C-poikien Kaakkois-Suomen ylempi jatkosarja käynnistyi Savonlinnassa. Turnauksen pelit osoittautuivatkin tasaiseksi, mikä ennustaa jännittävää jatkosarjaa.

Ensimmäisessä kamppailussa Flanelsin pehmoilu koitui kohtaloksi ja lappeenrantalainen NST vei ottelun lukemin 3-4. Pelin painopiste oli koko ottelun ajan lappeenrantalaisten päädyssä mutta tarvittavia maaleja ei saatu tehtyä hyvistä paikoista huolimatta. Lisäksi Flanelsille sattui aivan liikaa pallonmenetyksiä, josta NST rokotti.

Toinen ottelu Sbandya vastaan oli erittäin tasainen Flanelsin johtaessa aivan loppuminuuteille saakka. Tässä vaiheessa Flanels sai rangaistuksen ja Sbandy otti samalla maalivahdin pois. Mustapaidat kestivät 6-4 alivoiman erinomaisesti, mutta juuri kun jäähy loppui niin Sbandy tasoitti maalinedustalta tilanteeksi 2-2. Molemmilla oli vielä lopussa tekopaikkoja, mutta viimeistely ontui.

– Tasapeliin täytyy olla tyytyväinen, vaikka voitto olikin muutaman minuutin päässä. Perusasioissa tapahtuvat virheet kun saadaan kitkettyä pois, niin on odotettavissa parempaa jälkeä, kiteytti valmentaja Jussi Jokinen.

Joukkue pelasi tasaisen hyvin koko päivän, mutta mainitsemisen arvoisia olivat maalivahti Nico Tarhanen ja puolustaja Mika Laitinen (0+0). Tarhanen venyi uskomattomiin pelastuksiin etenkin Sbandy -ottelussa ollen yksi tasapelin takuumiehistä. Laitisen pallovarmuus oli taas huippuluokkaa ja hän todisti sen ettei hänestä moni hyökkääjä pääse ohitse. Myös hyökkääjä Jarkko Kosunen (0+2) esiintyi pirteästi hyökkäyspäässä.

Turnaustilastot

Flanels – NST 3-4 (x-x, x-x, x-x)
Sbandy – Flanels 2-2 (0-1, 1-0, 1-1)

Kokoonpanossa
Kosonen T. 2+0
Kotimäki 1+1
Kosunen 0+2
Kosonen J. 1+0
Hämäläinen 1+0
Kiiski 0+1, 2 min
Suomalainen A. 0+0, 4 min
Keihäsniemi 0+0, 2 min
Ahonen 0+0
Lahti 0+0
Laitinen 0+0
Åkman 0+0 (NST-ottelu)
Tarhanen 0+0, mv. (molemmat ottelut)
Nieminen 0+0, mv.

Ei kokoonpanossa
Suomalainen J. – marssimurtuma
Rantanen – alaraajavamma

Jatko

Ylempi jatkosarja jatkuu 6.1. Hollolassa. Tuolloin Flanels kohtaa Kouvolan Sudet, sekä kotijoukkue HU-46:n.