Ykköselle täysi potti

Flanels I otti lauantaina kaksi tärkeää päänahkaa sarjan kärkipäästä: Ikhtyksen ja Kivan. Tappiotta tähän asti pelannut Ikhtys kaatui murskalukemin 9-3. Karstulaa vastaan lukemat olivat 5-2.

Aamuvastustaja Ikhtys oli liikenteessä vain 9 kenttäpelaajan voimin, joten vihulaisen taktiikka oli sen mukaista: peruuttelua, tarkkaa puolustusta ja ajoittain rajusti töppöstä toisen eteen. Flanels puolusti myös erinomaisesti, piti palloa hyökätessä liikkeessä ja erityisesti vastaiskujen käännöt onnistuivat. Vaikka loppulukemat olivat suuret, ratkaiseva ero syntyi vasta päätöserässä.

Lauantai-illan prime time -kamppailussa vastassa oli ennen kohtaamaton Kiva Karstulasta. Roikkopalloista pitänyt vastustaja johti avauserää pitkään 1-0, mutta ei lopulta mahtanut Flanelsin pallohallinnalle mitään ja ottelu kääntyi lopulta väkisin isäntien nimiin. Ylivoimapeliin Flanelsilla jäi rutkasti petrattavaa, sillä ottelussa oli saumat murskalukemiin kaverin jäähyilyn johdosta.

Täysi pistepotti tuli tarpeeseen alkukauden harhailujen jäljiltä ja Flanels nousi sarjataulukossa tiettävästi keskikastin paremmalle puolelle. Ehdottomasti parasta raittiusseuran pojilla oli asenne, joka tuntui olevan enemmän kuin kohdallaan jokaikisellä jampalla.

Turnaustilastot

Flanels – Ikhtys 9-3 (2-0, 3-1, 4-2)
Kiva – Flanels 2-5 (1-1, 0-2, 1-2)
Peliaika 3 x 15 min tehoton.

Kokoonpano
Kärnä O. 2+2
Kosonen H. 2+2
Seppälä J. (a) 2+1
Suuronen I. 1+2
Soilu P. 2+0
Heinonen N. 1+1
Heiska K. 1+1
Hurri P. (a) 1+0
Suuronen H. 1+0
Tonteri A. 1+0, 2 min
Kiiski T. 0+1
Huikko P. 0+1, 2 min
Vainiomäki A. (c) 0+0
Gyldén R. 0+0
Suomalainen J. (vain Ikhtys-ottelu) 0+0
Keihäsniemi R. (vain Ikhtys-ottelu) 0+0
Weijo O. (vain Kiva-ottelu) 0+0
Saari A. (a) 0+0, 2 min
Sorsa ”äSSä” S. (mv.) 0+0

Ei kokoonpanossa
Tanttu T., terve
Onali J., terve – armeija
Tarhanen N., loukkaantunut
Jokinen J., loukkaantunut

Jatko

Sarja jatkuu Killerillä 31.1., jolloin vastassa paikalliset Räyhä ja Horna.