Ykköselle pataan

Flanelsin ykkösjoukkueen raskas taival salibandyn III divisioonassa jatkui. Sunnuntain kotiturnauksen kahdesta hyvävauhtisesta ottelusta ei irronnut kummastakaan sarjapisteitä. Tikkakosken Pallolle joukkue hävisi 6-3, joista viimeinen maali tuli tyhjiin. Blastersille Flanels hävisi puolestaan 5-3.

Molemmat ottelut ratkesivat siihen, että Flanels ei tällä hetkellä kykene pitämään riittävää suoritustasoa läpi kovien otteluiden. Joukkueen peruspelaamisessa ei sinänsä ole isompaa moitittavaa, keskialueen ajoittaista pallonhallintapelin hätäilyä lukuun ottamatta.

Kaikkia omiin otettuja maaleja edelsi nimittäin selkeä kenttäpelaajan tekemä virhe. Vaikka virheet eivät olleet aina ns. karkeita, eikä niitä tullut kovin runsaastikaan, niin kolmosessa niistä kaveri kyllä iskee osuman. Tyypillisin erhe oli puolustuspään merkkaus, joka tehtiin vain ”puolittain”.

Tappiot tulivat pahaan aikaan, sillä pahimmat kilpakumppanit väänsivät Joutsan turnauksesta pisteitä. Flanels on nyt 3 sarjapisteensä turvin sarjajumbo, eroa putoamisviivaan on jo 5 pistettä. Sen verran on kuitenkin huomioitava, että Flanels on kohdannut neljästä kärkijoukkueesta kolme peräti kahteen kertaan. Jaossa on vielä 16 sarjapistettä, joten toivoa ei ole menetetty.

Niko Heinonen (1+1), Jussi Jokinen (2+1) ja Arto Vainiomäki (1+2) olivat ainoita, jotka pystyivät usean tehopisteen suoritukseen. Heidän kaltaiseen pistetehtailuun olisi nyt muunkin porukan venyttävä.

Puolustuspäästä nostettakoon tällä kertaa esiin Riku Gyldén, joka ei fyysisiä mittelöitä ja kaksinkamppailuita pelkää. Gyldén ansaitseekin mittelöistä puhtaat paperit.

Turnaustilastot

Kokoonpano
Jokinen J. 2+1
Vainiomäki A. (c) 1+2
Heinonen N. 1+1
Weijo O. 1+0
Suuronen H. 1+0
Saari A. (a) 0+1
Heiska K. 0+1
Slant J. 0+0
Kosonen H. 0+0
Seppälä J. (a) 0+0, 2 min
Suuronen I. 0+0
Huikko P. 0+0
Hurri P. (a) 0+0
Tonteri A. 0+0 (vain TiPa-ottelu)
Gyldén R. 0+0
Onali J. 0+0, mv.

Ei kokoonpanossa
Kämppi V., terve
Kärnä O., armeija
Tabell P., armeija
Savolainen S., edustuskelvoton

Jatko

Sarja jatkuu Flanelsin osalta 10.2. Tampereella, jossa vastassa ovat Soittorasia II (klo 12) sekä D-Kone (klo 15).