Viivan päälle

Flanelsin B-pojat jatkavat pelejä alkusarjan jälkeen alueellisessa SM-karsinnassa. Savonlinnassa tuli lauantaina voitto Huutokoski IF:stä ja tasapeli Hatsina 94:n kanssa, mikä oikeutti alkusarjan kolmanteen sijaan ja näin siis jatkopaikkaan.

Avausottelusta Flanelsin oli väännettävä pakkovoitto, mikäli jatkopaikka kiinnostaisi. HIF oli avauserässä niskan päällä, mutta Flanels iski kahdesti vastaiskuilla. Sitten peli alkoi kääntyä yhä vahvemmin Flanelsille ja se johti ottelua jo 4-1.

Aivan päätöserän lopulla Flanels lepsuili hieman ja HIF pääsi jo maalin päähän. Viimeinen kavennus syntyi aivan loppuhetkillä, joten tasoihin tulon vaaraa ei onneksi ollut. Loppulukemat 4-5. Päätöserän Flanels pelasi kahdella viisikolla, muuten rullattiin kolmella.

Toisen ottelun lähtökohta oli, että Flanels tarvitsi vähintään yhden sarjapisteen sarjan kolmanteen sijaan. Hatsinalla jatkomahdollisuuksia sen sijaan ei ollut. Hatsina iskikin maalit heti ottelun alussa ja meni 2-0-johtoon, kun Flanels pelasi omassa päässään hieman epävarmasti.

Toiseen erään Flanels tiivisti kahteen kentälliseen ja kenttätapahtumat alkoivat hiljalleen kääntyä joutsalaisille. Hyviä maalipaikkoja jäi kuitenkin käyttämättä. Loppu oli jännittävä. Flanels johti 4-3, kun Hatsina tasoitti ottelun ilman maalivahtia. Hatsina yritti paineettomana jopa voittoakin, joka olisi tiennyt Flanelsin putoamista jatkopeleistä. Flanels-puolustus kuitenkin piti loppuun asti.

Turnauksen kokonaissaldona oli kaksi kohtuullisen ehjää ottelua. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja taisteluilme oli toistamiseen kohdallaan. Juho Kuitunen pelasi HIF-ottelun maalilla ja Jaakko Palvaila debytoi puolestaan Hatsina-ottelussa. Päiväin tehokkain oli Jaakko Suomalainen 3+0. Päivän komeimmasta maalista vastasi Jupe Kosonen: vippisyöttö päädystä viivasta maalille nousseelle Kososelle, joka ampui komeasti pallon ilmasta sisään.

Turnaustilastot

Savonlinna 16.10.2010
Huutokoski IF – Flanels 4-5 (0-2, 1-2, 3-1)
Flanels – Hatsina 94 4-4 (2-1, 0-1, 2-2)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Suomalainen J. 3+0
Kosonen J. 1+2
Kiiski T. (c) 1+2
Keihäsniemi R. 0+2
Alanko R. 1+0
Åkman S. (a) 1+0
Rantanen N. 1+0
Kosunen J. (a) 1+0
Ahonen I. 0+1
Heinonen J. 0+0
Lahti J. 0+0
Jussila T. 0+0
Halttunen S. 0+0
Uussilta N. 0+0
Tiainen S. 0+0
Nummela P. 0+0
Palvaila J. 0+0 (mv., Hatsina-ottelu), 4 pm., 45 pmin.
Kuitunen Juho 0+0 (mv., HIF-ottelu), 4 pm., 45 pmin.

Kentälliset otteluiden alussa

Jussila – Lahti – Åkman
Ahonen – Rantanen

Suomalainen – Kosunen – Kiiski
Kosonen – Keihäsniemi

Tiainen – Heinonen – Alanko
Halttunen – Rantanen

Nummela, Uusilta

Jatko

Kaakkois-Suomen kahden alkusarjan kakkoset ja kolmoset kohtaavat alueellisessa SM-karsinnassa tulevana viikonloppuna. Pelipaikka on avoin. Kaksi parasta etenee valtakunnalliseen SM-karsintaan.