Veljessarjan osuudet selvillä

Flanelsin Jukolaan osallistuvan veljessarjan osuudet on ratkottu, joskin viime hetken muutokset ovat luonnollisesti mahdollisia. Startti tapahtuu lauantaina kello 22.30, ja avausosuudesta ”Juhanina” vastaa viime vuoden tapaan Petteri Oksanen. Maaliin Flanelsin viestintuojan odotetaan saapuvan sunnuntaina puolilta päivin. Ankkurina, ”Eerona” myöskin viime vuoden tapaan Arto Vainiomäki.

Kilpailutapahtuma on tänä vuonna nimeltään Valio-Jukola ja pääpaikkana toimii Vantaan Hakunilan urheilupuisto. Suunnistusmaastot ovat siis aivan pääkaupunkiseudun kupeessa.

Flanelsin suunnistusjoukkueen valmistautuminen on sujunut mitä erinomaisimmissa merkeissä – kaikilla on vähintään yksi kuntorastikerta takanaan. Ja kuten suuriin urheiluponnistuksiin kuuluu, niin viimeiset viikot on ”herkistelty”.

Osuudet Valio-Jukolassa 2012

Juhani – Pepi Oksanen
12,8 km
Upseerikoulutuksen ja -taustan omaavana Pepi on paras osaaja Flanelsin näkövinkkelistä pimeimmälle osuudelle, eli avaukseen. Avausosuus mennään pitkinä letkoina ja jo viime vuonna Pepi osasi kiilata takajoukoista nopeaan letkaan.

Tuomas – Jari Vuopio
12,7 km
Uutena tulokkaana joukkueessa, mutta pitkän suunnistus-, juoksu-, hiihto- ja urheilutaustan omaava Jari lähtee kakkososuudelle. Jari lähtenee todennäköisesti liikkeelle pimeälle, mutta aurinko tullee nopeasti mukaan peliin.

Aapo – Henry Suuronen
14,1 km
Pitkälle kolmososuudelle lähtee joukkueen todellinen musta hevonen, eli Henkka, joka tiettävästi on porukasta eniten lajia kevään aikana treenannut. Aiempaa suunnistustaustaa ei ole, mutta jalkaa riittää.

Simeoni – Antti Tonteri
7,8 km
Antille kaavailtiin pidempää pätkää, mutta viime viikkojen poskiontelutulehduksen myötä mies vaihdettiin hieman lyhyemmälle pätkälle. Antti on suunnistusta harrastanut jo useamman vuoden, ja on metsässä varsin vikkeläjalkainen. Metsässä menee todennäköisesti vain hetki.

Timo – Jari Pessala
8,1 km
Jos kaikki menee nappiin, niin joukkueen kokeneimpaan kaartiin lukeutuva Pesu pääsee matkaan juuri ennen loppujoukon massalähtöä. Pesun odotetaan vain piipahtavan metsässä, sillä reippaasti alle 10 minsan kilometrivauhti on mahdollista.

Lauri – Ilari Suuronen
10,3 km
Ilari veti viime vuonna saman kuudennen pätkän varsin mukavaa vauhtia. Ja samaa odotetaan nytkin, sillä mies on enemmän kuin rautaisessa kunnossa ja kuntorasteja alla tarvittava määrä.

Eero – Arto Vainiomäki
15,0 km
Pisimmälle ja ehkä ratkaisevalle pätkälle lähtee siis Arto, pitkien lenkkien ja maratoonien erikoismies. Viime vuonna Arska teki päätösmatkalla mainion ajan, ja nyt alla on lukuisia kuntorastikertoja keväältä – odotettavissa on siis varma suunnistus, mutta mukava vauhti.