Vapaa siirtoaika päättyi

Luhankalainen puolustaja Tuomo Kärnä siirtyy Flanelsin edustusjoukkueeseen. Joensuussa 2. divisioonan Lihamyllyä edustanut Kärnä on saamassa opinnot pakettiin ja palaamassa takaisin kotiseudulleen.

Kärnä on alunpitäen Tammijärven Tammen kasvatti ja teki pitkän uran jyväskyläläisessä SC Bluesisssa ennen siirtymistään Joensuuhun.

Kärnän osallistuu salibandypeleihin opintojen ja perheyrityksessä tehtävän työn sallimissa rajoissa, mistä käydään vielä kesän aikana tarkentavat keskustelut.

Åkman hakee pelipaikkaa Sbandystä

Flanelsin pistepörssin all time -tilaston ykköseksi noussut ja viime kaudella edustuksen tehokkain pelaaja Jaakko Åkman siirtyy puolestaan opiskelupaikkakuntansa Lahden Sbandyyn ja tavoittelee pelipaikkaa seuran 2. divisioonan joukkueesta.

Åkman pelasi Flanelsin riveissä kaudesta 2000 alkaen kaikkiaan 177 ottelua, joissa syntyi 113 maalia ja 191 tehopistettä. Päättyneellä kaudella Åkman pelasi 24 ottelua, joissa syntyi 22 maalia ja 37 pistettä.

Flanelsin loppuneen 89-joukkueen tähtihyökkääjänä kahden kauden ajan viilettänyt ja päättyneellä kaudella miesten 3. divisioonaakin muutaman ottelun verran maistellut laitahyökkääjä Jon Lahti (synt. -91) siirtyy puolestaan FC Vaajakoski -90 -joukkueeseen.

Siirron taustalla on jatko-opiskelupaikan saaminen Jyväskylästä. Kahden kauden aikana Lahti pelasi kaikkiaan 53 ottelua pääosin juniorijoukkueissa, joissa syntyi 28 maalia ja 49 tehopistettä.

Flanels odottaa muutaman pelaajan ratkaisua

Åkmanin ja Lahden siirrot eivät tulleet yllätyksenä, vaan niistä tiedettiin hyvissä ajoin etukäteen. Siirtoikkuna jatkuu nyt siten, että siirtoihin tarvitaan aina lähtöseuran suostumus.

Nyt avautunut ns. toinen siirtoikkuna sulkeutuu elokuun lopussa, jolloin siirtojen kirjautumismaksut nousevat huomattavasti. Ns. kolmas siirtoikkuna sulkeutuu vuoden 2008 alussa, jonka jälkeen kautta 2007-2008 koskevat siirrot eivät enää ole mahdollisia.

– Tällä hetkellä odotamme kolmen-neljän pelaajan ratkaisua ensi kautta koskien, mutta periaatteellisella tasolla joukkue on nyt kasassa. Muuta kommentoitavaa tässä vaiheessa ei ole, kertoo valmentaja Jukka Huikko.