Valokeilassa: veljessarjat

”Muistatko ne X:n veljekset – ne oli rautaisia poikia ne!” Tämän tyyppiseen lauseeseen törmää aina silloin tällöin kun muistellaan urheilijoita tai muita sankareita. Valokeilassa-toimitus perehtyy tällä kertaa salibandyn veljessarjoihin, oranssisten lasien läpi tietysti.

Julkisesti vaiettuun, mutta paljon puhuttuun aiheeseen pelaajien siskoista palataan Valokeilan myöhemmissä jaksoissa, ehkä vasta ensi kaudella…

Suomalaisen veljekset Jaakko ja Antti
Jaakko: Flanels C93
Antti: Flanels C93
Kovaluinen veljeskaksikko, jonka salibandykoulun aikaisesta Flanels-debyytistä on muodostunut legenda pelaajiston keskuudessa. Ennen Hartolassa järjestetyn turnauksen alkua veljekset tulivat kysymään valmentajalta pelipaikkojaan. Jompi kumpi kysäisi: ”Pääsenkö nelosvitjaan tappelemaan?”.

Kärnän veljekset Olli, Antti ja Hanski
Olli: Flanels I
Antti: Flanels D95
Hanski: lopettanut
Tammijärven rajusta veljeskolmikosta Olli tunnetaan myös varsinaisena naistenkaatajana. Antti lukeutuu puolestaan D95:n johtohahmoihin. Hanski ehti jo lopettaa pelaamiset D95:ssa, mutta jäi mieleen enemmän kuin kovana jutunkertojana.

Kososen veljekset Heikki, Tuomas ja Jupe
Kososen veljekset – Pappisen Kohoset? Huippulahjakas veljeskolmikko, jonka vanhin Heikki on kunnostautunut salibandytaktikkona ja on seuran virallinen sääntöasiantuntija. Tumppi ja Jupe lukeutuvat C93:n runkomiehistöön. Tumpista odotetaan seuraavan polven tähteä seuran ykkösjoukkueeseen.

Suurosen veljekset Henkka ja Ilari
Henkka: Flanels I
Ilari: Flanels I
Tammi-taustainen veljeskaksikko on vuosien varrella raivannut tien ykkösmiehistön runkopelaajistoon. Veljesten kanssa meinattiin aikanaan olla telmeessä, kun näitä kuskattiin seuran pikkujouluista kotiin. Ensin Henkka ns. pää edellä, ja Ilpo tuntia myöhemmin perässä.

Niemisen veljekset Jonne ja Tommi
Jonne: Flanels C93
Tommi: Flanels D95
Pappisista kotoisin oleva veljespari, joista molemmat ovat erikoistuneet luukkuvahdeiksi. Isosisko Maiju on hänkin mukana Flanelsin naisporukan touhuissa.

Jussilan veljekset Tuukka ja Topi
Tuukka: Flanels D95
Topi: Flanels D95
Tästä veljesparista kuullaan vielä! Valmentaja Posti-Pekan kanssa oppivat paitsi pelaamaan, myös jutunheittoon.

Lahden veljekset Jon ja Joel
Jon: FCV-90
Joel: Flanels C93
Jon oli aikanaan Flanelsin kovin ns. prospect-pelaaja, kunnes siirtyi opiskeluiden myötä vaajakoskelaisen FCV:n riveihin. Portti paluusiirrolle on auki edelleen. Vielä kovempi pelaajalupaus on kuitenkin pikkuveli Joel, joka pari vuotta nuorempana on Mäyrien johtotähtiä.

Kosusen veljekset Janne ja Jarkko
Janne: lopettanut
Jarkko: Flanels C93
Janne ”Nunna” Kosunen oli seuran lupaavimpia junioreita, mutta lopetti aikanaan yllättäen. Kukaan ei taida edelleenkään tietää, mistä lempinimi tuli. Jarkko on puolestaan ollut aina C93:n supertähti ja lukeutuu seuran prospect-pelaajiin. Debyyttiottelu ykkösessä lienee vain ajan kysymys.

Gyldénin veljekset Iiro ja Riku
Iiro: lopettanut
Riku: Flanels I
Voimahyökkääjä Iiro liittyi seuran 89-junnuihin ja osoittautui heti varsinaiseksi rämäpääksi ja ennen kaikkea joukkuepelaajaksi. Pakkia pelaava Riku loikkasi muutaman vuoden myöhemmin ToiRista Flanelsiin ja raivasi lopulta tiensä ykkösjoukkueeseen. Molemmat ovat tulleet tunnetuiksi mainioina peliverbaalikkoina saaden monen, monen vastustajan ”kasetin” palamaan. Pikkujäynääkin osaavat harrastaa.

Revon veljekset Korba ja Vara-Korba
Sami: Flanels II
Toni: Flanels II
Korpan veljeksistä vanhin on paitsi monipuolinen palloilulahjakkuus myös yksi Joutsan yökerhoelämän kiintotähtiä. Vähän hiljaisempi Toni on tullut salibandyn perään hieman jäljessä, mutta nähdäänkö hänet vielä jokin päivä jopa ykköstiimissäkin?

Kuusisen veljekset Pasi ja Janne
Pasi: Flanels II
Janne: lopettanut
6:sen veljeksistä Janne lopetti viime kauteen pelaten sitä ennen 89- ja 86-ikäluokkin top 4 -puolustajana useamman kauden ajan. Pasi on puolestaan pelannut kakkostiimissä ja kunnostautunut D95:n valmennuksessa ja sitä ennen kauden verran 89:n valmentajana.

Åkmanin sisarukset Jaakko, Santeri ja Erika-tyttö
Jaakko: Sbandy (2. div)
Santeri: Flanels C93, D95
Erika: naiset
Pitäähän mukaan saada yksi sisarussarjakin. Tästä sarjasta rajuin jamppa toistaiseksi on Jaakko, eli eräiden mieskonmäkeläisten ”Kopeloksi” nimeämä tyyppi. Jaakko pelaa sählyä nyt korkealla, mutta muistetaan monista unohtumattomista tempauksissaan ykkösen pelaajana ja junnunakin. Santeri on tehnyt uraansa C93:ssa, mutta vieraillut pariin otteeseen myös D95:ssakin. Pidetty Erika-tyttö puolestaan on pelaillut naisten-tyttöjen porukassa.

Ps. mikä oli Jaakon ensikontakti Flanelsiin? Vast. järjestysmiehenä olleet Flanels-pelurit löysivät Kopelon makaamasta juovuspäissään n. 13-kesäisenä erään diskoladon takaiselta heinikolta.

Toimituksen valinta: Iiro ja Riksa

Toimituksen valinta Flanels ry:n rajuimmaksi veljeskaksikoksi 2000-luvulla on leivonmäkinen Gyldénin veljespari.

Yhtenä perusteluna mainittakoon mm. Riksan viimeisin hauska lausahdus, jonka tämä huusi nätin joutsalaistytön noustessa vastustajajoukkueen pelaajanauton kyytiin – eikä siis Flanels-miesten autoon…

– Hei Pirjo (nimi muutettu)! Onko autossa varmasti lastenistuin?

Veljekset muistetaan paitsi rajuista jutuistaan, myös monista esiintymisestä salibandyn keskustelupalstoilla mm. Sbandyn kotisivuilla ja salibandy.org-forumissa, kun näiden otteita on siellä syystä tai toisesta arvioitu. Onpa veljeksiä epäilty näillä palstoilla mm. hulluiksi, kaheleiksi jne.

Tästä esimerkkilainaus sieltä maltillisimmasta päästä:
Nimimerkki: Noh
Sbandyn vieraskirja 24.10.2006 klo 14:07
Kommentti: Flanels #49 (Iiro) täydellinen esimerkki koko joukkueesta. (no on siel yks tai kaks jotka keskittyy pelaamiseen…)