Valokeilassa: Näin pelataan divarikarsinnat

 

Henna Järvinen (vas.) ja Meri Pynnönen.
Henna Järvinen (vas.) ja Meri Pynnönen.

Naisten I-divisioonakarsinnat ovat Flanelsin osalta kolmivaiheiset. Meininki on raakaa koko ajan: kustakin vaiheesta mennään joko jatkoon tahi sinne kuuluisaan laulukuoroon.

Lähtökohtia voi tuumailla kauden tilastopakettien perusteella. Täältä löydät Kaakkois-Suomen II-divarilohkon, eli Flanelsin runkosarjan sarjataulukon ja pistepörssit. Tämän linkin takaa löytyy puolestaan Savo-Karjalan tilastot – kyseisestä lohkosta tulee sunnuntain kaksi vastustajaa.

Vaihe I

Pelipaikka Studentia, Kuopio, sunnuntai 15.3. Flanels, Tuupovaaran Urheilijat, SB Welhot ja Savitaipaleen Urheilijat pelaavat yksinkertaisen sarjan, jonka kaksi parasta etenee jatkoon. Lohkovoittajat TuuU ja StU saavat 1 lisäpisteen. Otteluohjelma, sarjataulukko ja tilastot löytyvät täältä.

Vaihe II

Valtakunnallinen lohkovaihe, joka pelataan 28.-29.3. Mikäli Flanels on jatkossa, on mahdollista hakea myös kotiturnausta. Lohkoja muodostetaan kaikkiaan kolme kappaletta, joissa neljä joukkuetta kussakin. Yksinkertainen sarja, kaksi parasta etenee jatkoon.

Vaihe III

Karsintaparit. Kuudesta jatkoon päässeestä joukkueesta muodostetaan kolme karsintaparia, jotka pelaavat keskenään paras kolmesta ottelusarjan. Ottelut käydään muista poiketen tehokkaalla 3 x 20 min peliajalla. Otteluparien voittajat nousevat I-divisioonaan. Tämän vaiheen runkopelipäivät ovat 4. ja 5.4. sekä tarvittaessa 11.4.