Valokeilassa: matkalukemiset

Flanels-naisten valmentajat Petu ja Sipe saivat tuta millaisia lukunautintoja naistenlehdet tarjoavat. Lehdet päätyivät koutsien käsiin sunnuntaina tehdyn Hauhon pelireissun aikana.

Valmennuskaksikko joutui aloittamaan lehtien sisällön tarkastuksen menomatkalla, kun joukkueen frouvaosasto äityi lukemaan ääneen ko. lehtiä niin, että koko porukan keskittyminen oli herpaantua.

Nuorempi kaarti oli onneksi ryhmittynyt bussin takaosaan, joten he ehkä välttyivät hurjimmilta tarinoilta. Etuosan ainut sinkkutyttökin onneksi nukkui. Näin siitä huolimatta, että frouvat löysivät lehdistä lähes koko ajan toinen toistaan tarpeellisempia niksejä tälle kerrottavaksi.

Lehtien koko sisältö tuntui pyörivän vain alapäähään liittyvissä aiheissa. Tai sitten frouvat vain hyppivät muiden tavallisten sivujen ylitse.

Erilaisia opastavia tarinoita tuntui olevan paljon. Eräässäkin tarinassa nautinnon väitettiin pitkittyvän, jos kesken suorituksen ajattelee vaikkapa Martti Ahtisaarta. Valmennusportaalle vaan jäi epäselväksi mistä nautinnosta oli kyse. Miten jäätelönsyönti voi olla suurempi nautinto, jos Mara on mielessä..? :/

Tarkempi lehtien selailu paljasti, että oli siellä muutakin asiaa. Eräs Mikko tilitti, kuinka tämän vaimo oli harrastanut perheväkivaltaa vuosien ajan – uskomatonta! Joskin heti perään oli lehdessä peräti 23 sivua kuumaa asiaa miehistä, minkä sisältö jäi valmennukselta sen tarkemmin tavaamatta.

Koska kohta on joulu, olivat lehdet täynnä muun muassa mitä erilaisimpia joululahjaideoita. Tosin niistäkin moni idea hehkui tuhmuuttaan. Jos naisjoukkueen frouvien juttuja on uskominen, niin näiden aviomiehilleen tulevana jouluna antamia paketteja ei välttämättä – ainakaan kaikkia – kannata avata muun perheen nähden…

Entä mitä miehet lukivat?

Petu ei lukenut varsinaisesti mitään, mutta jokin ristisanatehtävällä varustettu lehti oli edessä liki koko menomatkan ajan. Täyttämättä jäi ainoastaan kohta, jossa piti arvata oikein jokin naisen nimi, mutta sopivaa sellaista ei löytynyt.

Sipe taas luki osan aikaa matkasta Nalle Puh -kirjaa. Sen hurjin kohta oli, kun Puh nousi Risto Reippaan neuvomana puun mehiläispesään käyttämällä apuna ilmapalloa. Kirja katosi mystisesti sunnuntai-illan aikana, mutta löytyi onneksi heti seuraavana aamuna.