Valokeilassa: kultainen sukupolvi

Keväällä 2004 seutukunnalla kohisi. Edellissyksynä JH-Teamista itsenäistyneen salibandyseura Flanelsin edustusjoukkue oli juuri pudonnut nelosesta kauden päätteeksi jälleen vitoseen. ”Tässäkö se oli”, ehdittiin jo kysyä seudun salibandyn tilasta.

Sitten Flanels julkaisi uutispommin. Tammijärven Tammen riveissä pelannut, 1986 syntyneistä ja nuoremmista muodostettu ikäluokka, useita mestaruusmitaleita voittanut ns. kultainen sukupolvi siirtyy Flanelsin alaisuuteen päätöskaudekseen.

Flanelsin nettitoimituksen Lahden sivukonttori selvitti, mitä kaudella 2004-2005 Flanelsin B86-junioreissa pelanneille nyt kuuluu.

Hyökkääjät:

Veli-Pekka ”V-P” Pietilä: Tammijärven Tammen kautta aikain ylivoimaisesti tehokkain pelimies. Nykyään töissä raksalla Jyväskylässä. Pelannut ”kovia pelejä” viimeksi viime keväänä legendaarisessa Tammi turnauksessa.

Joonas ”Purkka, Purtsi” Purojärvi: Vikkelä, tehokas laitahyökkääjä, vanhanaikaisten maalien ennätysmies. Puolentoista kauden tauon jälkeen teki comebackin Flanels 2 -joukkueessa. Asuu Jyväskylässä, opiskelee Suolahdessa yhteisöpedagogiksi.

Joonas Koskenniemi: Mies joka hukkasi mailansa kesken pelin. Toisen polven salibandisti. Tammijärven toiseksi paras rannelaukaus. Ei turhia liikkeitä kentällä. Opiskelee rakennusalalla Kotkassa. Pietilän tavoin jokavuotinen Tammi-turnaus pelaaja.

Janne Tarhanen: Oilersilla on Tedy Salutskij, Trackersilla Mika Savolainen ja Flanels B:llä oli Janne Tarhanen. Vauhtikone ja vastustajien pelote muodosti toimivan vitjan Koskenniemen ja Rellmanin kanssa. Pelasi viimeksi varusmiesten turnauksessa helmikuussa 2006, kun joku tuttu alikessu sai ilmeisesti vaikuttaa pelaajavalintoihin… Olisi tietysti muutenkin mahtunut joukkueeseen. Keskittynyt työelämään Leivonmäellä.

Ilari ”Ilpo” Suuronen: Sotilas, joka laittaa reboundit maailmanluokan varmuudella sisään. Pelasi läpimurtokautensa Flanelsin edustuksessa 2005-2006 ja lukeutuu seuran ehdottomaan tähtikatraaseen. Varusmiespalvelus tykistössä Vekaranjärvellä häirinnyt hieman harjoittelua viime aikoina.

Kai ”Rellu” Rellman: Puolustava sentteri, koki uransa huipun Falunissa, Ruotsissa keväällä 2005. Tällä hetkellä myös varmaankin armeijassa. Ilmeisesti jättäytynyt sabakentiltä.

Samu Hölttä: Paikallisista jalkapallo- ja jääkiekkopiireistä kaapattu power-hyökkääjä. Tarkkaa tietoa tämän hetken sijainnista ja tekemisistä ei ole, mutta haki taannoin paikallislehden ilmoituksessa Joutsasta kämppää ”itselleen ja sisäsiistille vaimokkeelleen”.

Jaakko Åkman: Allekirjoittanut. Pelaa Flanelsin edustuksessa. Töissä huonekalutehtaalla Lahdessa. Eukko löytyy myös. Oli Flanelsin miehiä jo ennen joukkueen siirtoa.

Puolustajat:

Henry ”Henkka” Suuronen: Oli huippuvarma pallollinen puolustaja, mutta nilkkavamma sotki kautta. Nykyään huippuvarma ja tehokas ykkössentteri Flanelsin kakkosjoukkueessa. Harjoittelee edustusjoukkueen mukana, ainakin silloin tällöin. Töissä puusepänliikkeessä Joutsassa.

Henkasta mainittakoon vielä, että mies ei aluksi meinannut lähteä porukkaan mukaan. Loppujen lopuksi Henkan silloinen eukko lähti ns. kävelemään, joten Henkkakin pääsi jälleen remmiin mukaan!

Heikki ”Kossu” Kosonen: Rangaistuslaukausten spesialisti, todellinen salibandymies. Pelaa Flanelsin edustuksessa. Myös häntä on häirinnyt tammikuussa Keuruulla suojelukomppaniassa alkanut varusmiespalvelus. Keskittynyt myös salibandyvalmennukseen, Flanelsin D93- junioreiden päävalmentajana. Tunnetaan myös nimellä ”Pappisen Kohonen”. Pelasi myös hyökkääjänä.

Tatu ”Nottendamin Kettu” Mutkala: Puolustaja, jolla oli pelottavan kova laukaus, mutta kausi 2004-2005 meni piloille virustaudin vuoksi. Pelasi vielä viime kaudella Flanelsin C-junioreissa kolmospakkiparissa ja lopetti salibandyuran. Taitaa olla Jyväskylässä ammattikoulussa. Oli Flanelsin miehiä jo ennen joukkueen siirtoa.

Antti ”Aba” Saari: Flanelsin juniorityön ensimmäisiä ja kirkkaimpia helmiä, sekä edustuksen että B-junnujen puolustuksen tukipilari. Teknisesti taitava, B junioreiden kapteeni. Opiskelee Jyväskylässä ammattikoulussa sähköalalla. Oli Flanelsin miehiä jo ennen joukkueen siirtoa.

Janne ”Sixten, 6nen” Kuusinen: Perusvarma puolustaja. Hartolan Namikan kasvatti. Pelaa Flanelsin nykyisissä B-junioreissa yli ikäisenä. Abiturientti Joutsan lukiosta. Asuu Hartolassa.

Henri ”Hemu” Ulmanen: Oli Flanelsin miehiä jo ennen 86-joukkueen siirtoa. Olikin yksi joukkueensa johtavia puolustajia ja toivottiin kasvavan sellaiseksi myös edustusjoukkueessa. Hemun silloinen emännyys oli myös pelikavereiden silmänilo. Sittemmin lähti opiskelemaan Korpilahdelle ja edelleen armeijaan. Nyt palannut takaisin Korpilahdelle opiskelemaan ja on pelannut koko kauden Flanels II riveissä.

Kalle Heiska: Flanelsin nykyisissä 89-ikäluokan B-junnuissa piste-ennätyksiä rikkova, tehokas hyökkääjä, kolkuttelee edustusjoukkueen portteja. Opiskelee toista vuotta Joutsan lukiossa. Tahkosi parissa turnauksessa kultaisen sukupolven mukana. Oli Flanelsin miehiä jo ennen joukkueen siirtoa.

Maalivahdit:

Jesse Saarinen: ”Rautapalli”, koska ei tiettävästi koskaan käyttänyt munasuojia. Vielä viime kaudella Flanelsin edustuksen ykkösvahti. Asetti sotilasuran Porin prikaatin valmiusjoukoissa salibandyn edelle. Oli Flanelsin miehiä jo ennen joukkueen siirtoa.

Aatu ”Chlubna” Niemi: Aloitti salibandyuransa poikkeuksellisesti huoltajana kansainvälisissä otteluissa. Peittävä maalivahti. Salibandyura pienellä tauolla. Opiskelee ammattikoulussa Jyväskylässä ”Vihiseksi”, eli sähköalaa. Oli Flanelsin miehiä jo ennen joukkueen siirtoa.

Klassikko-kokoonpano..

Purojärvi – Pietilä – Hölttä
Suuronen I. – Åkman – Kosonen
Tarhanen – Rellman – Koskenniemi

Suuronen H. – Ulmanen
Saari – Kuusinen
Mutkala, Heiska

Saarinen, Niemi

Melkein maajoukkuetehtävissä..

Mainittakoon vielä, että ko. kaudella seurat saivat esittää vuonna 1987 syntyneistä ja nuoremmista pelaajia aluejoukkueeseen. Flanels tekikin esityksen kaikkiaan 4 pelaajasta, joista lopulta Saarinen, Suuronen ja Kosonen pääsivätkin alueleirille.

Näille nuorille miehille ei maajoukkueura kuitenkaan auennut. Kuten tapana on, muutama maineikkaan kaupunkiseuran kädettömämpi tähtipelaaja sihdin sen sijaan ohitti.

Myös Tarhas-Janne oli mukana ko. leirillä toimien kolmikkomme autonkuljettajana.

Lisätietoa B86-ikäluokasta saatavilla myös näiltä nettisivuilta löytyvästä historia-osiosta!

Yhteenvedon laati Jackman, täydensi Sika.