Valokeilassa: kolmosdivari 0708

Flanelsin kaikkien urheilulajien erikoisasiantuntijat R2 ja Sika aloittivat jälleen salibandyaiheisen debatin. Tällä kertaa puheet keskittyivät kolmosen lauantaiseen sarja-avaukseen.

…sensuroitu…

R2: Lähden siitä, että kolmesta putoajasta kaksi tulee olemaan nousijajoukkueita.
Sika: Mutta se on sarjamatemaattinen fakta, että vähintään kaksi nousijaa säilyy joka tapauksessa.

R2: Nimenomaan – sanoisi eräs tuttu joutsalainen.
Sika: Nyt täytyy kyllä myöntää, että koska sarjan vaihtuvuus on ollut suurta, eikä scouteiltakaan ole tullut kommentteja, että ennakkoarvioiden tekeminen on varmaan vaikeampaa kuin koskaan. Esim. Tampereen suunnan porukat ovat ainakin minulle täysiä mysteereitä.

R2: Kyllä. Ja otteluasettelun vuoksi emme myöskään pääse scouttaamaan vastustajia, sillä nämä pelaavat keskenään Tampereella. Ei vain avauksessa, vaan pitkin kautta. Ja maalaisjoukkueet saavat taas matkustaa.
Sika: Keski-Suomen ja Pirkanmaan porukat eivät missään nimessä ole taaskaan tasaveroisessa asemassa. On se ihme, että tähän asetelmaan ei koskaan tule muutosta. Ihmettelen tosin sitäkin, miksi Blasters ei isännöi ainuttakaan turnausta. Olisihan siinä saatu painetta saada tamperelaisia enemmän Keski-Suomen suuntaan.

R2: No vastaus saadaan varmaan lukea Blastersin vieraskirjasta, kunhan tämän jutun linkki on sinne asti taas ehtinyt.
Sika: Tiesitkös muutes, että Flanels.org:iin tullaan eniten Blastersin sivujen linkkien kautta. Mielenkiintoinen yksityiskohta nettidatassa on, että osapuilleen puolet Blastersin sivuilta tulevista käynneistä kertyy vieraskirjan linkeistä ja toinen puoli B:n linkkilistasta.
R2: En tiennyt, mutta uskon sen vallan hyvin. Usein laiskana kirjanmerkin käyttäjänä/lisääjänä käytän juuri Blastersin linkkejä.
Sika: Mainitaan nyt vielä, että nettisivujen linkkien kautta liikennettä tulee kuitenkin Flanelsin sivuille vain murto-osa kaikesta liikenteestä. Perehdyn tähän aiheeseen vielä tarkemmin joskus myöhemmin.

Sika: Vaihdetaanpa aihetta. Mitäpä jos analysoisit kolmosdivaria pelaajakohtaisesti. Onko sarja saanut vaiko menettänyt viime kauteen nähden?
R2: Laajassa mittakaavassa katsottuna sarja menetti nipun ns. tähtiä, mutta tulihan tilalle mestaruussarjan Hirvonen Probelliin. Kyllähän sitä mielellään vaihtaa kentällisen liigan ex-tusinatähtiä yhteen todelliseen huippunimeen.

Sika: Ystävämme Åkman muuten totesi Probelliin siirtyneen Liiga-Lehtosen heikentävän uutta joukkuettaan. En kyllä välttämättä allekirjoita, varmasti top 4 -kaveri Probellissa.
R2: En ole koskaan kuullutkaan – siis kuka Lehtonen?

Sika: Huomio – pelaahan nousijajoukkue Ikhtys Jyväskylässäkin muutes ex-liigamies Maco Takanen.
R2: Korjaan. Ei mielestäni pelaa, muistaakseni siirtyi jonnekin etelään, olisiko ollut Hyvinkäälle.
Sika: Sain. Legendaarinen paikkakunta, josta pikkuserkku kuittasi varmalla vinkillä aikanaan sievoisen pitkävetovoiton pesiksestä. Olikohan vuosi 1998..?

R2: Samaanhan voisi pystyä nyt salibandyssäkin. NordicBet tarjoaa kakkosen otteluita pelattavaksi.
Sika: Tai sitten DiwariWeikkauksessa. Tarjolla tosin on vain hengen mammonaa. En ole vielä muutes kirjautunut NordicBetin asiakkaaksi, mutta teen sen varmasti lähiaikoina. Pari varmaa vinkkiä on jo..

R2: Monnarin talonmieheltä saatujako?
Sika: Jätetään nyt nimi ja asema sanomatta, mutta varma lähde on.

R2: Mutta palataanpas takaisin asiaan.. Veikkaan putoajajoukkueiksi seuraavaa kolmikkoa: Ikhtys, NiceBandy ja Classic III.
Sika: Perinteiseen tapaan en lähde veikkaamaan omasta sarjasta. Pelit näyttäköön kuinka käy. Toivottavasti tarjolla on vauhdikkaita pelejä. Räpiköitsijöitä kuten Rento Lakaisu viime kaudella, ei onneksi taida nyt olla mukana.
R2: Toivottavasti. Nyt kun kerta tuli putoajia veikattua, käy tietenkin niin ettemme ota kyseisiltä joukkueilta pistettäkään.

Sika: Omasta pelistä on todettava, että toivottavasti pystymme vihdoin ottamaan myös voittoja sarjan kärkijoukkueista. Viime kaudella pelasimme nipun tasureita niitä vastaan. Jaa, no Happeen kanssa pelattiin murskavoitot ristiin.
R2: Avausturnaus näyttänee suuntaa, sillä vastassa on kaksi kärkipäähän povattua seuraa Probelli ja Blasters. Eikä unohtaa sovi ehkä suurinta ennakkosuosikkia, Soittorasian kakkospainosta.
Sika: Vanha klisee tähän väliin: Pitkässä sarjassa kaikki on mahdollista. Tulihan mm. Happee viime kaudella paskan alun jälkeen kakkoseksi. Toisaalta Muuramea ei kyllä säikäyttäneet muutkin ReLa.

R2: Tarinatuokiommehan on hyvä päättää joutsalaismiehen tuttuun lausahdukseen – nimenomaan.
Sika: Huhujen mukaan Joutsan sarja-avaus alkaisi Maamme-laululla? Esittäjä olisi kuulemma Joutsan oma poika Martti Servo? Voitko kapu vahvistaa?
R2: Paskapuhetta. Kunhan ei ole Luukas Passio.

Lähtöasetelmat

Putoajat kakkosesta:
Soittorasia II

Vanhat tutut:
Flanels
NiceBandy
Probelli
D-Kone

Nousijat:
Blasters
Classic III
Punakone
TiPa
Ikhtys JKL