Vainiomäestä Urheilutietäjä

Liki parituntisen Joutsan Urheilutietäjä 2009 -kilpailun voittajaksi selviytyi lauantaina lopulta Arto Vainiomäki. Hän keräsi 23 kysymyksestä yhteensä 30 pistettä.

28 pisteessä oli 2 kilpailijaa: Vesa Hurri ja Jussi Seppälä. Hopea- ja pronssimitalien kohtalo ratkaistiin lopulta leikkimielisesti Metsola-aiheisella kysymyksellä. Hurri otti hopeat, kun osasi luetella kaikki Antti Metsolan lasten nimet…

Kolmieräisessä urheiluvisassa 1. ja 3. erän kysymykset käsittelivät lukuisia eri lajeja. Kilpailijat saivat ratkottavakseen mm. näppäriä sanaleikkejä sekä tietysti niin urheilun yleis- kuin yksityiskohtaistakin tiettoutta.

Kilpailun vetämisestä vastasi Ville Kämppi, joka oli laatinut pääosan kysymyksistä. Joutsa-aiheiset 2. erän kysymykset laati Jukka Huikko.

Kilpailu oli osa Flanelsin 10-vuotistapahtumaa. Osallistujia oli Jurtti Pubissa järjestetyssä kisassa kaikkiaan noin 40.

Pari poimintaa tilaisuudesta poissaolleille:

– Missä lajissa Suomi on ottanut kaksi olympiamitalia itsenäisyyspäivänä? (paini)

– Miten kansallisella tasolla jääkiekkoilevien veljesten Harri ja Jussi Pesosen isä liittyy Josepaan? (edustanut seuraa pesäpallossa)