Ukot aloittivat voitoilla

Flanels-miehet avasivat kautensa 24. lokakuuta Jyväskylän Hippoksella. Tuliaisina oli kaksi voittoa kohtuullisten peliesitysten jälkeen. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Kiepa-10 lukemin 5-1 ja toisessa Jalo lukemin 3-5.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuntematon Kiepa-10. Ottelun alku sujui tunnustellen, mutta jo kolmen minuutin pelin jälkeen vastustaja pääsi maalipaikkaan, josta seurauksena oli lopulta rangaistuslaukaus ja sen jälkeen siirretty rangaistus. Siirretty rangaistus siitä syystä, että Flanels-maalia molemmissa otteluissa vartioinut Tomi ”Sir Vili” Saari torjui rankkarin ja sai vastustajan pyörittelemään päätään epäonnistumisen merkiksi. Rangaistuslaukausta seuranneesta ylivoimasta vastustaja pääsi kuitenkin rokottamaan ja siirtyi maalin johtoon.

Loppuerää Flanels hallitsi hienoisesti ja loppuerässä hallinta tuotti tulosta: Ensin ”Maho” Juvonen iski tasoituksen ja vain reilu minuutti myöhemmin ”Kettu” Mutkala vei oranssipaidan maalin johtoon. Tämän jälkeen ottelun isännästä ei ollut epäselvyyttä. Flanels hallitsi kahta viimeistä erää ja kirjasi lopulta 5-1 lukemat tulostaululle. Ratkaisun avain oli tällä kertaa 1. kentän pallon liikuttelu, jonka perässä vastustaja ei pysynyt.

Tunnin levon jälkeen vastan asettui kauden toinen haaste, Jalo. Kyseinen ottelu alkoi hermostuneesti, saihan Flanels ensimmäisen jäähynsä jo alle minuutin pelin jälkeen. Kyseinen alivoima kuitenkin selvitettiin miehekkäästi, jonka jälkeen päästiin hiomaankin hyökkäyskuvoita. Maaleja ei kuitenkaan hyvistäkään paikoista saatu, johtuen vastustajan maalivahdin erinomaisten torjuntojen. Erän loppupuolella Jalon pelaaja pääsi vastahyökkäykseen ja laukoi vastustajan johtoon. Tälläkään kertaa oranssinutut eivät lannistuneet vaan käänsivät pelin itselleen ensimmäisen erän loppuun mennessä, aivan kuten edellisessäkin pelissä.

Toisen erän alku oli Flanelsilta haparoiva, jonka takia vastustaja pääsi rokottamaan kahdesti. Flanelsin jäädettä erässä maaleitta oli siirtyminen kolmanteen erään lukemissa 3-3. Kolmas erä oli Flanelsin hallintaa, ja aivan oikeutetusti pisteetkin matkasivat Joutsaan. Ensin erän alkuun neljäs maali ja heti perään erän loppuun viides ja ottelun ratkaissut maali. Tuomarilinja oli toisessa ottelussa selvästi sallivampi kuin ensimmäisessä ottelussa, vaikka samat tuomarit vihelsivät molemmat ottelut. Suurimmat parannuksen aiheet ensi turnaukseen Flanelsilla on virheiden vähentäminen. Virheitä tulee ja menee, mutta vastustajan 4 maalista kolme oli virheiden takia lahjoitettuja. Tähän parannus ja hyvä tulee. Niin joo, meinasi unohtua: penkin päässä GM Jari Pessala jatkaa tappiotonta sarjaansa: 3 ottelua, 3 voittoa (yksi harjoituspeli, 2 sarjaottelua)

Turnaustilastot

24.10.2010 Jyväskylä, Killeri
Flanels – Kiepa-10 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)
Jalo – Flanels 3-5 (1-3, 2-0, 0-2)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Suuronen Henry 4+1
Juvonen Matti 2+2
Weijo Olli 1+3, 2 min
Gyldén Riku 2+0, 2 min
Mutkala Tatu 1+1
Soilu Pekka 0+1
Virtanen Kimmo (a) 0+1
Huikko Pekka 0+1, 2 min
Vainiomäki Arto (c) 0+0
Kuurne Kari 0+0, 2 min
Saari Tomi (mv.) 0+0, 90 pmin., 4 pm.

Ei kokoonpanossa
Kiiski Tatu, terve – b-poikain turnaus
Kosunen Jarkko, terve – b-poikain turnaus
Kosonen Juha, terve – b-poikain turnaus
Keihäsniemi Riku, terve – b-poikain turnaus
Sipiläinen Teemu, terve – töissä
Repo T. terve
Hahtala Pekka (mv.), terve – lomamatka
Sorsa Santeri (mv.), terve – viltissä

Jatko

13.11.2010 Joutsa
10:00 Flanels – Diamonds
18:00 Nousu II – Flanels