Tulista kurraa kuin Toukolan teillä

Flanelsin Jiro Heino etualalla pelasi lauantaina hyvin kahteen suuntaan. Oikealla kentällä pelaaja-valmentaja Tatu Kiiski ja taustalla penkki pelaaja-valmenta-jojo Vesa Hurrin (loukki) johdolla.
Flanelsin Jiro Heino etualalla pelasi lauantaina hyvin kahteen suuntaan. Oikealla kentällä pelaaja-valmentaja Tatu Kiiski ja taustalla penkki pelaaja-valmenta-jojo Vesa Hurrin (loukki) johdolla.

Tulista kurraa kuin Toukolan tomuavilla teillä… Jos onnitteli Flanels 40 vuotta täyttänyttä JoSePaa noilla sanoilla, niin samaa meiningiä oli sarjakauden toisen, Joutsan Urheilupyhätössä lauantaina pelatun kotiturnauksen isäntäjoukkueen, eli Flanels-miesten pelillinen anti. Flanels kuittasi turnauksessa aamulla 1-10-voiton vitossarjasta nousseesta Happee II ja iltaottelusta 7-2-voiton kolmossarjasta pudonneesta Laukaan Urheilijoista.

Avausturnauksesta kolme viikkoa takaperin 2 voittoa napannut Happee vilisee nuoria, nousevia kykyjä. Kyse on samasta A-poikain ringistä, joista osa tahkoaa miesten pelejä ja osa A-poikien mestaruussarjaa ja osa siis molempia. Reilun parin viisikon voimin liikenteessä ollut vihulainen liikutteli palloa hyvin, mutta niin teki myös Flanels, jonka onnistui piirua paremmin päästä maalipaikoille ja myös hyödyntää mestat. Maaleja Flanels nakutteli tasaista tahtia pitkin ottelua ja debyyttiottelunsa miehissä pelannut Eetu Tapper hoiteli vihulaisen pahimmat paikat maalilla. Flanelsin tehokkain oli Tuukka Jussila, jolle kirjattiin tästä matsista ”hatullinen”, eli kolme maalia ja yhteensä neljä tehopistettä.

Iltakamppailussa vastaan asettui Laukaan Urheilijat, joka antoi Flanelsille kovaa kyytiä kauden alla pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Nyt Flanels pystyi vastaamaan myös jalalla, mutta kuten jo aamukamppailussa, oli oranssinuttujen karvaus- ja puolustuspeli kovassa tikissä. Ottelussa edettiin tiukassa Flanelsin 2-1-johdossa toiseen erään, jossa LU alkoi painaa vimmatusti päälle. Pakka ei hajonnut, vaan Flanels iski pariin kertaan ja niin ottelu kääntyi Flanelsille. Tämän matsin tehokkain oli kapteeni Arto Vainiomäki kolmella maalillaan ja yhteensä viidellä tehopisteellä. Mainittakoon, että sentteri- ja pakkiosasto blokkasi arviolta parikymmentä kutia. Luri-Mokke pelasi myös vakuuttavasti, napaten muutaman erittäin tärkeä ”game saverin” juuri tiukassa 2-1-tilanteessa.

Avausturnauksessa nollille jääneelle Flanelsille kotiturnaus oli siis enemmän kuin ryhtiliike. Sarjataulukko meni sopivasti uusiksi ja Flanels nousi nyt kakkoseksi, joskin tasapisteissä on kolme joukkuetta.

Tilastot

Joutsa, urheilupyhättö, 24.10.2015
Happee II – Flanels 1-10
Flanels – Urheilijat, Laukaa 7-2
Peliaika 3 x 15 min, tehoton

Sarjataulukko

Kokoonpano
Vainiomäki Arto 5+3
Jussila Tuukka 3+1
Långström Onni 2+1
Kiiski Tatu 2+0
Kuurne Kari 2+0
Lahti Jon 1+1
Ahonen Ilari 0+2
Heinonen Niko 0+2
Soilu Pekka 1+0
Huikko Pekka 1+0, 4 min
Järvinen Juuso 0+0
Heino Jiro 0+0
Oittinen Oskari 0+0, debyytti
Jussila Topi 0+0
Luri Aleksi 0+0, mv.
Tapper Eetu 0+0, mv., debyytti

Ei kokoonpanossa
Suuronen Henry, alavartalon vamma
Hurri Vesa, ylävartalon vamma

Kentälliset otteluiden alussa

Laituriparit
Kuurne – Heinonen
Jussila – Jussila
Lahti – Långström
7. hyökkääjä Oittinen

Takakolmiot / puolustajat
Vainiomäki (kh.) – Soilu – Enke
Heino (kh.) – Kiiski – Ahonen
5. puolustaja Huikko
6. puolustaja Järvinen

Maalivahdit
Tapper, Happee-ottelu 45 min
Luri, LU-ottelu 45 min

Jatko

Sarja jatkuu 14.11. Vaajakoskella. Vastassa tuolloin SB Pommak sekä toisen pelikierroksen avaavassa kamppailussa SBJ Vaajakoski.