Tiukat paikat Huhtaharjulla

Harjoituksissa olimme keskittyneet ison kentän käyttöön ja siihen miten saadaan palloa liikkeelle. No, kun Huhtaharjun koulun saliin päästiin, oli todettava, että onpas täällä aikas pieni kenttä. Mutta eipä siitä sen enempää, tilanteeseen oli vain sopeuduttava nopeasti.

Loppukaudeksi sarjassa on sovittu, että vastakkain pelaavat alkusarjan perusteella tasaisesti pelanneet joukkueet. Koska Flanels on pärjännyt varsin mainiosti, saavat he vastaansa niitä joukkueita, jotka ovat olleet sarjan parhaimpia. Voitaneen puhua jonkinlaisesta ”ylemmästä jatkosarjasta”. Tänään vastassa olivat FCV Haukat, Leppä ja O2.

Haukkoja vastaan on pelattu vain kerran, huonolla menestyksellä. Eikä ollut onni meidän puolella nytkään. Flanels sai aikaan kaksi maalia. Ensimmäisen laukoi verkkoon yli puolesta kentästä Jiro Heino Toni Toivosen syötöstä. Tilanne oli FCV:lle nyt 1-3. Myös toisessa maalissa oli arkkitehtinä ”Jippo”, joka laukoi kohti maalivahtia. Leevi Halttunen pääsi sujauttamaan maalivahdista kimmonneen pallon maaliin. Tilanne oli kutkuttava 2-3. Sitten tapahtui jotain… Noin minuutin päästä oli tilanne 2-4 ja seuraavan minuutin aikana FCV teki peräti kaksi maalia. Loppulukemat olivat 2-6. Omia virheitä tehtiin paljon. Oliko sitten syynä uusien pelipaikkojen kokeilu vai normaalia pienempi kenttä? Mitäpä tuosta, tämä peli on jo unohdettu.

Toisessa pelissä oli vastassa Leppä, joka kerran ollaan voitettu ja kerran hävitty. Peli alkoi hieman ikävästi, kun vastustajan korkean mailan jälkeen he pääsivät suoraan maalintekoon. Toisessa päässä taasen hylättiin meidän korkealla mailalla tehty maali. No kyllä meillekin sitten tuli yksi hyväksytty korkean mailan maali kun Mikko Kärnä napautti Flanelsin viidennen osuman Mikko Nummelan vedon jälkeen.
Peli oli tasaista koko ajan ja maaleja ropisi oikein kunnolla kumpaankin päähän. Vaparista maalin pääsi laukomaan Eetu (01) Oksanen ja muuten hyvistä syötöistä ”maalareina” toimivat Mikko Nummela Jerry Heinon syötöstä ja Oskari Oittinen kun Riku Hokkanen syötti. Kohta Riku pääsi itsekin maalin makuun kun Markus Nieminen syötti hänelle namupassin.
Paljon tuli siis maaleja ja mikä parasta Flanels teki yhden enemmän. Tästä voimme kiittää myös maalivahtina pelannutta Leevi Halttusta, joka pelasti pelin lopulla mm. läpiajon. Voitto 6-7.

Kolmas peli oli ennakolta kovinta vastustajaa vastaan. O2 pelasi muut pelit sen verran tyylikkäästi, että olimme jo varautuneet pahimpaan. Vaikka muutama pelaajamme karkasikin Futsal-turnaukseen Äänekoskelle, oli peli yllättävän tasaista. Tai oikeastaan voitaneen sanoa, että Jippo piti joukkuetta pystyssä tekemällä puhtaan hattutempun. Valitettavasti kukaan muu ei onnistunut ”maalaamaan” ja jyväskyläläiset tekivät yhden enemmän. Näin ollen toisen kerran turpiin O2:lta.

Turnaustilastot

Jyväskylä 6.2.2011
FCV Haukat – Flanels 6-2
Leppä – Flanels 6-7
Flanels – O2 3-4
peliaika 2 x 12 min

Kokoonpano

Mikko Nummela 1+1
Jesse Järvinen 0+0
Eetu Oksanen 1+0 (vain FCV ja Leppä -pelit)
Jerry Heino 0+2
Markus Nieminen 0+1
Toni Toivonen 0+1
Valtteri Weijo 0+0
Matti Nurminen (mv FCV-peli, ei O2 peliä) 0+0
Jerry Järvinen 0+0 (vain FCV-peli)
Oskari Oittinen 1+0
Leevi Halttunen 1+0 (mv Leppä-peli)
Mikko Kärnä 1+0
Jiro Heino 6+1
Aksel Nicklen (mv O2-peli) 0+0
Eemeli Sarvilinna 0+0
Riku Hokkanen 1+1

Poissa tällä kertaa:
Kalle Kaitamäki

Kentälliset turnauksen alussa

Riku-Oskari-Markus
Eetu01-Jesse

Valtteri-Mikko K-Aksel
Jerry H-Mikko N

Jerry J-Eetu00-Eemeli/Leevi
Jiro-Toni

Jatko

6.3 2011 Vaajakoski
10:00 FCV kotkat – Flanels
11:45 Flanels – o2
12:55 Flanels – Leppä