Täydet pisteet Äänekoskelta

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Flanels II voitti turnauksen molemmat pelinsä tuoden Äänekoskelta mukanaan täydet neljä sarjapistettä sunnuntaina 23.2. Juoksuvoimastaan tunnettu Äänekosken Urheilijat joutui nöyrtymään tasapainoista peruspeliä pelanneelle kakkosjoukkueelle lukemin 8-3. Suuret loppulukemat selittyvät äänekoskelaisten yli-innokkaalla hyökkäilyllä ja huolimattomalla puolustupelillä. ÄU hyökkäsi aggressiivisesti kolmella hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla läpi koko ottelun jättäen viidennen, puolustavan pelaajansa selvästi muita alemmaksi. Tämän vuoksi flanelsilaiset pääsivät toistuvasti 2-1 ylivoimahyökkäyksiin vastustajan alinta pelaajaa vastaan. Nämä vastahyökkäykset päätyivät usein Flanelsin tekemään maaliin tai vähintään vaaralliseen maalintekotilanteeseen.

Jälkimmäisen ottelun toisessa erässä lukemat olivat jo 3-1 Elet Repusille, ja peli näytti menetetyltä. Sitten vastustaja otti täysin turhan ja typerän, viiden minuutin rangaistuksen oman maalinsa takana. Tämä oli ottelun ratkaiseva käännekohta: Jäähyn aikana Kari Kuurne ja Joni Niemi tasoittivat ottelun ylivoimamaaleillaan 3-3 tasatilanteeseen. Päätöserässä Elet Repus meni uudestaan johtoon, mutta tilanne tasoitettiin. Kun päätöserää oli pelattu 35 minuuttia, Joonas Purojärven upean yksilösuorituksen päätteeksi tekemän voittomaalin ansiosta Flanels voitti ottelun niukasti mutta ansaitusti lopputuloksella 5-4 ja lähti turnauksesta menettämättä pistettäkään.

Vaikka sarjapisteissä mitattuna kakkosjoukkue onnistuikin turnauksessa täydellisesti, parannettavaa riittää silti aina. Suurimmaksi ongelmaksi koituivat vastustajan viivalaukaukset, joita hyökkääjät eivät pystyneet peittämään. Näissäkin tilanteissa vanhat opit ovat toimivia: ohjataan vastustajat kentän keskeltä laitoihin ja peitetään ennemmin laukaukset kämmenpuolelta kuin rystypuolelta. Tässä lajissa matalat laukaukset ovat myrkkyä maalivahdille, ja nyt vastustajat tekivät useita maaleja vaarattoman näköisillä maanuoliaisilla.

Aikaisemmin karvaus yritettiin hoitaa ongelmallisella 2-1-2 taktiikalla, mikä ei koskaan toiminut silloin, kun vastustaja pelasi ”takakolmiolla”. Tällöin kaksi laitahyökkääjäämme painosti vastustajan alinta pelaajaa, ja toisaalta keskushyökkääjämme joutui prässäämään samaan aikaan keskikentällä vasemmassa ja oikeassa laidassa olleita ”kolmion kahta muuta kärkeä”, mikä on tietenkin mahdoton tehtävä yhdelle pelaajalle. Nyt monet kentällisistämme siirtyivät 1-2-2 karvaukseen, minkä johdosta jokainen vastustajan pelaaja pystyttiin merkkaamaan ja tekemään vaarattomaksi. Tämän vuoksi vastustaja ei päässyt hallitusti edes oman maalinsa takaa pois. Pelaajat joutuivatkin käynnistämään hyökkäykset epätoivoisilla roikkupalloilla, jotka katkaistiin helposti. Nyt vain puolustajamme käänsivät peliämme turhan hitaasti. Nythän vastustajan pelaajat ovat ryhmittyneet hyökkäykseen eivätkä puolustukseen, jolloin pelin rauhoittaminen on vain vastustajan eduksi. Pallo pitäisi pelata nopeasti takaisin ylös, joko suoraan maalin eteen tai sitten laitoja pitkin laitureille.

Tällä kertaa lienee turhaa mainita erityisiä onnistujia tästä turnauksesta, koska kaikki pelasivat yli oman tasonsa, jos näin voidaan sanoa. Sen sijaan jo tässä vaiheessa kautta voidaan antaa erityistunnustus koko kauden erinomaisesti pelanneelle ja mielestäni joukkueen parhaalle pelaajalle, maalivahti Pekka Hahtalalle, joka käytti tälläkin kertaa luovuuttaan torjumalla vastustajan laukauksia mitä mielikuvituksellisimmilla torjunta-asennoilla ja ruumiinosilla.

Lisäksi mainittakoon, että täksi kaudeksi Flanelsiin liittynyt Lasse Kuoppala pelasi toistaiseksi viimeisen turnauksensa Flanels-paidassa. Nettitoimituksen saamien tietojen mukaan Lasse lähtee helpon elämän toivossa pariksi kuukaudeksi rapakon taakse jenkkilää kiertämään sekä etsimään kadonnutta nuoruuttaan ja parempaa sopimusta.

TS

Turnaustilastot

ÄU – Flanels II 3-8 (1-3, 0-1, 2-4)
Elet Repus – Flanels II 4-5 (0-0, 3-3, 1-2)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Virtanen K. (c) 0+1
Purojärvi J. 1+0
Niemi J. 2+3, 2 min
Nieminen A. 1+1
Kuoppala L.
Repo T. 2+0
Hahtala P. (mv)
Suhonen J.
Sipiläinen T. 3+0
Hepola M. 0+3, 2 min
Kuurne K. 3+0
Kuusinen P. 0+1
Tenhunen T. 4 min
Heino J.-M.
Juvonen M. 1+2

Ei kokoonpanossa
Valtonen J. (mv)
Oksanen P.
Repo S.

Jatko

Kausi jatkuu sunnuntaina 15.3. Joutsan liikuntahallilla, jossa vastassa ovat Diamonds (klo 11:00) ja SumKu (klo 14:00).