Tasurit edustukselle

Raivokas taistelu toi Tampereella kaksi tasuria Flanelsin ykkösjoukkueelle, mutta ei kaivattuja salibandyvoittoja. Edustus pelasi ensin 3-3 Soittorasia II kanssa ja sitten 5-5-lukemat D-Koneen kanssa.

Soittarasia selvästi yllättyi siitä, että Flanels pystyi antamaan kampoihin. Tähän lienee syynä se, että joukkueet eivät ole nähneet tällä kaudella toisiaan kertaakaan, vaan tyytyminen on ollut sarjataulukoiden selaamiseen.

Flanelsilla oli jälleen vaikeuksia päästä pelirytmiin alussa kiinni ja vastustaja neppaili pari osumaa. Tämän jälkeen vauhtipeli saatiin käyntiin ja mylläkkää nähtiin molemmissa päissä. Avauserän lopulla Flanels kavensi 2-1:een, mutta toisen SR vei 1-0 nimiinsä.

Päätöserässä osa Soittorasian pelaajista alkoi jo selvästi hyytyä oranssipaitojen vauhdissa. Arto ”Vainikainen” Vainiomäki kavensi ja tasoituksen ampui lopulta Antti Saari Olli Weijon syötöstä.

Ohi ei kuitenkaan ollut mahdollisuuksia mennä, sillä viimeisen viiden minuutin aikana Flanelsin viisikkopeli alkoi hajota ja tasalukemien pitämisessäkin oli tekemistä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui paikallinen D-Kone. Ottelusta ei sinänsä uumoiltu helpompaa, sillä viime kaudella joukkueet pelasivat kaksi tasuria.

Flanelsin kenttätasapaino oli ajoittain pahasti tuuliajolla. Välillä D-Kone myllytti pitkiäkin aikoja ja Flanelsin vastaiskut tukahtuivat tuloksettomina keskialueella. Toisaalta ottelun edetessä Flanels pääsi iskemään juoksupalloilla vastustajan päätyyn ja myllyttämään omaa kulmapeliään tehokkaasti.

Flanelsilla oli saumat voittoon. 4-3-johtotilanteessa hyvät maalipaikat ottelun ratkaisemiseksi oli mm. Heikki Kososella ja Olli Weijolla. Pari minuuttia ennen päätöstä D-Kone torjui Flanelsin vastahyökkäyksen, käänsi sen nopeasti ja isku maalille onnistui. Hetkeä myöhemmin liki vastaava tilanne ja jälleen soi Flanels-maalissa.

Johtomaalin jälkeen Flanels otti aikalisän ja pelasi viimeisen minuutin ilman maalivahtia. Tulosta tuli 14 sekuntia ennen päätöstä kun Niko Heinonen ohjasi maalin eteen unohdettuna Ville Kämpin oivasta syötöstä tasoitusmaalin.

Jossitteluun ei yleensä ole tarvetta, mutta pari D-Koneen maalia jäi harmittamaan. 3-2-kavennus syntyi siten, että pallo muutti tuomarista suuntaa ja lipui maalin eteen D-Koneen miehen lapaan avopaikkaan. Yleensä vastaavista tilanteista vihelletään kiistapallo. 4-3-kavennuksessa vastustaja oli puolestaan selvästi maalialueella estäen Flanels-kassarin poikittaisliikkeen ”runttaamalla” tämän maihin.

Kahden tasapelin myötä Flanels kuroi eroa putoamisviivalle kiinni niukasti yhdellä pisteellä. Voitot olisivat tehneet hyvää. Jäljellä on kuitenkin kuusi ottelua, joista jaossa on 12 pistettä.

Soittorasiaa vastaan Flanels-maalissa debytoi erinomaisesti, 2. divisioonasta Lahden Sbandystä siirtynyt maalivahti Santeri Savolainen. Eikä D-konetta vastaan pelanneen Jaakko Onalinkaan ole syytä hävetä otteitaan. Puolustuspään miesvajeesta johtuen Ville Kämppi pelasi turnauksen pakkina, eikä ollenkaan hullummin.

Turnaustilastot

SR II – Flanels 3-3 (3-1, 0-1, 0-1)
D-Kone – Flanels 5-5 (1-1, 2-2, 2-2)

Kokoonpano
Hurri P. (a) 3+0 (yksi maali ”videotarkastuksessa” ylimääräistä)
Vainiomäki A. (c) 3+0
Seppälä J. (a) 1+1, 2 min
Kosonen H. 0+2
Heinonen N. 1+0
Suuronen I. 0+1 2 min
Huikko P. 0+1
Saari A. (a) 0+1, 2 min (yksi maali ”videotarkastuksessa” pois)
Kämppi V. 0+1
Weijo O. 0+0
Heiska K. 0+0
Jokinen J. 0+0
Suuronen H. 0+0
Gyldén R. 0+0, 2 min
Slant E. 0+0
Savolainen S. (mv. Soittorasia-ottelu), 0+0, 2 min
Onali J. (mv. D-Kone-ottelu), 0+0

Ei kokoonpanossa
Tabell P. (mv.), terve
Kärnä O., terve
Tonteri A., terve

Jatko

Edustuksen kausi jatkuu heti tulevana sunnuntaina Saarijärvellä, jossa vastassa ovat Classic III (klo 13.00) ja Punakone (15.00).