Tasapelipiste piti Flanelsin nousutaistelussa

Flanelsin salibandyn edustusmiehistö sai lauantain Tampereen turnauksesta mukaan ainoastaan 1 tasapelipisteen. Se kuitenkin pitää joukkueen Happee II ja Probellin rinnalla 20 sarjapisteessä, kun sarjaa on pelaamatta 1 turnaus, eli 2 ottelua.

Päivän avausottelu Muuramen Yritystä vastaan oli odotettu kärkikamppailu. Yritys iski ottelun alkuun heti 2 maalia, joskin Flanelsin epäonnen siivittämänä.

Ensin puolustaja Antti Niemiseltä katkesi maila puolustustilanteessa, jonka jälkitilanteesta kaveri iski. Hieman myöhemmin pallo pommi takalaidoituksesta ”talonmiehen erikoisella” takaisin maaliedustalle, josta myös kaveri iski.

Flanels ei kuitenkaan luovuttanut ja sai pelin painopistettä siirtymään kohti Muuramen päätyä, vaikka toki myös vastustaja vyörytti väliin peliään vaarallisesti. Toisessa erä pelattiin tasan 1-1, kun Pekka Huikko iski kavennuksen ja Muurame tekaisi komean ylivoimamaalin.

Päätöserässä Flanelsilla paikkoja riitti, mutta tärkein, eli maalipaikkojen hyödyntäminen ei onnistunut. Erän lopussa Flanels yritti kovallakin riskillä kaventaa 3-1-tilanteessa, mutta Muurame kuittasi vastaiskuista loppuluvuiksi 6-2.

Ottelun loppuminuuteilla nähtiin vielä erikoinen tapaus, kun tuomaristo intoutui antamaan jäähyjä urakalla Muuramelle. Vaikka jäähyt menivätkin vastustajaleiriin, niin tuomariston ratkaisut saivat kyllä hymynvirneen myös Flanels-leiriin. Pilli ja jäähyt olivat lopussa ehdottomasti turhan herkässä.

– Vastustajan parin ensimmäisen maalin jälkeen hallitsimme ottelua ja loimme kyllä maalipaikkoja, mutta silloin kun piti iskeä, taito loppui kesken. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä isommalla riskillä jouduimme hyökkäämään, ja näin vastustaja pääsi rokottamaan vastahyökkäyksistä. Pelitilanteisiin nähden kuitenkin melko tasainen peli, edustuksen kapteeni Arto Vainiomäki ruoti ottelua.

Päivän toisessa ottelussa Flanels jakoi pisteet 5-5-tasatuloksen myötä paikallisen D-Koneen kanssa. Lopputulos oli harmittava, sillä Flanels hallitsi ottelua siinä määrin, että voitto olisi ehdottomasti pitänyt ottaa.

Tälläkin kertaa ongelmaksi muodostui maalipaikkojen luokaton viimeistely. Ns. avopaikkoja jäi hyödyntämättä vähintään muutama, ja muita kohtuullisia maalipaikkoja kymmenkunta.

Vastustaja kiitti ja iski puolivaarattomista vastaiskuista. Kaiken kukkuraksi tasoitus nähtiin vain 4 sekuntia ennen päätöstä, kun Flanels-purku meni suoraan vastustajalle ja tämä lähetti sen kaaripallona takaisin Flanels-maalille.

– Ei ollut itseltä kovin vahva ottelun loppu. Ensin ohjasin jalallani vastustajan vedon maaliin, ja tasoitusmaalissa laitoin huonon purkupallon ja onnistuin tekemään vielä maskia maalivahdille. Joissain otteluissa tällä kaudella maalintekopaikkojen luominen on ollut vaikeaa, tällä kertaa ei kuitenkaan ollut niin: maalipaikkoja saatiin luotua jatkuvasti. Viimeistä turnausta ennen ei ole enää paljoa tehtävissä, mutta terävyyttä molempien maalien edessä voitaneen harjoitella, niin saadaan hyvä lopputulos jäljellä olevista kahdesta pelistä, Vainiomäki lopetti toiveikkaana.

Tehokkain Flanels-pelaaja oli tällä kertaa Jaakko Åkman, joka teki 2 maalia ja syötti 2. Kahden tehopisteen miehiä olivat myös Pekka Huikko (1+1) Antti Saari (0+2).

Sarja jatkuu lauantaina 24.3. Vaajakoskella, jossa Flanels saa vastaansa Ekumeenisen Pallon (19 sarjapistettä) ja putoamista vastaan taistelevan, mutta taitavan NiceBandyn Saarijärveltä.

Vaikka sarjapisteitä olisi voinut tulla Tampereelta enemmänkin, ei Flanels ole vielä nousukarsintapelin suhteen hävinnyt mitään. Taistelu kakkossijasta tullee Vaajakoskella olemaan kova ja vahvimmilla lienee sieltä 2 pistettä keräävä joukkue.

Turnausstatistiikka

Flanelsin pistemiehet

Åkman 2+2
Huikko 1+1
Saari 0+2
Kämppi 1+0
Heinonen 1+0
Jokinen 1+0
Suuronen I. 1+0
Kärnä 0+1
Seppälä 0+0
Soilu 0+0
Tonteri 0+0, 2min
Heiska 0+0, 2min
Vainiomäki 0+0
Nieminen 0+0, 2min
Tabell 0+1, mv – molemmat ottelut
Onali 0+0, mv
Hurri, ei kokoonpanossa – terve
Lahti Jon, ei kokoonpanossa – terve
Kosonen H. – ei kokoonpanossa – terve
Gyldén R. – ei kokoonpanossa – terve
Kuurne K. – ei kokoonpanossa – loukkaantunut