tappio+voitto=kesäloma

Flanelsin naiset saivat lauantaina sarjakauden pakettiin Pirkkalassa. Tuloksena kevätkaudesta oli IV divisioonana ylemmän jatkosarjan 5. sija ja 12 sarjapistettä. Pykälää parempi sijoitus olisi tiennyt pääsyä III divisioonan karsintapeleihin.

Avausottelussa vastassa oli Kihniön Urheilijat, joka koostuu B- ja C-ikäluokissa erinomaisesti menestyneistä junioripelaajista. Edellisturnauksen kihniöläiset luovuttivat, koska junnupelit menivät päällekkäin.

Nyt Kihniön tädit olivat taas paikalla, ja näyttivät miten tytöt ja pallo liikkuvat. Flanels oli läpi ottelun 2-3 askelta jäljessä, vaikka yrittikin puolustaa kunnialla. Flanels kykeni ainoastaan vastaiskuihin, joista kertyikin kolme maalia. Päätöserään saakka Flanels pysyi jollakin tavalla mukana, mutta sitten jalka loppui: merkkaukset ja paine jäivät puolitiehen, ja Kihniö iski viidesti.

Kihniö oli selvästi Sisä-Suomen alueen nelosen paras joukkue, joten ottelun lopputulosta on turha liikoja murehtia. Todennäköistä on, että kihniöläiset juhlivat nousua II divisioonaan keväällä 2010.

Toisessa ottelussa meininki oli täysin päinvastainen. Vain 9 kenttäpelaajan voimin liikenteessä ollut Jämsänkoski oli helisemässä, kun Flanels-tädit antoivat nyt vuorostaan painetta.

Tehottomuus oli kuitenkin käydä kohtaloksi, sillä Kikka iski kahdesti vastaiskusta. Flanels pyöritti ja pyöritti, mutta tarkkuus ja terävyys olivat kateissa. Lopulta maaleja alkoi syntyä, ja Flanels kiri ensin väkisin rinnalla ja lopulta ohi. Voitto varmistui, kun rankkarispesialisti Henna Järvinen ujutti rankin hienosti maaliin.

Tällä kertaa parasta esitti Anne Pappisen johtama viisikko, joka sommitteli kaikkiaan viisi osumaa, pääosin vastaiskuista. Pappinen itse maalasi neljästi, Minna Niemi-Mara syötti neljä ja Henna Järviselle tehot 2+1, joista toinen maali siis rankkarista. Puolustajina pelasivat Sanna Oksanen ja Maiju Maunula.

Avauskausi yli odotusten

Flanels-naisten avauskausi sujui yli odotusten, sillä pääsy ylempään jatkosarjaan ja tasaiset matsit siellä olivat yllätyksiä vuoden takaiseen tilanteeseen nähden. Tuolloin kasassa oli reilu 20 naista, joista vain neljällä oli kunnon sarjapelikokemusta. Osalla oli ollut mailakin kädessään vasta alle vuoden.

Joukkue erottui monesta muusta alasarjaporukasta siinä, että sillä oli jonkin sortin pelisysteemit ja joita se myös pystyi noudattamaan. Flanels kykeni kohtaamisissaan selkeästi haastamaan muun muassa kärkiseuroista Trackersin, jolle kärsittiin 2 niukkaa tappiota.

Mutta, tekemistäkin riittää vielä – ja runsaasti. Muun muassa tekninen lajitaito ja pelinopeus vaativat vielä huimasti työtä. Näihin paras apu on saada lisää väkeä harjoituksiin: joukkueen keskimääräinen harjoittelu on tilastojen perusteella vain kerta per viikko, vaikka harjoituskertoja oli tarjolla kahdesti.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa!

JH

Turnaustilastot

Flanels – KihU 3-10 (1-2, 2-3, 0-5)
Kikka-74 – Flanels 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Pappinen A. 4+0, 2 min
Järvinen H. 2+1
Norola H. 1+0
Niemi-Mara M. 0+4
Maunula M. 0+1
Vilkman J. 0+0
Liukkonen R. 0+0
Riipinen H. 0+0
Åkman E. 0+0, 2 min
Rantamäki M. 0+0
Niinikoski S. 0+0
Kuitunen M. 0+0
Kuurne M. 0+0
Huoponen S. 0+0
Oksanen S. 0+0
Reponen M. (c) 0+0
Koskenniemi R (mv) 0+0

Ei kokoonpanossa
Soilu J., loukkaantunut – alavartalovamma
Valtonen M., loukkaantunut – alavartalovamma
Kärnä J., henkilökohtainen syy
Pylkkänen S., henkilökohtainen syy