Syyskausi huipentuu härkäviikonloppuun

Flanelsin kaikki 4 kilpajoukkuetta ovat liikenteessä tulevana viikonloppuna. Salibandyn syyskausi huipentuukin siis varsinaiseen härkäviikonloppuun.

Edustus matkaa Vaajakoskelle, jossa klo 16 asettuu vastaan NiceBandy Saarijärveltä ja klo 18 Tigers Vilppulasta. Vaikka sarjasijoitus onkin 2., niin Flanels taistelee edelleen alkuperäisen suunnitelmansa mukaan putoamista vastaan. Kahdella voitolla kevätkaudelle voisi asettaa uusia tavoitteita, mutta kahdella tappiolla putoaa tasaisessa sarjassa pahimmillaan viivan alle.

B-pojat matkaavat lauantaina puolestaan Heinolaan, jossa aamuotteluissa ovat vastassa Kaleva Lahdesta (klo 11.00) ja Jäppärä Järvelästä (13.00). Myös B-pojat ovat vedenjakalalla: 2 voitolla joukkue on mukana kärkikahinoissa, 2 tappiota tietää pahaa takaiskua jatkopelihaaveille.

Kakkosjoukkue pelaa puolestaan kotiturnauksessa Sysmässä. Vastaan asettuvat klo 11 nollakerhon LA Kings Laukaasta sekä kautensa ”paremmin kuin koskaan” aloittanut Toverit Jyväskylästä.

Mäyrillä on puolestaan kotiturnaus Sysmässä sunnuntaina. Tuolloin vastassa ovat kärkikamppailuissa mukana olevat HSB Heinolasta (klo 10.30) ja Sbandy Lahdesta (klo 13.30).

Edustus lähtee Vaajakoskelle kauden avaustappio niskassaan. Onko tilanne jo nollattu, edustuksen kapteeni Arto Vainiomäki?

Tilanne nollattiin jo viikonloppuna. Täytyy muistaa, että tappio tuli hyvällä pelillä, mitään pelättävää ei ole. Molemmista otteluista tavoitellaan voittoa.

Kokoonpanosta puuttuvat nyt päällekkäisyyksien vuoksi alkukauden mukana pelanneet B-pojat Heinonen, Lahti ja mahdollisesti Saarikin. Riittääkö materiaali?

Jälleen tullaan tähän ruohonjuuritason kysymykseen, eli kesäharjoitteluun. Sitä varten on kesästä asti harjoiteltu, että pelaajarinkiin kuuluvista kuka tahansa pystyy pelaamaan kaksi ottelua tarvittaessa joka toista vaihtoa.

Vastaus kysymykseesi, kyllä riittää.

B-poikien viime turnauksessa ratkaisijoita löytyi leveältä rintamalta. Kärkipeleistä olette ottaneet 3 tasuria. Kapteeni Antti Saari, mitä ihmettä joukkueessa on tapahtunut?

Sysmän kotiturnauksesta alkaen peli on kulkenut todella hyvin, ehkä pari oikein mennyttä pelipaikkavaihdosta on tuonut piristystä. Aikalailla saman kaavan mukaan kuten ennenkin: pelit kovenee, samalla joukkuekin.

Mitä veikkaat Flanelsin sarjasijoitukseksi, kun tällä kertaa muut kärkiporukat pelaavat ristiin?

Uskon että kärkipaikoista taistellaan, 1.-3.!

Kakkosjoukkueella on kotisalista tällä hetkellä puhdas voittosaldo. Varamanageri Henry Suuronen, millä konsteilla kotisaldo jatkuu puhtaana lauantaina?

Lähdetään pelaamaan omaa peliä. Pidetään peli helppona ja unohdetaan turha säheltäminen. Eikä tietenkään uskota liikaan kotisalin ”taikaan”.

Jos sinun pitäisi ohjeistaa kotiturnaukseen matkaavia faneja, niin ketä nostaisit ”seuraa näitä” -kavereiksi?

Ehdottomasti mielenkiintoisin pelaaja tulee olemaan debyyttinsä tekevä laituri Joonas ”Purkka” Purojärvi. Myös maalinsuulla, polvivammasta parantunut ”Pappa-Lahtinen” on seuraamisen arvoinen.

Mäyrät pelaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella ”kotisalissa” Sysmässä, jossa on treenattu pitkin syksyä. Valmentaja Jussi Jokinen, mitä on odotettavissa?

Varmasti kovempaa taistelua, kun ennen. Oman kentän tunteminen on selkeä etu peleissä.

Jos sinun pitäisi ohjeistaa kotiturnaukseen matkaavia faneja, niin ketä nostaisit ”seuraa näitä” -kavereiksi?

Leivonmäkiset Tommi Hämäläinen ja Joel Lahti. Hämäläisen rauhallinen pelinrakentelu ja vaaralliset laukaukset ovat henkeä salpaavia. Lahti omaa äärimmäisen varmuuden ja pelikäsityksen, joiden avulla hän on usein mukana hienoimmissa ja samalla myös vaarallisimmissa hyökkäyksissä.