Suomen Cup lauantaina

Salibandyn Suomen Cupin avauskierros tärähtää käyntiin Sysmän Päijänne Areenassa lauantaiaamuna paikalliskamppailulla, kun Flanelsin edustusmiehistö (3. div.) kohtaa turnaukseen ennakkosuosikkina lähtevän sysmäläisen Bandy Boys -88:n (2. div.).

Suomen Cupin kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan turnausmuotoisina. Sysmästä turnauksen kaksi parasta etenevät toiselle kierrokselle.

Flanelsin kannalta katsottuna kyseessä on ns. kuoleman lohko, sillä BB-88:n lisäksi mukana on myös toinen kakkosdivarijoukkue, Sudet Kouvolasta. Turnauksen neljäs joukkue on vitosdivaria koluava, kovasta juniorityöstään tunnettu Kosken Dynamo Hämeenkoskelta.

Mikäli Flanels mielee jatkoon, on joukkueen kyettävä yllättämään jompi kumpi kakkosen porukoista. Flanelsin valmistautumisen harmina ovat olleet loppukesän loukkaantumiset sekä tällä viikolla iskenyt flunssa-aalto.

Suurimmat kysymysmerkit ovat top4-puolustajien ja 3. hyökkäysketjun valinnoissa, sillä niiden koostumus on harjoituskaudella vaihdellut vielä suuresti.

– BB-ottelussa tarvitaan pakeilta fyysisyyttä ja kykyä nopeaan avauspeliin, Sudet ottelussa ”peliä rakentavien käsien” merkitys korostuu enemmän, ennakoi Flanels-valmentaja Jukka Huikko.

– Meille cup on kuitenkin enemmän sarjaan valmistava tapahtuma, jossa haetaan lisäinformaatiota pelaajien kyvystä suoriutua kovista vastustajista ajatellen edessä olevaa kolmosdivarikautta, hän jatkaa.

Varmuudella kokoonpanon ulkopuolella ovat maalivahti Jesse Saarinen (terve) sekä B-ikäiset Jon Lahti (terve) ja Riku Gyldén (terve). Muu pelaajisto sen sijaan on ”ajankohtaan nähden vaihtelevassa pelikunnossa”. Muuta ennakkotietoa kokoonpanosta ei tällä kertaa annetta.

Turnausohjelma:
10:30 BB-88 – Flanels
11:45 Sudet – Kosken Dynamo
Tauko
14:00 Flanels – Sudet
15:15 Kosken Dynamo – BB-88
Tauko
17:00 Flanels – Kosken Dynamo
18:15 BB-88 – Sudet