Suomen Cup aloittaa tosipelit

Salibandyn tosipelit käynnistyvät viikonvaihteessa, kun eri puolilla valtakuntaa pelataan Suomen Cupin avauskierros.

Flanels I palaa vuoden tauon jälkeen Sysmän karsintaturnaukseen. Tällä kertaa vastassa ovat kotijoukkue BB-88 (2. div.), JPS-75 (3. div.) Anjalankoskelta sekä A-nuorten SM-sarjaan valmistautuva NST.

Flanels osallistuu Suomen Cupiin nyt neljättä kertaa. 1. ja 2. kierros pelataan turnausmuotoisina. Yleensä joukkueita on 4, kaikki kohtaavat kaikki ja 2 parasta menee jatkoon.

Edellisvuosina Flanelsin kohtalona on ollut pudota jatkosta. Tosin joka kerta arpaonni on ollut kova, sillä alkulohkoon on eksynyt aina kaksi 2. divisioonan joukkuetta.

Tänä vuonna 2. divisioonan joukkueita on vain yksi, kotikentällään pelaava Bandy Boys -88. NST:n A-pojat, joka viime vuonna eteni A-nuorissa puolivälieriin, on jälleen lähdössä ikäluokkansa SM-sarjaan, joten kova joukkue on kyseessä.

Anjalankoskelainen JPS-75 on puolestaan nousuhuumassa oleva joukkue, jota vahvistaa scounting-tietojen perusteella pari Kouvolan Susien entistä, kovan luokan pelimiestä.

Yllätysmahdollisuuksia on

Jatkopaikka irronnee 2 voitolla, ellei sitten turnauksessa pelata tasureita tai voitot mene ristiin. Oman mausteensa turnaukseen tuo tehoton 3 x 15 minuutin peliaika. Se antaa pienen edun alasarjajoukkeille.

Flanelsin kannalta ”helpoin” tie jatkoon, olisi yllättää BB-88 heti aamuottelussa, tai venyä vähintään tasuriin. Pistekin tuosta ottelusta piristäisi – ja sekottaisi – loppupäivän asetelmaa.

Jatkopaikkaan vaaditaan Flanelsilta kuitenkin venymistä kahdessa, jopa kolmessa ottelussa. Vaikka turnauksen joukkueet ovatkin eri sarjatasoilta, niin niiden perusteella ottelutuloksia ei kannata etukäteen kirjoittaa.

Rosteri elänyt kesän aikana

Flanels I kokoonpano on kokenut hieman muutoksia 3. divisioonasta putoamisen jälkeen. Tarkoituksena on pelata tuleva kausi läpi mahdollisimman vakiintuneella koostumuksella, jota Suomen Cupissakin vielä hakemaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vakipaikan vapautuessa, esim. sairastumisen vuoksi, täytetään pelipaikka C93-pojista nostetulla pelaajalla tai jollakin joukkueen reservinä toimivista ”täydennysmiehistä”.

Virallisesti kauden 2008-2009 joukkue julkistetaan vasta lokakuun alussa. Uusia mielenkiintoisia ja seuraamisen arvoisia nimiä ovat kuitenkin Tatu Kiiski, Riku Keihäsniemi, Tuomas Tanttu sekä II joukkueesta paluun tekevä Pekka Soilu.

Viime kaudella ykköskenttään itsensä läpilyönyt, nytkin mainiot harjoitusottelut pelannut Kalle Heiska joutuu valitettavasti jättämään Cup-pelit väliin. Syynä ovat maanpuolustukselliset velvoitteet.

Otteluohjelma

Sysmä 7.9.2008
10:30 Flanels – BB-88
15:00 JPS-75 – Flanels
17:00 NST A – Flanels