SM-sarja kunnialla päätökseen

Flanelsin C95-poikien urakka SM-sarjassa, eli maan 16 parhaan joukossa päättyi viikonloppuna. Flanels isännöi Joutsassa sunnuntaina sarjan viimeisen turnauksen. Flanels pelasi tasapelin 2-2 jyväskyläläisen Happeen kanssa ja hävisi pudotuspeleihin edenneelle Hollolan Urheilijoille 3-8.

Happeeta vastaan alku oli unelias, mutta loppua kohti tapahtumia riitti. Flanelsin maalintekijöinä kunnostautuivat Joel Lahti ja Santeri Åkman. Maalissa Juho Kuitunen pelasi hyvän ottelun ja osoitti, että on kehittynyt valtavasti kauden aikana.

Hollolaa vastaan Flanels lähti selkeänä altavastaajana, sillä HU on vienyt kaikki edelliset kohtaamiset. Hollolan tasoista joukkuetta vastaan altavastaaja tarvitsee täydellisen onnistumisen puolustuspelissä. Tämä tuli todistetuksi, sillä Hollola käytti armotta hyväksi Flanelsin hyökkäyksiin lähtöjen pienet, mutta kohtalokkaan virheet.

Flanels jaksoi kuitenkin loppuun asti. Hyviä mylläköitä nähtiin Hollolan maalilla useasti. Flanelsin maalintekijöinä onnistuivat nyt Saku Halttunen kahdesti ja Santeri Åkman kertaalleen.

SM-sarja pelattiin kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Sarjaan karsittiin syksyllä alueellisten alkusarjojen kautta, jossa Flanels onnistui yli odotusten.

Flanels sijoittui SM-sarjan itälohkossa seitsemänneksi, eli toiseksi viimeiseksi. Piste oli eroa molempiin suuntiin. Taakse jäi Happeen ja edessä Josba. Nämä kolme pelasivat keskenään hyvin tasaisia ja tiukkoja otteluita.

Sijoituksessa ei ole häpeämistä. Päinvastoin, Flanels ei ollut yhdessäkään ottelussa heittopussi. Flanels ja länsilohkon SBS Masku olivat ainoat kunnista kotoisin olevat joukkueet. Kaikki muut joukkueet olivat kaupunkiseuroista.

Joukkue otti valtavia askelia erityisesti SM-sarjakauden aikana. Flanelsin C95:a ei uskoisi samaksi, parin kauden takaiseksi porukaksi millään.

Ensi kautta ajatellen Flanels C95 kaipaa lisää ainakin harjoituspelejä. Viisikkopelin kehittäminen tarvitsee niitä. Alustavia keskusteluja onkin ollut yhteistyöstä ainakin keskisuomalaisten seurojen kesken.

Flanelsin SM-sarjapaikka on tiettävästi Joutsan seutukunnan palloiluhistoriassa ainut laatuaan. Myöskään palloilulajien SM-tason otteluita tai turnauksia ei täällä ole aiemmin järjestetty. Joutsan liikuntahallilla puitteet ovat erinomaisessa kunnossa, jos tilannetta verrataan moniin muihin SM-sarjan pelipaikkakuntiin.

Yleisöä riitti Joutsassa mukavasti. Happee ottelussa urheilupyhätön lehtereillä oli 113 henkeä. Hollola-otteluun väkeä tuli yllättäen enemmän, peräti 145 henkeä. Se on uusi salibandyn katsojaennätys Joutsassa.

Turnaustilastot

Happee – Flanels 2-2 (0-0,1-2,1-0)
HU-46 – Flanels 8-3 (4-1,3-1,1-1)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Åkman S. 2+1
Halttunen S. 2+1
Kosonen J. 0+2
Lahti J. 1+0
Ahonen I. 0+1 (2min)
Saarinen S. 0+0
Malin O. 0+0
Kärnä A. 0+0
Jussila Tuukka 0+0
Nummela P. 0+0
Jussila Topi 0+0
Kärnä Juho 0+0
Järvinen J. 0+0
Kuitunen J. Mv 0+0 (Happee peli ja HU-46 loppu)
Luri A. Mv 0+0 (HU-46 peli alku)

ei kokoonpanossa
Salminen E.
Toivakka J.