Siirtouutisia kauden alla: Joel Lahti ”kaupattu” Happeeseen

Happeeseen siirtyvä Joel Lahti (oik. takana) oli "mannekiinina" C95:n SM-sarjan Joutsan turnaksen mainoksessa vuonna 2010.
Happeeseen siirtyvä Joel Lahti (oik. takana) oli ”mannekiinina” C95:n SM-sarjan Joutsan turnaksen mainoksessa vuonna 2010.

Flanelsin juniorikoulun kenties kaikkien aikojen lupaavin kasvatti, leivonmäkinen Joel Lahti siirtyy jyväskyläläisen Happeen pelaajaksi. Siirto on ollut vireillä jo tovin, mutta sen yksityiskohdista sovittiin kuluvalla viikolla. Flanels saa Lahdesta Happeelta ns. kasvattajakorvauksen.

Lahti on pelannut jo usean kauden ajan Happeen A-pojissa rinnakkaisedustuksen turvin. Rinnakkaisedustusjärjestelmässä juniori-ikäisen pelaajan on mahdollista pelata aikuis- ja junioriotteluita eri seurassa. Hän on ollut koko ajan Flanelsin pelaaja, ja pelannutkin muutamia aikuisten otteluita oranssipaidoissa kullakin kaudella. Viimeksi hän oli Flanelsin kokoonpanossa keväällä III-divarin karsinnassa. Lahden tapauksessa pelien pääpaino on luonnollisesti ollut A-poikien mestaruussarjassa.

Lahti pelaa ikänsä puolesta nyt viimeistä mahdollista kautta A-nuorissa. Rinnakkaisedustus olisi ollut mahdollinen tälläkin kaudella, mutta pelaajan tilanne on sikäli muuttunut, että hän saattaa saada ”kutsun ylös” myös Happeen miesten mestaruussarjassa pelaavan joukkueen kokoonpanoon. Rinnakkaisedustuksen turvin pelaaminen Happeen miesjoukkueissa ei ole mahdollista, joten Happee ehdotti pelaajasiirtoa.

Joel Lahden siirto on sikäli historiallinen, että hänestä saattaa tulla kautta aikain ensimmäinen palloilulajissa miesten kansallisessa pääsarjassa esiintynyt joutsalainen – edellyttäen että hän siis murtautuu Happeen miesten pelaavaan kokoonpanoon. Lahden isä

Joel Lahti (keskellä) Joutsan urheilupyhätössä kotiturnauksessa,
Joel Lahti (oranssi paita, toinen oikealta) Joutsan urheilupyhätössä kotiturnauksessa,

Jouni Lahti pelasi aikanaan koripallon miesten mestaruussarjaa, mutta pelatessaan hän ei ollut vielä leivonmäkinen.

Lahti on pelannut Flanelsin miesjoukkueen lisäksi Flanelsin 1993 syntyneiden ikäluokan mukana useita kausia, jolloin joukkue saavutti kertaalleen mm. SSBL:n Kaakkois-Suomen aluemestaruuden. Yhden kauden hän pelasi Flanelsin 1995 syntyneiden joukkueessa ko. ikäluokan SM-sarjaa. Tämäkin on jäänyt historiaan, sillä kyse on toistaiseksi ainoasta kerrasta, kun joutsalainen palloilujoukkue on pelannut SM-sarjaa. Lahti on palkittu useita kertoja vuoden salibandistinä Joutsan kunnan toimesta. Happeessa hän on saavuttanut yhden A-nuorten SM-pronssin.

Flanels sekä pelikaverit vuosien varrelta toivottavat Joelille menestyksekästä kautta! Ja aina voi palata jäähdyttelemään..

Lisätiedot:
Jukka Huikko
Flanels ry, kilpa- ja valmennusvastaava
jukka.huikko(a)flanels.org

Pete Heinonen
Happee ry, A-pojat, joukkueenjohtaja
pete.heinonen(a)viherrys.fi