Seuratoimijain koulutus, osa 1/2

Flanelsin seuratoimijoille, eli ohjaajille, valmentajille ja joukkueenjohtajille tarkoitettu syksyn koulutuspaketti toteutetaan nyt järjestyksessään kolmatta kertaa. Tänä syksynä koulutusiltoja on kaksi, joista ensimmäinen on tiistaina 22.9.2015 klo 17.30 alkaen Oravakiven Abc-aseman kabinetissa.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös muut valmentajisesta ja ohjaamisesta kiinnostuneet seuran jäsenet sekä osallistujat myös naapuriseuroista. Koulutus itsessään on ilmainen. Flanels tarjoaa omille seuratoimijoilleen ruuan, muille omakustanteinen.

Ohjelma:

17.30 Avaus, ajankohtaiset asiat
17.35 Paavo Valkonen alustaa ja johdattaa keskusteluun henkisestä valmentamisesta
18.45 Ruokailu
19.15 Jukka Huikko alustaa aiheesta ”tehoja ja sisältöä lajiharjoituskertoihin”
20.30 Päätös

Paavo Valkonen on Joutsan lukion entinen historian opettaja ja rehtori, joka on toiminut kansainvälisen tason valmentajana mm. hiihtosuunnistuksessa sekä eri valmentajatehtävissä usean vuosikymmenen ajan. Valkonen on sittemmin erikoistunut henkisen valmentamisen saloihin. Käsittelemme Valkosen johdolla mm. valmentamisen henkisen puolen merkitystä, tavoitteen asettelua eri tasoisessa joukossa sekä erilaisten persoonien käsittelyä.

Jukka Huikon johdolla taas keskustellaan siitä, miten saada enemmän tehoja ja sisältöä tyypilliseen lajiharjoituskertaan. Harjoitellaanko liikaa tekniikkaa, vai pelataanko liikaa? Miten saada sovitettua fyysistä harjoittelua ja pelinomaisuutta yhteen, muita lajin tarpeita unohtamatta. Laaditaan yhteinen malliharjoituskansio. Tussitaulut ja kenttäpohjapaperit ym. valmennusmateriaali mukaan.

Syksyn toisen seuratoimijakoulutuksen ajankohta on vielä avoin. Se toteutettaneen n. loka-marraskuun vaihteessa.

Lisätiedot:
Jukka Huikko
Kilpa- ja valmennusvastaava, Flanels
jukka.huikko(a)flanels.org