Sesonki alkaa!

Salibandysesonki 2018–2019 pyörähtää tosissaan käyntiin viimeistään tänä viikonloppuna, kun naisten ja miesten edustusjoukkueet sekä 2010-pojat aloittavat runkosarjojensa pelit.

Miesten edustusjoukkuea aloittaa järjestyksessään 20. kautensa tänään Lahden Treeni -areenalla, niin sanotussa Suurhallissa. Viime kaudellehan miesten joukkue joutui V-divisioonaan alueenvaihdon vuoksi. Kausi sujui kuten odotettiinkin, eli Flanels nousi Kaakkois-Suomessa IV-divisioonaan.

Lohkossa on 10 joukkuetta, mikä tietää 18 runkosarjaottelua ja 9 turnausta. Keväällä sarjan paras nousee III-divisioonaan. Sijoille kaksi ja kolme pelaavat post seasonin, eli karsivat noususta. Tulospalvelu on tällä kaudella reaaliaikasta ja sarjaa voi seurata tämän sivuston kautta.

Joukkueen runko säilyi kesän yli hyvin, mutta nippuun on saatu myös mielenkiintoisia vahvistuksia. Voitaneen todeta, että joukkueen runkoa on saatu laajennettua ja mm. fyysisyyttä ja liikkuvuutta on saatu lisää.

Hurrin Vesku, Kari Kuurne sekä moninkertainen vuoden tulokas Tuukka Jussila ovat luonnollisesti niitä nimiä, joilta odotetaan näkymistä pörssikärjessä. Mutta tällä kertaa katsetta kannattaa suunnata myös Heinosen Nikon johtaman kakkosvitjan suuntaan, jossa laidoilla viilettävät Lari Nikkanen ja rookie Aapeli Karppinen: tältä vitjalta voidaan odottaa paljonkin. Flanels on päässyt harjoittelemaan viisikoilla hyvin, joten myös kolmosvitja on iskussa. Heinolasta tullut, hyvin kahteen suuntaan pelaava sentteri Martti Paaso on saanut rinnoilleen juoksuvoimaiset Topi Jussilan ja jääkiekkotaustaisen rookie-hyökkääjä Samuli Röksän.

Puolustuksen muodostaa melko kokenut runko Herman Enke, Oskari Oittinen, Pekka Soilu ja Juuso Järvinen, jota saatiin tälle kaudelle täydennettyä viime kaudella Pepossa vierailleesta Tino Salmelalla. Kukin heistä pystyy tarvittaessa top4-rooliin ja jopa piste per peli -tahtiin.

Ykkösmaalivahtina kauteen lähtee Aleksi ”Luri-Mokke” Luri, joka on ollut alkukauden huikaisevassa vireessä. Neuvottelut kakkosvahdin tontista ovat kesken, ja uutisia saattaa olla luvassa vielä lähiviikkoina.

Avausturnauksesta sivussa ovat pelaajavalmentaja Tatu Kiiski (on toki penkin päässä), jonka odotetaan olevan pelikuntoinen ”kauden aikana”. Kiiski on parannellut polvivammaa, ja paluun ajankohdan voitaneen todeta lähestyvän. Avausturnauksesta on sivussa myös joukkueen ehdoton tähti, Jiro ”OG Heiska” Heino (puolustaja, hyökkääjä). Huhuista huolimatta kyse ei ole siitä, että äiti ei päästäisi mukaan pelireissulle, vaan se, että Jippo on armeijan leivissä. Harmittavasti sotaväki siis vaatii veronsa ja Heinon syksyn harvat ginekset ovat osuneet kaikki niin cupin kuin nyt sarja-avauksen viikonlopuille.

Avausturnauksessa vastassa ovat juniorisarjoista tuttu Sc Jenga Team ry Kausalasta sekä liikuntaseura JPS-75 Inkeroisista.

Naiset myös Lahdessa – 2010-pojat Kangasniemellä

Naisten II-divisioona alkaa puolestaan Lahdessa. Vastassa ovat kotijoukkue Pelicans sekä Voima Imatralta. Myös naisten kakkosta voi seurata reaaliaikaisella ottelutulospalvelulla.

PHL-sarjasta 2008-poikain tapaan Zone-liigaan siirtyvä Flanels 2010 -pojat aloittaa kautensa sunnuntaina Kangasniemellä. Vastassa ovat Rivakka Toivakasta sekä Pallo -51 Kangasniemeltä.