Sbandy kaatui kärkiottelussa

Flanels raivasi sunnuntaina tien salibandyn Kaakkois-Suomen C93-poikain ylempään jatkosarjaan. Ratkaisevaksi muodostui sarjan kärkikamppailussa lahtelaisesta Sbandystä otettu 4-1-voitto. Päivän toisessa ottelussa kaatui Kotkan Crackers maalipistein 7-3.

Viime kauden aluemestaruuteen päättänyt Sbandy oli aloittanut kautensa ilman pistemenetyksiä. Toissa kauden mestari Flanels puolestaan hävisi kauden ensimmäisen kamppailun kotikentällään niukasti 4-2. Lataus otteluun syntyi siis lähes itsestään.

Tällä kertaa pallohallinta oli läpi ottelun niukasti Sbandyn hallussa, mutta vastaavasti Flanels hallitsi pelinvirtausta. Sbandy pyrittiin alussa ohjaamaan laitoihin ja riskisyöttöihin keskelle, missä onnistuttiinkin. Osin onnella, osin ansaitusti Flanels siirtyi toisen erän puoliväliin mennessä 3-0-johtoon.

Tuolloin Sbandy otti aikalisän. Flanels yllättäen tiivisti samassa yhteydessä kokoonpanoaan ja nosti karvaustaan, minkä myötä Sbandyn rynnistys saatiin estettyä. Päätöserään karvausta laskettiin. Sbandy kavensi 3-1, mutta Tommi Hämäläinen iski ratkaisevan 4-1-osuman loppuminuuteilla.

– Sbandy-ottelu oli kauden paras meiltä. Voitto perustui tiiviiseen puolustamiseen ja erinomaiseen maalivahtipeliin, kommentoi kapteeni Tatu Kiiski.

Kovan Sbandy-ottelun jälkeen oli vain tunnin tauko ja vastassa ilman pisteitä oleva kotijoukkue Crackers. Otteluun lähdettiin rauhallisesti, päätavoitteena suvereeni pallokontrolli.

Siinä onnistuttiin kohtuullisen hyvin ja ottelussa edettiin aina 5-0-johtotilanteeseen. Sen jälkeen Crackers teki yhden näyttävän osuman ja sai pari osumaa pahasta puolustuspään Flanels-virheestä. Lopulta kuitenkin 7-3-voitto ilman sen kummempaa pelkoa ottelun kääntymisestä kaverille.

Edessä on vielä yksi alkusarjan turnaus, jonka jälkeen käynnistyy kuuden joukkueen ylempi jatkosarja. Sen panoksena on pääsy maan 16 parhaan joukkoon, jossa taistellaan SM-mitaleista.

– Kaikki pelit tulevat olemaan kovia. Se tarkoittaa, että pitää pystyä pelaamaan hyvin koko ajan, Kiiski linjasi.

Mainintoja voisi jakaa useammallekin, mutta nostettakoon tällä kertaa esiin ilman takaiskuja pelannut, ja mukavat tehot mättänyt Riku Keihäsniemen (4+0) ja Mika Laitisen (0+3) muodostama kakkospakkipari. Hyökkäyksestä esiin voi nostaa väkevästi kahteen suuntaan työtä tehneen, laidassa ja keskellä pelanneen Tommi Hämäläisen (2+0).

Turnaustilastot

Kokoonpano
Keihäsniemi R. 4+0
Kosonen T. (a) 2+2
Laitinen M. 0+3
Hämäläinen T. 2+0
Suomalainen J. 2+0, 2 min
Kosunen J. 0+2
Kosonen J. 1+0
Lahti J. (a) 0+1
Ahonen I. 0+0
Kotimäki J. 0+0
Åkman S. 0+0
Rantanen N. 0+0
Kiiski T. (c) 0+0
Tarhanen N. 0+0, mv. (Sbandy-ottelu)
Nieminen J. 0+0, mv. (Crackers-ottelu)

Ei kokoopanossa
Suomalainen A., sairas – organum velum respirationis

Jatko

Alkusarjaa pelataan vielä yksi turnaus joulukuun 1. päivänä Hollolassa. Tuolloin Flanels kohtaa kotijoukkue SB Heinolan (klo 12) ja Hollolan Urheilijat -46:n (klo 14).