Sb-koulujen ryhmät ryhmitetään uudelleen ikäluokkien mukaan – ei merkittäviä muutoksia

Flanelsin salibandykoulujen ryhmät ryhmitellään uudelleen ikäluokkien mukaan. Käytännössä isoin muutos koskettaa niitä 2006 syntyneitä pelaajia, jotka ovat käyneet perjantaisin E1- ja F1-poikien vuorolla. Jatkossa näiden toivotaan käyvän oman ikäluokan, eli G1-poikien harjoituksissa maanantaisin.

Jatkossa perjantaisin kello 16-17.15 olevalla vuorolla toimivat edelleenkin E1-pojat (2002 ja 2003 syntyneet) sekä F1-pojat (2004 ja 2005 syntyneet).

Maanantaisin toimii puolestaan kolme ryhmää: G1-pojat (2006 ja 2007 syntyneet), H1-pojat (2008 syntyneet ja sitä nuoremmat) sekä tyttöjen ryhmä (ala- ja esikoulun tytöt). Maanantain ryhmän toimintaan ei siis tule muita muutoksia, kuin muutamia lisäpelaajia.

Myös seuran verkkosivustot on päivitetty vastaamaan em. jaottelua.

Yleensä harjoituksissa toimitaan em. jaon mukaisesti, mutta myös yhteisharjoittelu ja -osuudet ovat mahdollisia. Maanantain ryhmällä on oma kolmesta aikuisesta ja kahdesta nuoresta koostuva ohjaajaryhmä. Perjantain ryhmää luotsaa puolestaan yhden aikuisen ja kolmen nuoren ohjaajaryhmä.

Järjestelyn perusteluita ovat mm. seuraavat:

– G1-ikäluokan sarjan alkaminen lauantaina 23.11. ja siten G1-poikien kokoaminen yhdeksi harjoittelevaksi ryhmäksi
– perjantain ryhmän koon pienentäminen ja vastaamaan ohjaajaresursseja (ohjaajien määrä mitoitettu E1- ja F1-ikäisten mukaan)
– fyysisestä koko- ja kehityserosta johtuvien turvallisuusriskien pienentäminen
Yksittäisten lahjakkaiden pelaajien osalta voi jatkossakin tulla kyseeseen osallistuminen itseään vanhempien ryhmän harjoituksiin, mutta vain niin, että ensisijaisesti osallistutaan oman ikäluokan ryhmään. Näiden pelaajien vanhempiin ollaan myöhemmin yhteydessä erikseen.

Muutos saattaa aiheuttaa jonkin verran hankaluuksia mm. kuljetus- ym. järjestelyissä perheissä. Flanels pahoittelee tältä osin tilannetta. Tarkoituksena on kuitenkin parantaa toiminnan laatua siten, että samanikäiset ja -tasoiset olisivat pelaajat olisivat mahdollisimman hyvin samanikäistensä ryhmissä.

Lisätiedot:
Jukka Huikko
jukka.huikko(a)flanels.org