Savon matkailua naisilla ja miehillä

Flanelsin miesten ja naisten edustusjoukkueiden sarjapelit jatkuvat tänään sunnuntaina. Luvassa on annos matkailua Etelä-Savossa, sillä miehet matkaavat Mäntyharjulle ja naiset Mikkeliin.

Hyvässä kevätvireessä oleva Flanelsin naisjoukkue hävisi viime turnauksessa tiukan pelin sarjakakkoselle Imatran Voimalle ja otti toisesta pelistä suvereenisti budjetoidut pisteet Top Teamilta. Viidestä viime ottelusta Flanels on napannut peräti 4 voittoa ja 8 sarjapistettä.

Lähtökohtaisesti tänään on luvassa vain voitettavaa, sillä vastassa ovat sarjaa johtava LASB:n naisten edustusjoukkue sekä kahden parhaan joukkoon ja kevään post seasonille viimeisellä oljenkorrellaan tavoitteleva Pelicans, joka majailee sarjataulukossa kolmosena. LASB tarvitsee voittoa pitääkseen sarjan ykköstilan, joka vaikuttanee post seasonin otteluasetteluihin. Pelikaaneilla on vielä hienon hieno mahdollisuus kiilata kakkoseksi, joskaan se ei kestä yhtään pistemenetystä, eikä ole siis täysin omissa käsissäänkään.

Flanelsille pisteplakkarin täydentäminen tietäisi puolestaan kiilaamista ylöspäin tasaisessa sarjan keskikastissa. Joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet sarjan kolmanteen sijaan, sillä eroa Pelikaaneihin on vain 4 pistettä.

Ella Streng (5+9=14) johtaa edelleen joukkueen sisäistä pörssiä. Kakkossijalla ovat Hilla Salmio (8+2=10) sekä viime turnauksessa jälleen kunnolla pisteiden makuun päässyt Henttu Norola (6+4=10). Mainittakoon, että LASB:in riveissä nähdään Flanels-nutustakin takavuosilta tuttu Hillan sisko Nelli Salmio, joka on sarjan pistepörssin kolmas tehoillaa 13 maalia ja yhteensä 22 tehopistettä.

Flanelsin Hanna Kemppi on maalivahtitilastossa neljäs, joskin enemmän otteluita pelanneista maalivahdeista kakkosena tilastoilla 3,08 päästettyä maalia per ottelu ja torjuntaprosentti 83,56.

Naiset pelaavat ottelunsa klo 16 ja 18. Sarjan tulosseurannat, tilastot ym. tiedot löydät täältä.

Jussilan veljekset maalaavat samassa vitjassa

Edellisturnauksesta kaksi voittoa, ja viimeisestä 7 pelistä yhteensä 10 sarjapaunaa rekordilla 4-2-1 napsinut Flanelsin miesten joukkue on siis myös varsin mainiossa kevätvireessä. Joukkue on sarjassa neljäntenä ja omaa vielä hiuksen hienot saumat sarjakakkoseksi, joskaan pistemenetyksiä tämä kaavio ei salli ja vaatii vähän vihulaisiltakin sopivaa ristiinpeluuta.

Flanels kohtaa tänään siis Mäntyharjun Virkistyksen Akatemian sekä Pelicansin. Mäntyharjun porukat ovat olleet tällä kaudella yllättävän vaikeita, sillä Virkistyksen edustus vei kaikki 4 sarjapistettä ja Akatemiakin kauden ensimmäisen kohtaamisen. Kumpikin joukkue on kuitenkin sarjassa seläntakana, joten tänään odotusarvona on pisteplakkarin oikaisu tältä osin.

Toisessa matsissa Pelicans tavoittelee pääsyä post seasonille ja ottelulla on iso painoarvo. Pelicans on pelannut ajoittain melkoista hurlumhei-bandyä, mutta kyennyt tulivoimansa myötä napsimaan sarjapisteitä. Kauden aiempi kohtaaminen Joutsassa oli Flanesin kenties kauden heikoin suoritus, joten tältäkin osin löytyy nostetta ottelun panoksiin.

Flanels lähtee Mäntyharjun ”NHL-askiin” tänään kahdella viisikolla sekä kiertävällä pakilla ja laiturilla. Sivussa ovat rosterista tänään Nikkanen, Paaso sekä pitkäaikaistoipilas Soilu. Päävalmenta Kiiski jatkaa pääosin edellisturnauksesta tutuilla koostumuksilla. Mielenkiintoisin on kakkosvitja, jossa maalaavat nyt samassa kentässä Jussilan veljekset Topi & Tuukka, sekä oikealla wingerinä Aapeli Karppinen. Hurrin Vesku painoi edellisturnauksessa tehot 5+1, joten vähintään samaa kuuden paunan satsia odotetaan tällekin päivälle.

Flanelsin ottelut käynnistyvät klo 12 ja 14. Sarjan live-seuranta, tilastot yms. löytyvät täältä.