Salibandyn mestaruussarja saa toisenkin joutsalaisen

Jaakko Åkman aloittaa salibandyn mestaruussarjan LASB:in riveissä. Kuva: LASB.fi

Viikonloppuna käynnistyvässä salibandyn mestaruussarjassa on joutsalaisittain tuplasti jännitettävää edelliskauteen nähden. Happeen Joel Lahden lisäksi Salibandyliigassa nähdään nimittäin myös Lammin Salibandystä pelipaikan raivannut Jaakko Åkman.

Vuonna 1986 syntyneen Åkmanin läpimurtoa kansalliselle tasolle on odotettu jo pitkään, sillä häntä on pidetty yleisesti yhtenä lajinsa lahjakkaimmista joutsalaisista. Parikymppisenä Åkmanin ura oli jo kovassa nousukiidossa, mutta muun muassa paha polvivamma oli siirtää miehen lajissa jo ehtoopuolelle. Sitkeästi mies on kuitenkin tehnyt paluuta ja eräänlainen käänne oli viime kausi, joka päättyi Saksan Bundesliigan, eli sikäläisen mestaruussarjan hopeamitaliin.

Vasen käsi alhaalla pelaava ja parhaiten hyökkääjänä viihtyvä Åkman on alunperin Tammijärven Tammen kasvatteja, mutta teki pitkän pelaaja- ja valmentajauran Flanelsissa. Sittemmin hän toimi usean vuoden muun muassa lahtelaisen PHSB:n toiminnanjohtajana. Peliuraa hänelle on kertynyt Suomessa muun muassa I- ja II-divisioonissa Päijät-Hämeen seurojen riveissä.

LASB on fuusioseura, joka pelaa kotiottelunsa Lahdessa, mutta sillä on toimintaa muun muassa Hämeenkoskella, Lammilla ja Hollolassa. Lammin kuuluisimpia pelaajia ovat Kainulaisen veljekset. Mikäli joukkue venyy parhaimpaansa, se saattaa hätyytellä jopa pudotuspelipaikkaa keväällä.

Joel Lahden edustama Happee on puolestaan viikonloppuna käynnistyvän Salibandyliigan yksi mestarisuosikeista. Joukkue on vahvistunut alkavalle sesongille merkittävästi muun muassa hyökkäyspäästä. Flanelsin kasvatti Lahti on ottanut paikan Happeen runkomiehistöstä, vaikka kisailu peliajasta on kova.

Happee kohtaa viikonloppuna helsinkiläisen EräViikingit ja LASB mestarisuosikkeihin kuuluvan Classicin Tampereelta.

Pääkalloennakko LASB:ista
LASB kotisivu
Happee kotisivu