Pudotustaistelu alkaa

B-poikain ylempi jatkosarja käynnistyy Joutsassa ensi sunnuntaina. Flanelsilla on edessä kova kolmen ottelun rupeama. Sarjan panoksena ovat kevään jatkopelipaikat.

Vastustajista Huutokoski IF:lle ja Joutsenon KoHolle Flanels ei ole tällä kaudella hävinnyt. Lahtelaisen Sbandyn kanssa puntit ovat tasan 1-1.

Tällä tietoa Flanels saa sunnuntaina jalkeille lähes koko rosterin. Ainoa varma ”scratch-listan” täyte on toistaiseksi Niklas Uussilta, jonka alavartalonvamma ei salli vielä peliminuutteja. Viime turnauksessa lepuutetuista pelaajista mm. tähtipuolustaja Ilari Ahonen palaa kokoonpanoon.

Enemmän kuin monimutkainen sarjajärjestelmä

B-ikäluokan sarjajärjestelmä on Kaakkois-Suomessa perin monimutkainen. Aluksi syksyllä pelattiin karsintoja SM-sarjaan, jonne Flanels ei päässyt. Sittemmin pelattiin aluesarja, jonka Flanels selvitti ilman tappiota.

Nyt alueen 4 parasta pelaavat ylemmän jatkosarjan, jossa on 6 ottelua ja 2 turnausta, eli 2-kertaisen sarjan. 3 parasta jatkaa vielä seuraavaan alueen karsintavaiheeseen. Sarja alkaa siis Joutsassa 6.2. ja toinen turnaus pelataan 19.2. Lappeenrannassa.

Tästä vaiheesta edetään play off -karsintoihin. Ensin mukaan tulisi vielä alemman sarjan paras kolmen yläjatkosarjan parhaan kanssa. Näistä neljästä paras jatkaa valtakunnan tason karsintoihin. Ja sen jälkeen edessä ovat varsinaiset play off -pelit, jos niinseen tulee.

Täytyy myöntää, että sarjajärjestelmästä ei ota selvää varmasti Erkkikään, mutta näillä mennään.

Otteluohjelma

B-poikain ylempijatkosarja, SSBL Kaakkois-Suomi
Joutsan liikuntahalli 6.2.

11:00 Flanels – HIF
12:00 KoHo – Sbandy Future
Tauko
14:00 Flanels – KoHo
15:00 HIF – Sbandy Future
Tauko
17:00 HIF – KoHo
18:00 Sbandy Future – Flanels

Hallille on vapaa pääsy!

Paikalla on – toivottavasti – myös kahvio, mikäli B-poikain vanhempia saadaan riittävästi ja ajoissa rekrytoitua. Innokkaat voivat pistää postia Jukalle (jukka.huikko(a)flanels.org).