Preseason käynnistyy

Salibandykausi 2015-2016 käynnistyy ”preseasonin” merkeissä sunnuntaina 6.9., kun Flanelsin miehet ottavat osaa uudistuneen Suomen Cupin avauskierrokselle Jyväskylän Monitoimitalolla. Vastassa on klo 11.15 alkavassa ottelussa L-Bandy Laukaasta.

Flanelsin miehille kyse on kauden avaavasta ottelusta, niin sanotusta roll out -ottelusta. Joukkue on kovan kesäharjoituskauden jälkeen ollut nyt reilun kuukauden sisällä lajiharjoituksissa. Avauskokoonpano julkistettaneen vasta sunnuntaiaamuna, mutta kauteen lähdetään takuuvarmasti mielenkiintoisista merkeistä. Sunnuntaina luvassa lienee erilaisia kokeiluja sekä viisikkopelin mieliinpalauttelua. Aivan täydellä rosterilla ei vielä liikkellä olla.

Suomen Cuppia on tosiaan tähän kauteen uudistettu. Takavuosina mutasarjojen joukkueet olivat lähinnä sponsorin roolissa, kun alkulohkoissa oli mukana kovia kakkosdivarien jengejäkin. Nyt kakkossarjan porukat tulevat mukaan vasta 2. kierrokselta, joten jatkoon voi päästä myös ilman yllätysmomenttia.

Flanels lähtee cuppiin ensisijassa hakemaan hyviä, kauteen valmistavia pelejä. Toki jatkopelit pelataan mielellään, jos niikseen käy. Varsinaisten sarjapelien käynnistymisestä ei vielä ole tietoa, sillä Sisä-Suomen sarjat valmistuvat tänä vuonna SSBL:n henkilövaihdosten vuoksi hieman totuttua myöhemmin.

Myös cupin alkulohkojen pelisysteemiä on muutettu. Aiemman kaikki kaikkia vastaan -systeemin on korvannut enemmän pudotuspelimäinen järjestelmä. Tilastot ja pelijärjestelmä selviää M-lohkon omalta tulospalvelusivulta.