Pre season: naisten ja miesten Suomen Cup Joutsassa viikonloppuna

Joutsan urheilupyhätössä riittää viikonloppuna vilinää, sillä paikalla pelataan ensin lauantaina 3.9. naisten Suomen Cupin 1. kierrosta ja heti perään sunnuntaina miesten vastaava. Mukana ovat niin Flanelsin naiset kuin miehet.

Turnaukset pelataan 4 joukkueen kesken cup-muotoisena, siten että jatkopaikkoja on tarjolla kahdelle. Päivän käynnistävät ensimmäiset otteluparit, joiden voittajat kohtaavat päivän toisella kierroksella – samoin kuin häviäjät. Päivän kolmansissa otteluissa voittajat ratkovat ensimmäisen jatkopaikan 2. kierrokselle. Tämän jälkeen häviäjien ottelun voittaja sekä voittajien keskinäisen ottelun voittaja pelaavat vielä ”lucky looser” -paikasta 2. kierrokselle.

Naisten turnauksessa Flanelsin lisäksi mukana ovat Rangers Kirkkonummelta (II-div.), Ylöjärven Pallo II (III-div.) sekä Voima Imatralta (II-div.). Ottelukaavion ja tulospalvelun löydät täältä. Flanels kohtaa avausottelussaan ylöjärveläiset klo 11 alkaen.

Miesten turnauksessa isäntien lisäksi kirmaavat Yritys Muuramesta (IV-div.), Showtime (V-div.) Tampereelta sekä Palloseura Nokialta (V-div.). Miesten ottelukaavio ja tulospalvelu on täällä. Miesten avausvastustaja on Showtime myöskin klo 11 alkaen.

Hienouksia turha odottaa

Suomen Cup on pääosalle seuroista kauteen valmistautumista palveleva kilpailumuoto, jota kautta on mahdollista saada ns. kovia pelejä alle ennen sarjakautta. Toki saumana on myös edetä pitkällekin.

Useimmat joukkueista ovat tyypillisesti tähän vuodenaikaan olleet salissa ehkä noin kuukauden päivät, joten viisikkopelin hienouksia on turha tässä vaiheessa kautta odottaa.

Paikallisittain on mielenkiintoista tietysti seurata, millaiset joukkueet alkavalle kaudelle ovat tulossa. Niin naisissa kuin miehissä on avautumassa paikkoja uusille vastuun kantajille, ja nähtäväksi jää, ketkä saappaita täyttävät. Kumpikaan joukkue ei lähde turnaukseen missään tapauksessa vielä koko rosterillaan, sillä poissaoloja on kohtuullisesti.

Naisten turnauksen ehdoton suosikki on Rangers, joka pelaa selkeästi kovatasoisinta Etelä-Suomen kakkosdivaria. On enemmän kuin yllätys, mikäli tämä porukka ei ole toinen jatkoon menijä. Voima, Flanels ja Ypa todennäköisesti taistelevat tasaisesti lohkon toisesta jatkopaikasta.

Miesten turnauksen ehdoton suosikki on viime kaudelle III-divisioonaa pelannut, aikanaan II-divarissakin vaikuttanut Muurame, joka kaikkien yllätykseksi putosi tasaisen sarjan jälkeen IV-divariin alkavaksi kaudeksi. Tampereen porukat ovat vitosdivarista, mutta totutusti siellä nurkilla taso on kova, joten kiivaita vääntöjä on odotettavissa.

Hallille on vapaa pääsy! Tällä kertaa kioskia ei ole, mutta Jurtti Pub palvelee janoisia likellä. Vierasjoukkueet löytävät tarkempaa ravintolainfoa täältä.