Pistetili ei karttunut naisjoukkueella

Flanelsittarien 2.divisioona peleihin Savonlinnassa vastaan asettuivat isäntäjoukkue Top Team ja sarjakärki HU-46 Hollolasta.

Avausottelun alkuminuutit osoittivat vastustajan tulevan tosi kovaa päälle ja olevan liikkeellä kevyellä jalalla. Flanelsittaret ei ollut ottelun alkuun aivan valmis ja Top Team sai aikaan tosi kovan alkurynnistyksen ja pallo pysyi vierasjoukkueen hallinnassa. Savonlinnalaiset eivät kuitenkaan saaneet palkintoa hyvästä alustaan. Avausmaalin teki Flanelsittaret ensimmäisestä hyökkäyksestään. Ajassa 8.04 Mia Reposen hieno No-look syöttö tavoitti Mirka Pölkin maalinedestä, joka laukoi pallon suoraan syötöstä mailan rystypuolelta alakulmaan. Maalin jälkeen hallinta säilyi edelleen Top Teamilla, mutta maalintekoon se ei johtanut.

Toisessa erässä Flanels pääsi hieman paremmin pelin mukaan, joskin edelleen parketti alusta tuotti suuria vaikeuksia, joten omat hyökkäykset tyrehtyivät jo keskialueella. Vastustajan nopeajalkaiset hyökkääjät olivat koko ajan askeleen edellä ja pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta Flanelsittarien johto säilyi viimeiseen erään lähdettäessä.

Kolmas erä sai murheellisen alun kun Top Teamille tuomittiin käsittämätön rangaistuslaukaus. Hyökkääjä leikkasi laidasta keskelle ja laukoi Flanelsin pelaajan edestä, jonka johdosta mailan varret osuivat yhteen ja kuului kova napsahdus ja tuomio oli rangaistuslaukaus. Tämän tilanteen vastustaja käytti hyväksi ja tilanteeksi 1-1 ajassa 32.40. Tästä maalista Flanelsittarien peli hieman notkahti ja ajassa 39.39 puolittaisesta läpiajosta Savonlinnalaiset siirtyivät 1-2 johtoon. Flanels yritti tasoitusmaalia vimmatusti. Maalivahtikin otettiin pois reilu minuutti ennen loppua, mutta sekään ei auttanut. Viimeinen osuma tuli tyhjiin ja loppulukemiksi 1-3.

Koko ottelun ajan Flanelsittaret olivat askeleen perässä ja kaksinkamppailut hävittiin läpi ottelun suuremmilta osin. Vaikea parketti alusta ei tullut ottelun aikana tutuksi ja tämä tuhosi hyökkäyspeliä. Ottelun naistuomariparilla peli ei ollut hallinnassa. Linjaa ei valittu ottelun alussa ja peli oli sekavaa. Viheltämättä jääneitä virheitä paikkailtiin seuraavissa tilanteissa, jotka olivat aivan puhtaita. Tämä oli molempien joukkueiden kannalta harmittava tilanne.

Toiseen peliin vastaan asettui Sarjakärki HU-46. Ottelun alku osoitti ennakolta odotetun todeksi. Palloliseksi joukkueeksi tiedetyn Hollolalaisten pitkät hyökkäykset pitivät pallon Flanelsin ulottumattomissa. Pallo jouduttiin kaivamaan omasta maalista jo ajassa 0.23, kun maalille unohtunut hyökkääjä pääsi laittaaman riparin rauhassa maaliin. Erän loppuminuuteilla Flanelsittaret pääsi peliin mukaan paremmin ja sai muutamia paikkoja tasoitukseen. Toiseen erään lähdettiin kuitenkin maalin tappiolta.

Toisessa erässä pelinhallinta kääntyi toistepäin. Flanelsittarien hyvä karvauspeli sekä rauhassa rakennetut hyökkäykset tuottivat hyviä maalipaikkoja. Tasoitusmaali nähtiin ajassa 23.41, kun laidan reunalta lähtenyt veto jäi pomppimaan maalin eteen, josta Kaisa Malin laukoi tilanteeksi 1-1. Seuraavassa vaihdossa Flanelsittaret siirtyivät johtoon. Mirka Pölkin kaukolaukaus puolenkentän tietämiltä yllätti maalivahdin ja pallo maalivahdin jalkojenvälistä verkkoon ajassa 24.30, 2-1. Flanelsittarien vahva erä tuotti vielä yhden maalin. Vastustaja otti jäähyn rikottuaan hyvässä maalintekopaikassa, Flanelsittarien ylivoima tuotti heti tulosta. Vapaalyönnistä lähtenyt laukaus jäi muuriin, mutta irtopallon maalin laukoi Sanni Nyberg ajassa 27.38. Näin viimeiseen erään lähdettiin kahden maalin etumatkalta.

Kolmanteen erään lähdettiin jatkamaan vahvaa puolustuspeliä ja taistelemaan voitto kotiin. Erä alkoi tasaisena ja peli tuntui olevan hyvin hallussa. Sitten kuitenkin tuli todella musta neljä minuuttinen. Vastustajan nopean vastaiskun laukaus saatiin peitettyä, mutta irtopallo pomppi maalin eteen, jossa vastustajan hyökkääjä oli valppaana ja laukoi tilanteeksi 3-2 ajassa 35.49. Tasoitusmaali nähtiin kolme minuuttia myöhemmin, kun puolustajan kaukolaukaus ohjattiin maalinedestä verkon perukoille. Kahden maalin johto kääntyi tappiotilanteeksi ajassa 39.47, kun jälleen puolustajan kaukolaukaus painui vuorostaan suoraan maaliin maskipelin avustuksella. Loppuminuutit Flanelsittaret haki raivokkaasti maalia, mutta palkintoa kovasta työstä ei tullut.

Peli Hollolaisia vastaan oli hyvä kamppailu Flanelsittarilta. Parketti alustaan päästiin pikkuhiljaa sinuiksi ja hyvän karvauspelin ansiosta päästiin maalipaikoille. Puolustuspeli oli hyvää, mutta pakka levähti viimeisessä erässä. Tappio tuntui karvaalta ja kovasta taistelusta olisi ansaittu sarjapisteitä.

Päivän antina siis kaksi tappiota. Vaikea parketti vaikeutti pelinrakentelua ja pelin kannalta ratkaisevat syötöt olivat heikkoja, näin vastustaja pääsi ryhmittymään puolustusasemiin. Mietittävää jäi molempien otteluiden viimeisistä eristä. Johtoasemaa ei pystytty pitämään loppuun asti ja seitsemästä päästetystä maalista kuusi tuli viimeisessä erässä.

Päivän peleissä esiin nousi joukkueen kapteeni Mia Reponen, joka näytti esimerkkiä joukkueelleen kovalla taistelulla molempissa päissä. Koko Reposen johtama kentällinen oli hyvällä pelivireellä. Kapteenin vahva vire jatkui juttujen muodossa myös bussissa kotia kohti palatessa.

Seuraavana vuorossa on kotiturnaus Joutsan urheilupyhätössä Lauantaina 30.11. Pelit klo 11.00 ja 15.00. Tervetuloa kannustamaan naisjoukkue takaisin voittojen tielle!

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Savonlinna 17.11.2013
Flanels – Top Team 1-3 (1-0,0-0,0-3)
Flanels – HU-46 3-4 (0-1,3-0,0-3)

Tehopisteet
Mirka Pölkki 2+0
Mia Reponen 0+2
Sanni Nyberg 1+0
Kaisa Malin 1+0
Henriikka Norola 0+1

Kokoonpano
1.Kaisa Malin – Sanni Nyberg ”A” – Henriikka Norola
Marja Kuurne ”A” – Maiju Maunula
2.Mirka Pölkki – Mia Reponen ”C” – Sanna Oksanen
Henna Järvinen – Johanna Vilkman
7.hyökkääjä: Essi Mällönen
8.hyökkääjä: Johanna Heino
5.pakki: Fanny Harjula
MV: Meri Pynnönen

Jatko
Lauantai 30.11.2013, Joutsan liikuntahalli
11.00 Flanels – BB-88
15.00 Top Team – Flanels