Pistetili auki

Flanelsin B-pojat saivat Lahdessa alkusarjan pistetilin auki. Avausottelusta tuli niukka 0-2-tappio Sbandylle, mutta päivän toisesta napsahti 7-3-voitto Hatsinan B93:sta.

Lähtökohdat turnaukseen eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä rinnakkaisedustuspelaajien poissaolon lisäksi tuli vielä pari yllättävää poisjääntiä. Ne joukkue paikkasi hienosti taistelemalla, mikä ilmeni erityisesti kovassa Sbandy-ottelussa.

Sbandy-peliin Flanels lähti puolustamaan ja karvaamaan tarkasti. Tarkoitus oli iskeä vastahyökkäyksistä. Myös vastustaja pelasi tarkasti, joten ottelun avausmaali nähtiin vasta aivan loppuminuuteilla, kun Sbandyn kaukolaukaus tavoitti Flanels-maalin. Flanels yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Sbandy osui vielä 0-2:een viimeisellä sekunnilla.

Flanels oli ennen Hatsina-peliä pelannut 90 minuuttia ilman maalia. Tässä ottelussa se kuuluisa ketsuppipullo sitten avautui, kun avauserässä osumia syntyi peräti neljä. Ottelun jälkipuoliskolla kova kahden kentän peluutus alkoi jo tuntua, joten tahtia oli pakko rauhoittaa ja Flanels sekoitti hieman pelipaikkoja. Näin väsyneille saatiin tarvittavaa lepoa. Lopussa taululla oli ansaittu 7-3-voittolukema.

Alkusarjaa on nyt pelaamatta yksi turnaus, jossa kaikilla joukkueilla on kaksi peliä. Sarja sai uutta jännitettä, kun Sbandy yllätti suursuosikki Top Teamin. Alkusarjan paras etenee suoraan valtakunnalliseen SM-karsintaan. Toinen ja kolmas menevät puolestaan alueelliseen SM-karsintaan. Viimeksi mainittuun Flanels päässee silloin, jos Savonlinnasta tulee täysi pistepotti.

Päätösturnaus pelataan Savonlinnassa lauantaina. Sinne Flanels saa tällä tietoa mukaan koko rosterin.

Lauantain tehokkaimmat olivat Joel Lahti (3+1) ja Jakke Kosunen (3+0). Blokattujen laukausten määrä oli pelaajien jalkojen mustelmien perusteella melkoinen, mistä tunnustusta koko porukalle. Maalivahti Juho Kuitunen oli hyvässä torjuntavireessä.

Turnaustilastot

9.10.2010 Lahti
Flanels – Sbandy 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Hatsina B93 – Flanels 3-7 (1-4, 1-2, 1-1)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Lahti J. (a) 3+1
Kosunen J. (a) 3+0
Kosonen J. 1+0, 2 min
Jussila T. 0+1
Kiiski T. (c) 0+1
Suomalainen J. 0+1
Keihäsniemi R. 0+0, 2 min
Ahonen I. 0+0
Halttunen S. 0+0
Uusilta N. 0+0
Tiainen S. 0+0, 2 min
Nummela P. 0+0
Kuitunen J. (mv.) 0+0, 87 pmin, 4 pm.

Ei kokoonpanossa
Alanko R., terve – BB-88 II pelit
Palvaila J., terve – BB-88 II pelit
Heinonen J., terve – BB-88 II pelit
Åkman S., terve – mummolassa
Rantanen N., terve – henk.koht. syy

Kentälliset ottelun alussa

Jussila – Lahti – Uussilta
Halttunen – Ahonen

Tiainen – Kosunen – Kiiski
Keihäsniemi – Kosonen

7. hyökkääjä Nummela
8. hyökkääjä Suomalainen

Jatko

16.10.2010 Savonlinna, Okl-halli
13:00 HIF – Flanels
15:00 Flanels – Hatsina B94