Pikkupojat voiton makuun Hollolassa

Sbandyn järjestämä sarjan toinen turnaus pelattiin Hollolassa.
Ensimmäiseen peliin tuli vastaan Sbandy-00 Musta. Peli sujui aluksi tasaisesti ja joukkueen historian ensimmäisen maalin pääsi laukomaan Jiro Heinon syötöstä hienosti alakulmaan Mikko Nummela. Tämä antoi toivoa tulevasta.

Flanelsin ote kuitenkin herpaantui jossain vaiheessa ja vastustaja pääsi maalille hieman liiankin vapaasti. Sieltä heidän oli helppo tehdä maaleja tasaiseen tahtiin ja loppulukemat olivat Sbandylle 6-1.

Toiseen peliin Sbandy-00 Vihreää vastaan tehtiin muutamia muutoksia ryhmitykseen ja se tuotti tulosta. Ensimmäisen pelin tappio muuttui riemuksi kun toinen peli voitettiin armottoman tiukan taiston jälkeen.

Historiaa tehtiin jälleen jo pelin alussa, kun jälleen Mikko Nummela pääsi yllättämään vastustajan maalivahdin noin puolesta kentästä lähteneellä laukauksella. Joukkue oli ensimmäistä kertaa johdossa!

Johto säilyi aina toisen erän alkuun asti, kunnes vastustaja tasoitti kovan painostuksen jälkeen.

Sitten alkoi kentällä tapahtumaan. Ensin Jiro Heino nousi hienosti omalta puolustusalueelta aina vastustajan maalin kulmalle ja syötti maalilla olleelle Mikko Nummelalle. Mikko ei taaskaan erehtynyt vaan vei joukkueen 2-1 johtoon.

Tässä vaiheessa myös muut kentälliset alkoivat saada entistä enemmän painetta vastustajan päätyyn. Seuraavan maalin teki ”maalinedushässäkästä” Markus Nieminen. Tilanne oli 3-1.

”Me voitetaan varmasti” kuului jo lausahdukset vaihtopenkiltä…
Sbandy kuitenkin muistutti, että salibandy on nopea peli ja teki kaksi maalia varsin nopeasti peliaikaa ollessa jäljellä vajaat kaksi minuuttia. Tasatilanteessa heräsi pelko, että ei kai vaan me hävitä tätä peliä…

Onneksi Leevi Halttunen sai kuin ihmeen kaupalla pallon itselleen keskialueella ja pääsi läpiajoon tehden 4-3 johtomaalin ajassa 29.51.

Viimeisten yhdeksän sekunnin oli vastustajan tasoitus lähellä, tolpassa. Voitto tuli ja riemu oli sanoin kuvaamaton!

Erityismaininnan ansaitsee pisteiden tekijöiden lisäksi maalissa pelannut Valtteri Weijo. Hän pelasti lukemattomia pahoja paikkoja ja oli ehdottomasti yksi joukkueen voiton avaimista. Myös joukkueen kannustus pelin aikana oli esimerkillistä. Vaihtopelaajat kannustivat kentällä olevia tavalla joka varmasti jää mieleen.

Huh huh, olipas jännittävää.

Turnaustilastot

12.12.2009 Hollolan liikuntahalli
Sbandy-00 Musta – Flanels 6-1
Flanels – Sbandy-00 Vihreä 4-3
peliaika 2×15 min tehoton

Kokoonpano

Mikko Nummela 3+0
Jiro Heino 0+2
Markus Nieminen 1+0
Leevi Halttunen 1+0
Matti Nurminen 0+0
Jerry Järvinen 0+0
Oskari Oittinen 0+0
Jesse Järvinen 0+0
Aksel Nicklen 0+0
Eemeli Sarvilinna 0+0
Eetu Oksanen 0+0
Kalle Kaitamäki 0+0
Valtteri Porras 0+0
Mikko Kärnä 0+0
Valtteri Weijo (mv)

Poissa tällä kertaa

Riku Hokkanen
Nuutti Rautio

Jatko

Seuraavan kerran pelataan Joutsassa 17.1.