Palvelinhäiriö sotkee flanels.org:a

Flanels ry:n käyttämän web-hotellin palveluntarjoajan, Datamappi Oy:n ongelmat aiheuttivat häiriöitä flanels.org-sivustolla. Häiriötilanteen pitäisi nyt olla ohi.

Sivusto oli tavoittamattomissa ainakin tiistaipäivän ajan. Noin klo 16 sivusto oli jälleen verkossa, mutta toimi hitaammin kuin normaalisti.

Myöskään kirjautuminen Flanelsin sähköpostipalvelimeen ei onnistunut. Sähköpostit näyttäisivät tulleen ko. aikana perille.

Datamappi Oy:n tiedote asiasta

Useissa Datamapin web-hotellipalvelimissa on tekninen vikatilanne alkaen 29.1.2008 aamusta. Häiriö on saattanut esiintyä osalla myös edeltävänä yönä ja iltana. Huoltotyötä suoritetaan parhaillaan palvelinkeskuksessa. Huolto aloitettiin noin kello 8 aamulla.

Vikatilanteen syyksi on määritelty fyysinen kiintolevyrikkoutuminen levypalvelimella, mutta tämän aiheuttaja ei toistaiseksi ole selvinnyt. Levyjä on rikkoutunut yhteensä kolme kappaletta levypalvelimelta. Levyjen suhteellisen merkittävä määrä aiheuttaa palveluiden hitaan palauttamisen, koska dataa palautetaan peilatuilta kiintolevyiltä toisille huomattavia määriä. Uusi arvio huollon valmistumisesta on kello 17 iltapäivällä. Osa asiakkaiden palveluista palautetaan varmuuskopioista myöhemmin tiistaina tai keskiviikon aikana. Palvelut ovat satunnaisia ja yksittäisiä ja näiden määrä arvioidaan suhteellisen pieneksi. Tarkan vahinkojen laajuden saamme selvitettyä vasta, kun huoltotyön ensimmäinen vaihe eli levyjen palautus on valmistunut ja palvelimet palautettu takaisin verkkoon.

Tiedotamme huollon etenemisestä verkkosivujemme kautta: http://www.datamappi.fi/tiedotteet.php jota päivitämme tilanteen edetessä. Valitettavasti puhelintukemme ei pysty antamaan viimeisimpiä tietoja korjauksen etenemisestä, joten suosittelemme että seuraatte verkkosivujamme, jonne päivitämme tiedot huollon etenemisestä ja valmistumisesta, sitä mukaa kun saamme tietoa huoltoa toteuttavilta teknikoilta. Pahoittelumme häiriöstä!