P14-aluesarjan poikien kuulumiset

Flanels P14

2007–2010-syntyneiden poikien joukkue pelaa tällä kaudella Kaakkois-Suomen P14- kilpasarjassa. Joukkue oli ilmoitettu haastajasarjaan, mutta kyseiseen sarjaan ei tullut tarpeeksi ilmoittautumisia, joten tällä kaudella haastaja- sekä kilpajoukkueet ovat kaikki samassa sarjassa. Haastajasarja oli ennakoitua tasoamme vastaava, sillä joukkueessamme nuorimmat pelaajat ovat 10–11-vuotiaita. Eli kilpasarjaan lähdimme todellisina haastajina.

Tämän kautemme tavoitteena on edelleen ollut kehittää vahvasti yksilötaitoja. Peli kuin peli on palloa hallittava ja osattava käsitellä. Valmennustiimimme Jussi Seppälä on keskittynyt yksiötaitojen valmennukseen ja kehitys on ollut huimaa. Syöttötekniikka ja tarkkuus on nyt hyvällä tasolla ja laukausten laatu ja variaatiot ovat kehittyneet. Erityinen huomio on kiinnitetty kanttilaukausten kehitykseen, kuten varmasti jokainen maajoukkueiden pelejä seurannut saattoi huomata, miten monet maaleista tehtiin kanteilla.

Oma roolini valmennuksessa on joukkuetaitojen kehittäminen sekä keskittymisen merkityksen korostaminen niin harjoituksissa kuin peleissä. Olemme aloittaneet tiiviisti harjoittelemaan liikkeen, syötön ja laukausten oikea aikaista ja älykästä ajoittamista perinteisellä ”PP” harjoituksella. Salivuorojen niukkuuden takia peliämme kehitetään vaiheittain. Syyskauden suurimmat panokset olivat puolustuspelaamisessa ja pelin avauksessa sekä karvauspelaamisen perusteissa.

Yhtenä keskeisempänä tekijänä salibandyssä on maalivahtipelaaminen. Joukkueemme maalivahti Ahti Soisalo on erityisesti tällä kaudella kehittynyt niin fyysisesti, taidollisesti kuin henkisesti maalivahdiksi, jonka suoritus parhaillaan on jo aivan sarjan huipputasoa. Samoin hyökkääjistä ja puolustajista on kehittynyt yksilöitä, jotka ovat sarjan huippujen tasolla. Myös nuoremmat pelaajamme olisivat varmasti oman ikäisten sarjoissaan korkealla tasolla, sillä pärjäävät he jo nyt fyysisesti isompia vastustajia vastaan kiitettävästi.

Tämä on joukkue isolla J:llä. Olemme viimeisen kuukauden aikana saaneet huomata, miten hyvin keskittynyt joukkue ottaa isoja askeleita pelin ja taitojen kehittymisen kautta. Joukkueen sisällä arvostetaan jokaisen panosta tekemiseen. Alkusarjassa suurimpia tuloksellisia onnistumisia ovat 5–5 tasapeli Lappeenrannan Saipaa vastaan sekä 3–8 voitto JPS 75 joukkueesta.

Pelaajapolut ovat pitkiä samoin, joukkueen tarinan rakentuminen kohti menestystä vaatii huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Tuloksellinen menestyminen tulee, kunhan aika on sille kypsä. Tämän alkukauden näyttöjen osalta voidaan sanoa, että kevätkaudelta voi jo odottaa paljon sekä erityisesti tulevilta kausilta. Alkusarja jatkuu tammikuussa kahden turnauksen osalta. Odotettavissa on edelleen tiukkoja pelejä. Harjoittelut jatkuvat jo tammikuun kolmas päivä.

Linkki sarjan sivuille: https://salibandy.fi/tulospalvelu/81/8270/9020/2021-2022/sarjataulukko

Päävalmentaja Pekka Huikko