Nelonen oli liian kova miehille

Flanelsin miehet jatkavat ensi kaudella pelejä sarjaporrasta alempana. Päätösturnaus pelattiin lauantaina Joutsassa.

Sarjapaikan pitäminen ei ollut enää omissa käsissä, sillä eroa putoamistaistelussa mukana olleisiin O2:een ja Probelliin oli 2 ja 3 pistettä. Probelli otti jo aiemmin vaaditut 2 pistettä ja säilytti paikkansa. O2 otti sekin 2 pistettä, joten Flanels olisi säilyttänyt paikkansa täydellä pistepotilla.

Täyteen pottiin Flanels ei kuitenkaan yltänyt, kun avausottelussa III-divisioonan karsintoihin matkannut Muuramen Yritys voitti Flanelsin 3-6. Yritys ratkaisi ottelun voittamalla päätöserän maalipistein 3-1.

Toisessa, panoksettomassa ottelussa vastassa oli putoamisen myös varmistanut Blasters. Loppulukemat olivat 7-4 Blastersille, joka ensin pari erää sinnitteli Flanels-pyörityksessä ja teki sitten voittoon tarvittavat maalit.

Heikko kausi

Pukukopissa joku pelaajista tiivisti osuvasti, että päätösturnaus oli Flanelsin miesten kausi pienoiskoossa. Iso ongelma oli, että joukkue ei oikeastaan koko kauden aikana kyennyt hyökkäämään pitkiä hyökkäyksiä – pallo menetettiin yleensä hyvissä ajoin ja ainoaksi hyökkäyspään aseeksi jäivät vain nopeat iskut, silloin kun ne perille saatiin. Toinen ongelma läpi kauden oli hitaus ratkaisupaikoilla – vihulaisten maalivahdeista tehtiin hyviä, kun lauottiin hitaasti pitkän kuljetuksen tai sihtailun jälkeen.

Sarjan taso oli kuitenkin vaihteleva, joten sarjapaikan pitämiseen ei ihmeitä olisi vaadittu. Jälkikäteen jossiteltuna ratkaisuksi muodostui heikko alkukausi. Hieman paremmalla valmistautumisella pistepotti olisi ollut helposti muutamaa suurempi.

Toisaalta joukkueen tekemistä vaikeuttivat myös keskikauteen ajoittuneet loukkaantumiset ja sairastelut, kun pahimmillaan vempassa oli peräti 7 pelaajaa. Sotaväki rokotti puolestaan 4 ukkoa pois aktiivirivistä kevätkaudeksi. Ja kun aikuispeleistä on kyse, niin myös työ- ja perhesyyt verottavat aina oman osansa.

Mutta, aina tulee uusia pelejä – niin myös ensi kaudella. V-divisioona antaa mahdollisuuden ajaa sisään seurassa kauden päättäneitä C1-poikia, joista saatava runko on joukkueen käytettävissä seuraavat n. 4 kautta. Näin saataneen kasaan tiiviisti harjoitteleva runko, jolla voidaan aikanaan tavoitella taas parempaa menestystä.

Tämän kauden onnistujiin voitaneen lukea ainakin Ilari Ahosen, joka pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa miehissä ja oli joukkueensa johtavia puolustajia. Kapteeni Arto Vainiomäki pelasi puolestaan hyökkääjistä tasaisen varmasti läpi kauden ja nakutti liki 30 tehopistettä. C-ikäinen Onni Långström puolestaan raivasi vakipelipaikan itselleen ja häneltä voidaan jo ensi kaudella odottaa 1-2 pisteen tahtia peliä kohden.

Se lienee syytä mainita, että yhtäkään pistettä joukkue ei antanut pois ilman taistelua. Kauden jokaiseen otteluun riitti kyllä virtaa ja taistelua – siitä homma ei kiikastanut.

Jatko

Pelivuorot jatkuvat perjantaisin huhtikuun ajan. Kauden 2013-2014 treenit alkavat elokuun alussa.

Turnaustilastot

Päivitetään

Kentälliset Yritys-ottelussa

LH1 Långström – Heinonen
LH2 Keihäsniemi – Kiiski
LH3 Kuurne – Rantanen

Vainiomäki
Hurri – Soilu

Gyldén
Huikko – Ahonen

Kentälliset Blasters-ottelussa

Kuurne – Vainiomäki – Rantanen
Lahti – Gyldén – Långström
Keihäsniemi – Kiiski – Heinonen

Hurri – Soilu
Huikko – Ahonen

MV Kuitunen molemmissa