Neljän pisteen reissu Muurameen

Flanelssittarien kauden ottelut järjestyksessään 11. ja 12. pelattiin viime lauantaina Muuramen kulttuurikeskuksessa, jossa syksyllä romahtanut väliverho aiheutti turnauksen siirron keväälle. Tämä saattoi kuitenkin sataa joutsalaisseuran laariin, sillä joukkueen peli-ilme on aivan eri tasolla kevätauringon siintämänä kuin syksyn synkkinä aikoina. Otteluiden ajankohdat osuivat tällä haavaa iltaan, joka ainakin lauantaina näytti sopivan Flanelssittarille erinomaisesti.

MultiAnst vs. Flanels

Multialainen MultiAnts oli ennakkotiedoissa melko tuntematon joukkueena (ainakin valmennukselle) eli lähinnä sarjataulukko toimi vastustajan analysoinnin välineenä. Hienoisena ennakkosuosikkina otteluun kuitenkin lähdettiin.

Ottelun ensimmäisen erän ainoan tilastomerkinnän sivalsi tulostaululle kapteeni Mia Reponen Katariina Huuskolan syötöstä heti erän alkupuolella. Muutoin jo aiemmista peleistä tuttu tasaisuus oli vallitsevana teemana. Flanels loi kyllä hyvin maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyn laadussa oli nätisti ilmaistuna pienoista parannettavaa.

Ja kun itse ei osuttu maalipuiden väliin, tuli MultiAnts tasoihin ajassa 17:09. Viitisen minuuttia myöhemmin pientä helpotusta joukkueellemme toi Tiia Norola, joka osui maalinedusruuhkasta vieden Flanelsin jälleen johtoasemaan. Syöttöpiste kirjattiin Marja Kuurneelle. Ajassa 28:13 MultiAntsin puolustuksen rikottua Mirka Pölkkiä läpiajotilanteessa seurauksena oli rangaistuslaukaus Flanelsille. Sitä laukomaan valmennus komensi puolustaja Jenni Kärnän, joka kiitti vastuusta ja siirsi pienellä harhautuksella vastustajan maalivahdin epätasapainoon samalla ampuen kämmenpuolelta pallon ylänurkkaan. Tässä vaiheessa tilanne näytti hyvältä, kunnes vihu teki vielä erän loppuun ”pukukoppimaalin” (47 sekuntia ennen erätaukoa) ja nousi jälleen maalin päähän.

Kolmannessa erässä MultiAnts esitti pirteitä otteita ja paransi koko ajan yleispelaamistaan saaden ajoittain Flanelsin aikamoiseen siltaan omalla puolustusalueella. Toki vastahyökkäyksiä saatiin myös välillä vyörytettyä vihun maalille, joiden kautta saatiin hetki happea puolustuspelaamiseen. Ajassa 37:19 puolustaja Helmi Parikka avasi maalitilinsä Flanels-riveissä (erittäin sopivaan aikaan) laukomalla ”viivasta” maskin takaa grogilasin korkuisen rannekudin maalin oikeaan alanurkkaan. Ottelun viimeiset vajaat kahdeksan minuuttia sitten totuttuun tapaan puolustettiin johtoasemaa tunnollisesti ja saatiin pidettyä MultiAnts pois huippupaikoilta. Lopputuloksena 2-4 voitto. Milli Löfgrén jatkoi vakuuttavasti maalin suulla ja hänelle kirjattiin ottelussa 14 torjuntaa.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/multiants-flanels/9623/5884

MultiAnts-voitossa isoa roolia ottivat Mia Reponen (edessä) ja Jenni Kärnä (takavasemmalla)

Flanels vs. MuurY

Kakkospelissä vastuksena oli kotijoukkue Muuramen Yritys. Myös muuramelaiset löytyivät sarjataulukosta Flanelsin alapuolelta ennen päivän otteluita. Mirka Pölkki aloitti Flanelsin maalinteon noin viiden minuutin kohdalla riistämällä pallon MuurY:n maalin takana ja nousten vahvasti maalinedustalle. Ensimmäisen laukauksen vihun veskari torjui, mutta oman reboundin Pölkki pystyi siirtämään hallitusti verkkoon. Ensimmäisen erän tilastot eivät kerro maalivahtien torjunnoista mitään, mutta ilman taikalasejakin saattoi havaita niitä olleen MuurY:n päässä enemmän kuin Milli Löfgrénillä. Täytyy rehellisyyden nimissä kuitenkin myöntää, että Flanelssittarien laukomista palloista suurin osa päätyi jonnekin muualle kuin maalipuiden väliin.

Toinen ja kolmas erä tarjosivat tasaisempaa kamppailua ja lähempänä kamppailu-urheilua peli paikka paikoin olikin. Tuomarilinjan ollessa ns. ”salliva”, pelissä nähtiin fyysistä pelaamista, mutta mitä ilmeisemmin asetetun linjan mukaisesti, koska rangaistuksiakaan ei kummallekaan joukkueelle määrätty. Jälkimmäisten erien ainoa maali nähtiin ajassa 28:18. Katariina Huuskola tarjoili maalin takaa pallon Elina Kovakoskelle, joka pienen kärkikynän saattelemana nosti pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Ottelun loppupuolella Flanels sai omalla hyvällä pallokontrollillaan tylsytettyä kotijoukkueen kavennusyritykset ja loput hoiti Milli maalillaan. Lopputulos 2-0 ja Millille jälleen nollapeli. Tällä kertaa joukkueen puolustuspelaaminen teki suorituksesta jonkin verran helpomman kuin aiemmilla kerroilla.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-muury/9625/5884

Yhteenveto

Runkopelaajien loukkaantumishuolet aiheuttivat valmennukselle päänvaivaa ennen turnaukseen lähtöä. Onneksi kuitenkin suurin osa toipilaista pystyi pelaamaan. Ensimmäinen peli ei mene suorituksena kauden kärkisijoille, vaikka siitä pisteet saatiinkin. Jo kesken pelin jouduttiin tekemään pienoisia muutoksia kokoonpanoon ja toiseen peliin pakka pistettiin kokolailla uusiksi. Ainoastaan erinomaisesti operoinut kolmosketju Huuskola-Laitinen-Kovakoski pysyi ennallaan läpi turnauksen.

Marja Kuurneen siirtyminen puolustajan paikalle toi tarvittavaa kamppailuvoimaa ja energiaa puolustukseen keventäen samalla muiden neljän puolustajan kuormaa. Emma Aro sai toisessa pelissä enemmän peliaikaa kakkosketjun laidalla ja hoiti ruutunsa laadukkaasti. Erityistä tyytyväisyyttä valmennukselle tuottaa se seikka, että joukkueen pistetehtailu jakautuu koko ajan tasapuolisemmin, eikä enää lepää niin paljoa yksittäisten pelaajien varassa, kuten kenties joskus aiemmin. Vanha akilleen kantapää, viimeistelyn laaduttomuus, nosti ilkeästi päätään tässä turnauksessa. Sen kitkeminen onkin etusijalla tulevan viikon harjoitteissa.

Milli Löfgrénin päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohti on 1,75. Se on sarjan selkeistä ykkösmaalivahdeista paras lajissaan. Flanels on päästänyt sarjassa vähiten maaleja (22), mutta maalintekotilastossa ollaan hieman muita kärkijoukkueita jäljessä. Tämä on se yksittäinen tekijä, jota voidaan kyllä vielä parantaa mer kittävästi.

Joukkue etenee edelleen tavoitteessa kohti kevätaurinkoa. Sarjan kärki on erittäin tasainen, kolme ensimmäistä joukkuetta KuuMat, Kikka-74 ja Valo II ovat kaikki 18 sarjapisteessä ja meillä on neljännellä sijalla 16 pistettä. Kuusi peliä jäljellä ja 12 pistettä on vielä käden ulottuvilla. Ensi viikonloppuna kohdataan uudemman kerran MultiAnts ja MuurY Jämsänkoskella. Mielenkiintoa ei lopuista sarjapeleistä puutu, sillä vastaan asettuvat vielä myös ylempänä sarjassa olevat KuuMat ja Valo II. Kaksi muuta loppukauden vastusta ovat SC Luppo ja Kisa.

-vk-

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-4-divisioona-sisa-suomi-lohko-8/5884