Naisten turnauskausi pakettiin Äänekoskella

Flanels vs. Urho

Viimeisen turnausesiintymisen alla jännitettiin lähinnä enää pelikunnossa olevien pelaajien määrää, sillä sarjasijoitus ei ollut enää omissa käsissä. Aamulla päitä laskiessa oli kasassa 11 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Avausvastuksena oli kotijoukkue Urho ja ottelupaikkana tyylikäs Pankkari Areena.

Flanels aloitti ottelun reippaasti ja alle yhdeksän minuutin pelin jäljiltä oltiin 3-0 edellä. Maalintekijöinä Mia Reponen, Heidi Mutkala ja Mirka Pölkki. Syöttöpisteitä Pölkille, Helmi Parikalle ja Katariina Huuskolalle. 3-0 maalin jälkeen unohdettiin hetkeksi käynnissä oleva ottelu ja Urho painoi kahdesti pallon Flanels-maaliin 11 sekunnin aikana. Tilanne olikin yhtäkkiä 3-2. Avauserään nähtiin vielä yksi maali, jonka laukoi Reponen Pölkin syötöstä.

Toinen erä oli Flanelsilta heikohko ja Urho pääsi entistä paremmin peliin. Toisessa erässä ei kuitenkaan nähty lisämaaleja. Ottelu oli kaiken kaikkiaan Flanelsille vaikea. Syynä tähän vahvasti esiintynyt Urho-hyökkäys sekä oma ylipelaaminen lähes poikkeuksetta joka tilanteessa. Valmennus alkoi jo hieman huolestua suojattiensa esiintymisestä, mutta Maiju Maunulan laukoma 5-2 osuma Pölkin syötöstä ratkaisi kuitenkin pelin Flanelsille. Ottelun viimeinen osuma kirjattiin kakkosketjun keskellä poikkeuksellisesti esiintyneelle Mutkalalle. Syöttöpiste Minttu Kapaselle. Lopputulos 6-2 ja kaksi sarjapistettä aiempien jatkoksi.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270992/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021
Mirka Pölkki (#18) tuuletti maaleja pitkin kautta. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Happee vs. Flanels

Kauden viimeiseen otteluun sarjakärki Happeeta vastaan luotiin hieman maltillisempi pelistrategia. Ottelun alkuhöpinöissä korostettiin viisikkona pelaamisen merkitystä ennalta vahvaa vastustajaa vastaan. Pääpaino oli puolustuspelissä ja vastahyökkäyspelaamisessa. Avauserässä siinä onnistuttiin hyvin. Happee oli pallollisena vahva, mutta ei päässyt vaarallisille tekopaikoille. Avausmaali kirjattiin Mirka Pölkille, jonka puolustaja Essi Tarhanen vapautti läpiajoon tarkalla avauksella. Reilu minuutti ennen erän loppua Happee tuli tasoihin ja erätauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisessa erässä pystyttiin pitämään Happee maaleitta ja Maiju Maunulan laukoma 2-1 johto-osuma tarjosi joukkueelle mahdollisuuden tosissaan kamppailla ottelun voitosta. Syöttöpiste Pölkille, jonka kauden pistesarake nousi jo 31 pisteeseen.

Kolmas erä kuitenkin alkoi (jälleen kerran) vastatuulessa. Flanels sai pallon Happeen puolustusalueelle ja oltiin jo muutamaan otteeseen hyvässä laukaisupaikassa, kunnes pienen huolimattomuuden jälkeen Happee-pelaaja oli yksin läpi ja laadukkaan viimeistelyn jälkeen tilanne oli 2-2. Aikaa tähän ehti kaikkiaan 43 sekuntia. Happee nosti kolmannessa erässä tempoa ja Flanels joutui enemmän puolustuskannalle. Ajassa 34:01 joukkueelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus syynä jatkuva väärä pelitapa. Happeen ylivoiman Flanels-nelikko pystyi selvittämään, mutta heti viisikon täydennyttyä sattui pieni nukahdus ja Happee meni ottelussa ensi kertaa johtoon. Flanelsilla oli paikkansa ottelun kolmannessa erässä, mutta tarvittavaa viimeistelyvoimaa ei paikoissa löytynyt. Lisäksi kaikki kunnia hyvin esiintyneelle Happee-veskarille. Lopussa tasoitusta yritettiin vielä ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla, jonka Happee kesti ja pallo päätyi kertaalleen tyhjään Flanels-maaliin. Lopputulos 4-2 vihulle hyvän taistelun jälkeen.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/270994/yhteenveto

Kotiturnaus 23.10.2021
Runkosarjan kolmas sija jättää sopivasti nälkää ensi kauteen. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Koutsin yhteenveto

Viimeinen turnaus noudatteli jo tutuksi tullutta kaavaa ailahtelevuuden suhteen. Ensimmäinen peli Urhoa vastaan voitettiin vaatimattomasta esityksestä huolimatta, kun taas Happeelle hävittiin hyvällä pelillä. Joka tapauksessa kaudesta jäi pirteän viimeisen ottelun ansiosta positiivinen kuva sekä valmennukselle että pelaa-jille. Huomattiin myös jälleen, että järkevästi pelaamalla kuulutaan sarjan kärkipäähän.

Kausi päättyi sarjan kolmanteen sijaan. Kakkossijan Happeen jälkeen vei ansaitusti hyvän kauden pelannut, ja ainoana joukkueena Happeen voittanut, KuuMat. Flanels urakoi täydet 20 ottelua voittaen niistä 12, tappi-oita kertyi 5 ja tasapelejä 3. Maaliero oli 28 plussan puolella.

Mirka Pölkin huippukausi, 31 pistettä 16 pelatussa ottelussa, toi koko sarjan pistepörssin kakkossijan, eikä voittokaan ollut kaukana. Kakkossijan joukkueen tehopörssissä saavutti Katariina Huuskola (18 p), jonka tehojakso painottui enemmän alkukauteen. Heidi Mutkala oli sisäisen pistepörssin kolmas viidellätoista teho-pisteellä.

Kausi oli kaiken kaikkiaan poissaolojen sävyttämä, joskaan ei varmasti oltu ainoa joukkue, joka kamppaili pelaajavahvuutensa kanssa. Joukkueen pelaajista vain kolme (Huuskola, Maiju Maunula ja Minttu Kapanen) pelasi kaikki 20 sarjapeliä. Kaikesta huolimatta jokaiseen turnaukseen saatiin kasaan vähintään kaksi pelaa-vaa ketjua.

Nyt palautellaan hetki ja sitten käännetään katse kohti seuraavaa sarjakautta, johon osallistumishalukkuutensa on jo ilmoittanut mukava määrä pelaajia. Myös alustavat neuvottelut lisävahvistuksista on jo käynnistetty ja joukkue täsmentyy tulevan kesän aikana. Valmennus odottaa myös vielä vahvistusta jatkosopimuksesta, mutta sen syntymisen osalta ollaan melko toiveikkaita.

Turnauksen pörssipisteet:

Mirka Pölkki 2+4= 6
Maiju Maunula 2+0= 2
Heidi Mutkala 2+0= 2
Mia Reponen 2+0= 2
Katariina Huuskola 0+1= 1
Minttu Kapanen 0+1= 1
Helmi Parikka 0+1= 1
Essi Tarhanen 0+1= 1

-vk-