Naisten tasapeliputki jatkui

Naisten kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin Joutsassa 15.2. Edellisessä turnauksessa Flanelsittaret yltivät silloista sarjan kärkikaksikkoa vastaan tasapeleihin. Kotiturnauksessa vastustajaksi asettuivat Stu Savitaipaleelta ja Top Team Savonlinnasta. Flanelsittarien saldoksi peleistä jäivät jälleen tasurit. Mahdollisuudet voittoon olivat varsinkin ensimmäisessä pelissä.

Ensimmäisessä vastassa oli jopa sarjan vaarallisin hyökkäys. Aikaisemmassa kamppailussa Savitaipaletta vastaan oli tullut rumasti käkättimeen, joten oman pelin todellinen taso haluttiin näyttää.

Ensimmäisessä erässä ajassa 4.00 peli oli jo tasan 2-2. Flanelsittaret olivat menneet johtoon kahdesti, mutta maalien jälkeisissä vaihdossa keskittyminen ei ollut kohdillaan ja merkkausvirheistä Stu rankaisi välittömästi. Loppuerä jatkui tasaisena vääntämisenä ja aivan erän lopussa Stu pääsi iskemään vielä kertaalleen tilanteeksi 3-2.

Flanelsittarien peli pyöri hyvin toisessa erässä. Hyökkäykset vyöryivät suoraviivaisesti kohti maalia ja hyviä paikkoja saatiin paljon. Tasoitus saatiin ajassa 22.56 Henttu Norolan maalatessa Marja Kuurneen syötöstä. Stu siirtyi jälleen erän lopussa johtoon, mutta tällä kertaa Flanelsittaret rankaisivat seuraavassa vaihdossa. Essi Mällönen survoi riparin sisään, Syöttöpiste Mirka PölkilleTilanne 4-4

Erän ensimmäisissä vaihdoissa Flanelsittaret siirtyivät johtoon Mirka pölkin toimiessa maalintekijänä. Loppu peli oli kovaa taistelua. Flanelsittarien tiivis puolustus kesti melkein loppuun asti. Pallonmenetys hyökkäyspäässä, josta seurasi nopea vastaisku ja pallo jouduttiin kaivamaan verkosta. Enää maaleja ei nähty, joten lopputulos 5-5

Flanelsittarien osalta peli on varsin hyvä. Hyökkäyspeli oli hyvällä tasolla. Puolustuspelikin oli hyvää, joskin pienet nukahdukset johtivat aina maaleihin. Sarjan vaarallisin kenttä saatiin kuitenkin pidettyä varsin hyvin kiinni. Hiukan parempi viimeistely olisi johtanyt täyteen pistepottiin, mutta tulos varsin oikeutettu loppujen lopuksi.

Toisessa pelissä Top Teamilla oli mukana vain 8 kenttäpelaajaa. Jo alkuminuuteista näki, että ottelusta tulee hankala. Syötöt karkailivat, merkkausvirheitä ja kaksinkamppailuja hävittiin liian paljon.

Kummallakaan ei ollut todellisia huippupaikkoja ensimmäisessä ja toisessa erässä. Ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 24.41 Top Teamin toimesta pallonmenetyksen jälkeen. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 1-0.

Flanelsittarien hyökkäyspeli oli jäänyt pelin alussa kulmissa pyörimikseksi eikä keskustaan päästy hyville paikoille. Laukaukset lähtivät kaukaa ja nämä olivat helppoja hyvin pelanneelle Top Teamin maalivahdille. Tiivistä noppaa maalinedessä pitäneet Savonlinnalaiset tylsyttivät hyökkäyspelin vakuuttavasti. Ajassa 32.16 kovasta taistelusta ja  yrityksestä tuli palkinto kun Flanelsittarien tehokkaimman pistenikkarin Henttu Norolan kanttilaukaus löysi maskin takaa tiensä maaliverkkoihin. Pelin loppu oli tasaista vääntämistä, joskin vaarallisimmat paikat loi Top Team, Mutta puolustus kesti loppuun asti viimeisenä lukkona maalivahti Milli Löfgren, joka esitti hyviä torjunta kumpaisessakin pelissä. Lopputulos siis vähämaalinen 1-1.

Toinen peli oli hankala alusta asti. Huonoa alkua ei pystytty muuttamaan pelin aikana. Taistelutahto oli kuitenki loistava ja periksi ei annettu.

Näin Flanelsittarilla on neljän ottelun tasapeliputki, tämä lienee myös seuraennätys. Kauden viimeinen turnaus on edessä 1.3.Lauantaina Sysmässä. Vastassa klo 11.00 BB-88 ja klo 13.00 HU-46.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Joutsan liikuntahalli 15.2.2014
Stu – Flanels 5-5 (3-2,1-2,1-1)
Flanels – Top Team 1-1 (0-0,0-1,1-0)

Tehopisteet
Henttu Norola 2+1
Johanna Vilkman 1+1
Mirka Pölkki 1+1
Essi Mällönen 1+0
Johanna Heino 1+0
Marja Kuurne 0+1
Maiju Maunula 0+1

Kokoonpano
1.Johanna Heino – Johanna Vilkman – Henttu Norola ”A”
Marja Kuurne ”A” – Maiju Maunula
2.Mirka Pölkki – Mia Reponen ”C” – Sanna Oksanen
Essi Mällönen – Henna Järvinen

Fanny Harjula (pelasi vain Top Team Ottelussa)
MV: Milli Löfgren ( Kummatkin ottelut)
Meri Pynnönen