Naisten taistelu ei riittänyt jatkopaikkaan

Naisten ensimmäisessä karsintavaiheessa Kuopiossa ratkaistiin Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan jatkoonmenijät. Neljä joukkuetta ja kaksi pääsi jatkoon. Rankan päivän jälkeen jatkoon etenivät SB Welhot ja Stu. Flanelsittarien sijoitus oli neljäs, kun peleistä kirjattiin saldoksi kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Näin Flanelsittarien kausi sai päätöksen tähän turnaukseen.

Kenenkään joukkueen pelillinen anti ei ollut juurikaan minkäänlaista. Tähän vaikuttivat parketti alusta ja pieni kaukalo. Suurimpana syynä kuitenkin voidaan todeta päivän tuomarilinja. Pelit mentiin mailapelin osalta käytännössä jääkiekko säännöillä, joten kauheasti syöttelemällä ja yrittämällä pelata ei voinut harrastaa, kun keppiin sai lyödä miten tahansa. Näin peli meni pallon roiskimiseksi ja virheiden välttämiseksi. Linja oli sama kaikille, mutta joukkueidenkin mielestä tuota ei voinut salibandyksi kutsua.

SB-Welhot – Flanels

Jo ennen peliä todettiin, että Welhojen ykköskenttä on jopa kovin kohtaama kenttä Flanelsittarien historiassa. Pelin alettua toteamus voitiin todeta oikeaksi. Ensimmäisessä erässä pelin henki tuli selväksi. Welhot pyörittävät palloa ja Flanelsittaret yrittävät iskeä vastaiskuista. Alku ei lupaillut hyvää, kun toiseen erään lähdettiin 2-0 tappioasemasta. Ajassa 22.07 tilanne oli jo 3-0. Tämän jälkeen Flanelsittarien taistelutahto syttyi. Welhot pystyttiin pitämään laitoen läheisyydessä ja oma hyökkäyspeli alkoi rullata paremmin. Toisen erän loppuun kauden tehonainen Susanna Laurila antoi tykkinsä puhua kahdesti ja hienojen maalien jälkeen tilanne oli 3-2. Syötöt maaleihin tarjoilivat konkariosasto Sanna Oksanen ja Pia Salmio. Kolmanteen erään lähdettäessä valettiin uskoa, että täältä noustaan vielä. Ja peli saatiin tasoihin ajassa 35.14,kun Kapteeni Mia Reponen tinttasi Henttu Norolan syötöstä pallon verkkoon. Tämän jälkeen Welhot sisuuntui ja hyökkäyksiä sateli Flanelsittarien päähän. Lopulta Welhot sai johtomaalinsa ajassa 39.35. Flanelsittaret eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet, vaan jo seuraavassa vaihdossa Susanna laurila täydensi hattutemppunsa jälleen Pia Salmion syötöstä. Maaleja ei enää nähty ja pisteet tasattiin 4-4

Peli oli kauden selvästi vauhdikkain ja Welhojen ykköskenttä varsinkin sai pidettyä melkein joka vaihtonsa Joutsalaisten päässä. Puolustuspeli parani huomattavasti loppua kohden ja tällä kertaa omat paikat käytettiin todella tehokkaasti. Pelin jälkeen voitiin sanoa, että voitettu piste.

Flanels – TuuU

Ottelu alkoi loistavasti, kun jo toisessa vaihdossa Pia Salmio lähti terävästi kantille ja siirsi Flanelsittaret johtoon. Johto ei kauaa kestänyt, kun pari minuuttia myöhemmin peli oli tasan 1-1. Loppuerä oli TuuU:n hallintaa, mutta maaleja ei enää nähty. Toinen erä alkoi jälleen hienosti, kun Johanna Heino katkaisi maalivahdin heiton ja laukoi välittömästä tilanteeksi 2-1. Tämän maalin jälkeen alkoi Flanelsittarien momemtum. Paikkoja oli tehdä 3-4 lisämaalia, jossa ei kuitenkaan onnistuttu ja peli oli jännittävässä tilanteessa vikaan erään lähdettäessä.

Kauaa ei kestänyt, kun nukahdus kulmavaparia puolustettaessa kostautui ja tilanne 2-2. Maali taisi jotenkin musertaa itseluottamusta, kun toisen erän hallintaa ei saatu näkymään maalitaululla. Kolme kertaa oman maalin edessä hävittiin taistelu riparista ja näin ajassa 40.35 tilanne oli jo 2-5. Flanelsittaret ei saaneet päälle oikeastaan minkäänlaista kiriä ja nämä jäivät loppulukemiksi.

Peli oli kaksi erää varsin tasainen. Viimeiseen erään olisi pitänyt lähteä selvässä johdossa, mutta tällä kertaa ei uponnut ja TuuU käytti paikkansa vikassa erässä ja vei ansaitusti pisteet mukanaan.

Stu – Flanels

Ennen vikaa peliä tilanne oli haastava. Voitto tarvittiin ehdottomasti ja mitä suurinumeroisempi, niin sitä parempi tilanne olisi jatkoonpääsyn kannalta. Ottelu ei kuitenkaan lähtenyt liikkeelle hyvin, kun ison merkkausvirheen jälkeen Stu:lla oli helppo paikka siirtyä johtoon. Ensimmäisessä erässä ei meinattu päästä millään peliin sisään ja erätauolle selvittiin maalin tappiotilanteessa. Urakka ei helpottanut yhtään, kun ajassa 15.18 tilanne oli 2-0. Maalin jälkeen Stu:n pieni kokoonpano alkoi näkyä liikkeessä ja loppupeli oli Flanelsittarien hallintaa. Peli saatiin toisessa erässä tasoihin 2-2. Maalintekijöinä Susanna laurila Johanna Vilkmanin syötöstä ja Henttu Norola Sanna Oksasen esityöstä.

Päivän viimeinen erä edessä ja kaikki oli edelleen mahdollista. Flanelsittarien hyökkäykset vyöryivät jatkuvasti suoraviivaisesti kohti maalia. Loppujen lopuksi ensimmäistä kertaa päästiin johtotilanteeseen. Ajassa 38.07 Mia Reponen laukoi Pia Salmion syötöstä suoraan ja maalivahdilla ei ollut jakoa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan lisämaaleja kaivattiin. Ottelun ratkaisuhetkenä voidaan pitää Stu:n maalivahdin loistavaa game saveria, kun hän kauhoi pallon kädellään aivan yläkulmasta. Muutama paikka oli vielä tämän jälkeenkin, mutta Stu:n purkupallo Flanelsittarien  laukauksen jälkeen saatiin pelattua maalin eteen ja Stu sai tasoituksen aikaiseksi ajassa 44.19. Lopussa ei saatu enää johtomaalia, joten jatkopaikka jäi saavuttamatta.

Peli oli päivän paras. Paikat oli ottaa runsasmaalinen voitto, mutta Stu:n uhrautuva puolustus ja päälle vielä loistava maalivahtipeli estivät tämän. Vastustajan valmentajatkin sanoivat tuurin olleen matkassa heillä, mutta sekin pitää ansaita.

Summa Summarum

Turnaukseen lähdettiin lähes täydellä kokoonpanolla. Joskin Sanni Nybergin poissaolo ei voinut olla näkymättä pelaamisessa. Kolme kovaa peliä ja jokaisessa oltiin kuitenkin jossain määrin voitossa kiinni. Kahdella tasapelillä ei kuitenkaan saavuta tarpeeksi. Mahdollisuudet jatkoon oli, mutta voitot jäi pienestä kiinni. Pia Salmion sanoin ”ei se ollut kuin muutaman maalin päässä”.

Koko pelaajisto oli hyvällä taisteluilmeellä paikalla ja kaikki antoivat kaikkensa. Maininnat ansaitsee kauden tärkeimpiin peleihin parhaat pelinsä esittänyt Pia Salmio ja Susanna Laurilan panos on valtaisa pelistä toiseen.

Valmennuskaksikko on ylpeä joukkueestaan ja kaikki jätettiin kentälle mitä oli annettavaa. Tällä kertaa ei riittänyt, mutta Flanelsittaret palaavat varmasti vielä näihin karkeloihin!

Turnaustilastot
SB Welhot – Flanels 4-4 
(2-0,1-2,1-2)
Flanels – TuuU 2-5 (1-1,1-0,0-4)
Stu – Flanels 3-3 (1-0,1-2,1-1)

Tehopisteet
Susanna Laurila 4+1
Pia Salmio 1+3
Mia reponen 2+0
Henttu Norola 1+1
Sanna Oksanen 0+2
Johanna Heino 1+0
Johanna Vilkman 0+1

Kokoonpano

Alakolmiot:
Marja Kuurne (A) – Maiju Maunula – Johanna Vilkman
Henna Järvinen – Mia Reponen (C) – Sanna Oksanen
5.pakki Laura Löfgren

Laiturit:
Kaisa Malin – Henttu Norola (A)
Pia Salmio – Susanna Laurila
Johanna Heino – Mirka Pölkki

MV:
Milli Löfgren (Welhot ja Stu)
Meri Pynnönen (TuuU)

Sarjataulukko