Naisten kotiturnaus jäi vaisuksi

Vuosi 2023 avattiin kotihallissa sunnuntaina 15.1. Ennakkokaavailuissa turnauksen piti sisältää kaksi tiukkaa kamppailua, joissa vastustajina Valo II ja Kisa. Turnauspäivän aamuna kuultiin Kisan suunnalta jobinpostia, kun joukkue ilmoitti, ettei saa kasaan tarvittavaa määrää pelaajia. Näin ollen aloitettiin valmistautuminen ainoastaan aamupäivän yhteen kamppailuun.

Flanels tulikin pukukopista energisenä ja hyvin valmistautuneena. Samaa lupasi ottelun ensierä. Pelissä oli vauhtia ja hyvää kamppailupelaamista alusta alkaen. Ottelun ensimmäinen maali syntyi kuitenkin vastustajan toimesta ajassa 07:04. Vajaata kolmea minuuttia myöhemmin Flanels tasoitti ansaitusti Heidi Mutkalan maalilla, jossa syöttäjänä toimi Maiju Maunula. Nämä osumat jäivät myös ensi erän ainoiksi.

Valmennus antoi erätauolla joukkueelleen kiitosta ensi erän esiintymisestä. Vain olennaisin eli maalit puuttuivat. Toinen erä ei kuitenkaan alkanut kovin ruusuisesti, sillä sangen holtittoman ensivaihdon seurauksena pallo löytyi Flanels-verkosta jo 42 sekunnin pelin jälkeen. Myös kakkoserän toinen osuma kirjattiin Valolle, joten päätöserään jäi kurottavaksi kahden maalin ero vihun hyväksi.

Loppukiriä saatiin kuitenkin odotella vielä kahden Valo-maalin verran, kun ajassa 35:43 lukemat olivat Valolle jo 5-1. Tässä vaiheessa valmennus turvautui aikalisään ja pyrki hieman rauhoittamaan sangen hermostuneesti esiintynyttä joukkuettaan. Joukkue alkoikin hiljalleen parantamaan esitystään, mutta edelleen viimeistely sakkasi. Katariina Huuskolan ajassa 38:20 saama rangaistus näytti jo kääntävän vaakakupin lopullisesti Valolle. Flanelsin alivoima kuitenkin esiintyi edukseen ja Mirka Pölkki kavensi alivoimalla eron vastustajaan kolmeksi maaliksi. Valkopaidat olivat lähellä myös toista alivoimamaalia, mutta vastustajan maalivahti torjui avopaikasta lähteneen laukauksen.

Pari minuuttia Pölkin maalista Marja Kuurne viimeisteli Mutkalan syötöstä tilanteeksi 3-5 hyvän suoran hyökkäyksen lopputuloksena. Alle minuutti tästä asialla oli jälleen Mutkala, jonka Maunula lähetti pitkällä avauksella läpiajoon. Aikaa jäi kelloon vielä vajaat kolme minuuttia ja enää oltiin maalin päässä. Loppuaika kamppailtiin ja väännettiin tasapuolisesti, eikä Flanels saanut aikaan tasoitusmaalia, joten lopputulos kirjattiin Valolle 5-4.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/282996/yhteenveto

Koutsin yhteenveto

Vaikka puolikkaaksi jäänyt kotiesiintyminen aiheutti pientä sekaannusta kulisseissa, joukkueen pelivalmius oli hyvä otteluun lähdettäessä. Viimeistelyn tehokkuudessa hävittiin vastustajalle piirun verran, jonka vuoksi sarjapisteet jäivät saavuttamatta. Tehtiin myös aika kohtalokkaita virheitä oman puolustusalueen ja keskialueen tuntumassa, joista Valo II rankaisi useasti.

Kolmannen erän ”kasvojenpesu” oli myös positiivinen merkki tulevaa ajatellen ja samalla saatiin heräteltyä kotiyleisöäkin mukaan otteluun. Eli oikeastaan tappio voidaan vierittää heikon kakkoserän syyksi, joka oli ainoa miinusmerkkinen erä kolmesta pelatusta. Sarja on joukkueineen äärimmäisen tasainen ja voittaakseen vaaditaan ehyt kolmen erän peliesitys, johon tällä kertaa ei kyetty.

Flanels saa toistamiseen viihdyttää kotiyleisöään jo helmikuussa, sillä myös seuraavat (toivottavasti) kaksi ottelua pelataan kotihallissa lauantaina 11.2. Vastassa silloin ovat SC Luppo ja TiPa.

-vk-