Naisten joulunaluspelit menivät pipariksi

Teknisistä ongelmista, resurssien puutteesta ja mediavastaavan lakkoilusta johtuen raportti Palokassa 16.12. pelatuista naisten otteluista on hieman viivästynyt, mutta tässä se nyt tulee.
Joulun alla pelattuihin otteluihin lähdettiin hyvin valmistautuneena ja itseluottamusta pursuen. Valmistautuminen oli viety jopa niin huippuunsa, että valmennusjohto oli pyrkinyt ottamaan hieman etäisyyttä joukkueeseen ja matkustanut pelipaikkakunnalle lepäämään jo vuorokautta aiemmin.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin paikallinen Tikkakosken Pallo, joka tiedettiin raskasjalkaiseksi joukkueeksi, jonka pelaajistoon verrattuna Sanna Oksanen ja Pia Salmiokin ovat nuoria koulutyttösiä. Kuten tunnettua, joulukuussa olisi takki kannattanut pitää kuitenkin kiinni, eikä tarkoituksella tehdä ottelusta itselleen hankalaa.

Vaikka juonipaljastuksissa jo kerrottiin, että pelisuoritukset olivat kaukana parhaasta mahdollisesta, onnistui Flanels kuitenkin värkkäämään avausmaalin. Sanni Tonteri todisti miltei päivittäisen kahvakuulaharjoittelunsa tuottaneen tulosta karvaamalla härskisti pallon vastustajalta, haastamalla keskelle ja laukoen digitaalit pysähtymään aikaan 9.50.

Avausmaalista huolimatta pelin kokonaiskuva oli vähintäänkin sekava. Hitaalla pallonliikuttelulla joukkue ajoi itsensä ahdinkoon, jossa tilaa oli yhtä paljon kuin savupiippuun juuttuneella joulupukilla. Kun syötötkin olivat usein polvenkorkuisia, eivät johtonumerot kovinkaan kauaa taululla komeilleet, vaan TiPa hiipi kuin ikkunan takana liikkuva tonttu-ukko tasoihin ja ohi, 1-3 lukemiin, osittain myös tuurinkin avustamana.

Kolmannessa erässä vaihtopenkillä tarjolla olleista pipareista saatu nopeahiilihydraattinen energia välittyi kentälle siten, että viiden minuutin aikana joukkue takoi 4 maalia, ja otti täten ohjat jälleen käsiinsä. 2-3 maalin laukoi one timerilla Pian syötöstä päivän toisensa viimeistellyt Sanni. 3-3 tasoitus oli hienon yksilösuorituksen tulos, jossa kaukalon sisälle eskaloituivat peruskoululaisen kuvaamataidon tuntien opit Kaisa Kotilaisen kynäillessä vihreäpaidan juhlamokalle ja sipaisemalla tarkalla siveltimen vedolla pallon nuottaan.

4-3 johto-osuma syntyi ylivoimalla lähivaparista, Jossu Vilkmanin siirtäessä pallon sivuun Pialle, joka ei tällä kertaa keksinyt enää ketään kelle murkulan voisi syöttää, vaan ampui sen verkkoon, kun ylivoimaa oli pelattu vain 3 sekuntia. 5-3 puolestaan näki päivänvalon pakiksi siirretyn kapteeni Mia Reposen habanerochilintulisella siniviivalaukauksella, johon syötön nappasi Kaisa.

Lopussa TiPa laittoi vielä Flanelsin melkoisiin purjeisiin kaventamalla puolustuksen pallonmenetyksestä lukemiksi 5-4. Enempiä takaiskuja ei enää kuitenkaan nähty, ja sekavan esityksen jälkeen pisteet matkasivat 80 kilometriä etelämmäksi.

Päivän jälkimmäisessä koitoksessa vastaan asteli SBS Tamppi, joka oli Joutsan kotiturnauksessa nujerrettu miltei suvereenilla peliesityksellä. Otteluun lähdettäessä kuitenkin kaikkien tiedossa oli, että pari tuntia aiemman pelin kaltaisella ilmeellä ei ansaittaisi yhtään pistettä, joululahjaa, tai edes glögiin rusinoita.

Peli ei näyttänytkään samanlaiselta edellisen kanssa. Harmittavasti se oli vieläkin heikompaa. Jo ajassa 2.21 jouduttiin 0-1 tappiolle, jälleen hävityn kulmaväännön seuraamuksena. Vaikka kaikkia mahdollisia keinoja yritettiin, ei lamaantunutta peli-ilmettä saatu sysättyä syrjään, vaan kaaos jatkui koko 45 minuutin ajan. Loppulukemien 1-2 takaa löytyi myös keskinkertaisesti esiintynyt vastustaja, joka pelasi itselleen tarvittavissa määrin paremmin kuin Flanels. Omalla tasollaan pelanneen voi ehkä ujosti kuiskaten mainita loppuun asti taistelleen Kapteeni Reposen. Flanelsin ainokainen syntyi Tampin maalivahdin hörpätessä Mirka Pölkin liihottavaa kaaliperhosta muistuttaneen laukauksen sisään. Syöttömerkintä pöytäkirjaan rustattiin Hanna Riipiselle .

Turnaustilastot

Flanels – TiPa 5-4 (1-0, 0-2, 4-2)
Flanels – SBS Tamppi 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Tehopisteet
Sanni Tonteri 2+0=2
Kaisa Kotilainen 1+1=2
Pia Salmio 1+1=2 2min
Miia Reponen 1+0=1
Mirka Pölkki 1+0=1
Johanna Vilkman 0+1=1
Hanna Riipinen 0+1=1

Jatko

Hyvin harjoitelleen ja nälkäisen Flanelsin kausi jatkuu lauantaina 12.1. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Tampereen Hervannassa, jossa vastaan asettuu jälleen Tikkakosken Pallo ja Pekolan Isku Hämeenlinnasta.

Joukkueen pistepörssi 8 ottelun jälkeen

1. Mirka Pölkki 4+4=8
1. Pia Salmio 4+4=8
3. Sanni Tonteri 7+1=8
4. Miia Reponen 4+1=5
5. Kaisa Kotilainen 1+4=5
6. Sanna Oksanen 1+2=3
7. Henna Järvinen 1+1=2
7. Titta Saarinen 1+1=2
9. Maaret Hörkkö 1+0=1
9. Susanna Laurila 1+0=1
9. Riina Nikkanen 1+0=1
12. Henriikka Norola 0+1=1
12. Johanna Vilkman 0+1=1
12. Hanna Riipinen 0+1=1