Naisten jatkopaikka varmistui voitoilla

Naisten 2.divisioonan pelit jatkuivat 7.2 Imatralla. Pitkän päivän päätteeksi kotiintuomisina oli neljä pistettä ja lohkon kärkipaikka! Ensimmäisessä pelissä oli panosta paljon, kun vastassa oli lohkon ykkönen Stu ja kovan kamppailun jälkeen lopputuloksena oli 3-1 voitto. Iltapelistäkin voitto pystyttiin raapimaan, kun isäntäjoukkue Voima kaatui 6-3.

Flanelsittarien taktiikka Stu:ta vastaan onnistui likimain täydellisesti. Korkea karvaus toimi hienosti ja voitaneen sanoa, että peli oli hyvin hallussa. Ensimmäinen erä oli jo Flanelsittarilta hyvää peliä ja pallo pyöri mukavasti vastustajan päässä. Ainoastaan maalit jäivät puuttumaan. Stu sai myös tehtyä muutamia hyviä pitkiä hyökkäyksiä, mutta keskustaa pystyttiin puolustamaan hyvin ja pyöritys jäi laidoille.

Avausmaali nähtiin ajassa 20.27 kun Pia Salmion veto pomppi pelaajien seasta maaliin saakka. Johtoasema ei kauaa kestänyt, kun Stu pakin loistava veto hyvän maskin avustuksella kolahti yläpesään. Tämän maalin jälkeeen alkoi pelin huonoin vaihe, kun kolmeen peräkkäiseen vaihtoon merkkkauspeli petti ja vastustajan pitkä kaaripallo vapautti hyökkääjän läpiajoon. Milli Löfgren torjui kuitenkin jokaisen yrityksen ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Kolmannessa erässä peli saatiin taas uomiin ja paikkoja saatiin rakennettua. Lopulta 2-1 voittomaali syntyi ajassa 38.44, kun Sanni Nyberg katkaisi omalla alueella poikittaissyötön ja nousi tästä hyvään vetosektoriin ja pommitti pallon takanurkkaan. Johtoasema säilyi ja tätä edesauttoi vielä vastustajan jäähy kaksi minuuttia ennen loppua. Stu:n ottaessa maalivahdin pois Susanna Laurila sinetöi läpiajosta loppulukemat 3-1.

Peli oli onnistunut suoritus. Vastustaja tyytyi heittelemään pitkiä avauksia karvauksen ollessa korkealla. Karvaus oli hyvää läpi ottelun, lukuunottamatta toisen erän mustaa 5 minuuttista. Luotto omaan tekemiseen tuotti tulosta ja muutaman hyvien paikkojen tuhlailuja ei jääty murehtimaan. Maalissa Milli Löfgren torjui pahat paikat pelin ollessa sekaisin ja oli viimeisenä lukkona hienossa voitossa.

Toiseen kamppailuun lähdettäessä muutamat loukkaantumiset sekoittivat hieman kokoonpanoa. Ottelun alussa se ei näkynyt, kun minuutin jälkeen peli oli jo 2-0 Flanelsittarille. Tämän jälkeen ote alkoi hieman lipsua käsistä. Kaksi pallonmenetystä pahoissa paikoissa ja taululla lukemat 2-2 ajassa 18.15. Flanelsittaret heräsivät tästä jälleen pelaaman ja parin minuutin kuluttua taululla oli jälleen kahden maalin johto 4-2. Toisen erän loppuun tuli vielä tärkeä 5-2 maali ja viimeiseen erään päästiin turvallisen tuntuisessa johdossa.

Kolmannessä erässä ei sen kumpempia enää nähty. Flanelsittaret pitivät palloa enimmäkseen ja Voiman muutamat vastahyökkäykset Meri Pynnönen torjui varmasti. Molemmat maalasivat vielä kertaalleen ja loppulukemat 6-3. Ottelun tehokkaimpana hääri Sanni Nyberg, joka latoi huimat neljä maalia.

Kokonaisuutena päivään pitää olla tyytyväinen. Ensimmäisessä pelissä oli ns. pakkovoitto, jos lohkovoitosta meinataan taistella. Tämä ei näkynyt suorituksessa jännityksenä tai yliyrittämisenä vaan omaan tekemiseen luotettiin loppuun asti. Toisessa pelissä pelin taso hieman lässähti, mutta tuloksena varsin selkeä voitto. Näin viimeiseen turnaukseen lähdetään lohkon ykkösenä. Stu on tasapisteissä, mutta keskinäisten pelien johdosta Flanelsittaret ovat edellä.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Imatran Urheilutalo 7.2
Flanels – Stu 3-1 (0-0,1-1,2-0)
Voima – Flanels 3-6 (1-2,1-3,1-1)

Tehopisteet
Sanni Nyberg 5+0
Susanna Laurila 3+2
Pia Salmio 1+2
Mia Reponen 0+1
Marja Kuurne 0+1
Kaisa Malin 0+1

Kokoonpano

Stu ottelu
Alakolmiot:
1.Sanni Nyberg (C) – Marja Kuurne (A) – Maiju Maunula
2.Sanna Oksanen – Johanna Vilkman – Mia Reponen (A)

5.pakki Henna Järvinen

Laituriparit:
1.Kaisa Malin – Henttu Norola (A)
2.Pia Salmio – Susanna Laurila
3.Johanna Heino – Mirka Pölkki

MV:Milli Löfgren

Voima Ottelu (Suurimmalta osin)

1.Pia Salmio – Sanni Nyberg – Susanna Laurila
Johanna Vilkman – Mia Reponen
2.Kaisa Malin – Mirka Pölkki – Henttu Norola
Henna Järvinen – Maiju Maunula

Kiertävä laituri: Johanna heino

MV:Meri Pynnönen

Poissa:
Marja Kuurne (alavartalovamma)
Sanna Oksanen (alavartalovamma,pelasi reilun erän)

sarjataulukko

Jatko
Sunnuntai 1.3 Mikkeli, Sport Forum
Flanels – Top Team klo 13.00
Flanels – PHSB klo 15.00