Naisten ja miesten peliasut uudistuvat

Tältä näyttävät Flanelsin miesten uuden peliasun housut. Mallila tähtihyökkääjä Jussi Tuukkala.
Tältä näyttävät Flanelsin miesten uuden peliasun housut. Mallina tähtihyökkääjä Jussi Tuukkala.
Ja tältä näyttää naisten uuden peliasun hameosio. Mallina ykköstykki Pia Kep(p)onen.
Ja tältä näyttää naisten uuden peliasun hameosio. Mallina ykköstykki Pia Kep(p)onen.

Flanelsin naisten ja miesten joukkueet peliasut uudistuvat merkittävällä tavalla ensi kaudesta alkaen. Jo aikaisemmin on kerrottu, että seura saa uudet seura- ja peliasut, mutta aikuisjoukkueita koskevat yksityiskohdat jätettiin vielä tuolloin kertomatta.

Kuten pelipaitoja jo sovittaneet tietävät, niin uudet paidat ovat ns. slim fit -mallia. Tästä syystä peliasujen alaosat ovat kokonaan uudenlaiset.

Naiset pelaavat ensi kaudella oranssissa minihameessa. Näin mahdollistetaan maksimaalinen liikkuvuus ja nopeus lajissa, joka alati vauhdittuu. Haasteena oli löytää riittävän lyhyt hame, joka asettuisi treenattujen reisien ja pakaroiden väliin niin, että se pysyisi paikallaan. Se pitää muistaa, että hame on naisilla perinteinen urheiluasu mm. tenniksessä.

Miehet siirtyvät myös pois pelishortseista ja tilalle tulevat ns. mini pants -malliset tekniset ihoamyötäilevät urheiluhousut. Myös tätä housumallia valittaessa on lähdetty lajin nopeusvaatimukset edellä. Erikoisuutena on topattu etumus, joka toki korostaa miehistä ryhtiä, mutta tuo ennenkaikkea suojaa mm. vapaalyöntitilanteissa.

– Nykyaikaiset pallot ovat todella kovia, joten suojaa tarvitaan, alleviivaa miesten edarin tähtihyökkääjä Jussi Tuukkala.

– Mielenkiintoista on nähdä, miten peliasu vaikuttaa tuomarilinjaan, miettii puolestaan naisten ykköstykki Pia Kep(p)onen.